1. 1

    Het ziet er kleiner uit dan het voelt. Je bagage zit een een buitenkluisje, er is altijd een grote heel aangename lounge aanqwezig en het kost voor japanse begrippen heel weinig, in de orde van 25 euri.

    Er is er een in Sendai met aansluitend een groot prachtig aangelegd bos waarheen een kabelbaantje loopt. Kleine cabine met een heet bad aan de kabel. Daar ga je, na een nacht in je ‘hotelkamer’ dan in zitten en al badend, met koto muziek, schuif je tussen de takken van de bomen. All included in the price. Bijna altijd vol, de Japanner moet na het werk verplicht gaan stappen met de ‘baas’ en dan veelal te laat om naar huis te gaan.

    Voor een Japanner is het geen probleem om voor het eerst in de capsule te gaan zitten. Het is daar zo druk in dat land dat mensen continue een kleine ruimte om zich heen veinzen, kijken elkaar nooit aan. Een europeaan *kuch* moet even wennen.

  2. 2

    Met de huidige yen-koers nog veel minder ;) … maar een ideale oplossing voor na het stappen! .. de laatste treinen rijden in Japan zo rond elf uur, twaalf uur uiterlijk.