Dagsluiting – Chinese Singing

Close du Jour op Reis: … – Hangzhou – Shanghai – Shanghai – Shanghai – Shanghai – Shanghai – Najing – Hefei – Jinan – Beijing – Beijing – Beijing – Beijing – Shenyang – Shenyang – Siping City – Changchun – …

“My father in law singing a Chinese song after a few drinks”
Shenyang Liaoning China Chinese Singing 1 中国 辽宁 沈阳
Dagsluiting

 1. 1

  Toen ik ooit eens een tefeltennistrainingskamp (mooi scrabblewoord) begeleidde deed Mirjam Kloppenburg daar aan mee. Die was net terug uit China. Teruglopend van eten bij de shoarmatent hadden we het over China en zo. Toen verder weg dan nu. En geen internet. Ze vertelde toen over het trainingskamp daar en dat ze ook een paar liedjes had geleerd. Na wat aandringen liet ze er even een paar horen. Het klonk beter dan wat ik hier hoor.

  Was een bijzondere ervaring: chinese liedjes echoënd door de Wageningse stilte van een klamme zomerzaterdagavond diep in de jaren 80.

  Aardige meid die Mirjam, zoals zoveel tefaltennissers/-sters.
  In tegenstelling tot het image dat ze hebben.

  (leuk item dat het deze herinnering terugbrengt!)

 2. 3

  Heeft er iemand wel eens gesoundmixboxed? Op Gouwe Ouwe tapes o.i.d.? Het jammere is dat eenvoudiger uitvoeringen bijna altijd zo’n wezenloze galm hebben die je “zangkwaliteiten” beenhard blootleggen. Gaan familieleden vaak wat ongemakkelijk rondlopen of wegstuiven/ kijken (hier wil ik niet bij zijn, ik ken jou niet, jij hoort niet bij mij) of, zoals in het filmpje, gauw de deur sluiten. De rest lacht zich een breuk.

 3. 4

  Als de mond overloopt waarvan het hart vol is, vermoed ik dat die man een cementmixer ter hoogte van z’n tikker heeft zitten ! Ik heb het filmpje niet helemaal uitgekeken (m’n scherm sloeg al wat zwart uit), maar ik vermoed dat (voor de doven en hardhorende onder ons; minder kans op blijvende schade) ergens halverwege het liedje, er scheuren in het stukwerk optreden ?
  Is dit het openingslied voor de komende olympische spelen ? Knikkende kniëen !