Cryptoblog 4

Een actualiteit van de afgelopen week cryptisch omschreven:

Een ongezonde ruimte tussen bed en canapé.

Als u de oplossing weet, graag deze even met “[ color=#EBE6E4]” voor en “[ /color]” achter de tekst verborgen houden (maar dan zonder de spaties na het openingshaakje). Dan ziet bijna niemand het, maar kan ik nog wel aangeven of het goed of fout is.

 1. 3

  Niet makkelijk????
  Ja dat is dan ook weer moeilijk voor te stellen als je de oplossing al weet natuurlijk.
  Maar ik wacht toch nog even met hints geven.

 2. 4

  Poeh he…. ik denk aan: [color=#EBE6E4] Ongezonde ruimte is een kloof. Afgelopen week stond toch wel in het teken van de kloof tussen politiek en burger (yek!) Alleen kan ik dan bed en canape niet rijmen want dat wijst volgens mij naar de kloof tussen a: algemene en geestelijke gezondheidszorg of b: praktijk en armstoeltheorie in gezondheidszorg… maar daar kan ik weer geen actualiteit bij bedenken… Ik ga dus toch maar voor de kloof tussen burger (praktijk) en politiek (theorie)[/color]

  Ik vrees het ergste… :-)

 3. 6

  Nog een poging dan…. gebeurtenis…. mmmmm
  (even wat ruimte maken anders staat de boel in recente reacties te lezen :-))

  [color=#EBE6E4] De onwelwording van Holleeder in de rechtbank? Hij moet bijzonder vroeg zijn bed uit om veilig in zijn rechtbankzetel (canape) te kunnen gaan zitten. De ongezonde ruimte is dan de afstand/tijd van plek bed naar plek stoel…[/color]

  en nu stop ik anders word ik gek :-D Niets tergender als een onopgelost vraagstukje…

 4. 9

  Ik heb maar een flauw idee. En ik ben een slechte oplosser want als ik het raad is het blijkbaar te makkelijk :-)

  [color=#EBE6E4]Controle AOW-ers op het bezit van meer dan 1 tandenborstel. Het mocht niet meer van de rechter en Aboutaleb bleef het toch doen.[/color]

 5. 10

  @MG: Bingo! Dat was dus toch niet zo moeilijk. Even nog wat meer uitleg na de kleurverandering.
  [color=#EBE6E4]Oorspronkelijk stond er “bank” ipv canapé. Van “beklaagdenbank” en “rechtbank”. Dat was toch iets te makkelijk. Vandaar de tussenstap met canapé (ook een bank).
  Verder was die ongezonde ruimte dubbel bedoeld. Niet alleen vanwege het feit dat Holleeder door al het gereis ziek werd (een flauwte kreeg) maar ook vanwege het gebouw zelf (dus tussen bank en bed) dat onderhavig was aan explosies.
  [/color]

 6. 14

  Een wat uitgebreidere uitleg dan maar? Eerst ff wat tekst neerzetten zodat het in de recente reacties niet zichtbaar is:
  [color=#EBE6E4]De afstand (ruimte) tussen het bed waarin Willem Holleeder slaapt in Vugt (waar hij gevangen zit) en de canapé (=bank=beklaagdenbank of rechtbank) in Amsterdam is zo groot dat hij voor en na iedere zitting zo lang onderweg is dat er slaap bij in schiet. Deze “ongezonde” situatie leidde er afgelopen week toe dat hij onwel werd (ongezond) en even naar het ziekenhuis moest voor controle.
  Verder is de omgeving rondom de rechtbank (dus ook weer voor holleeder tussen bed en bank) ongezond vanwege de bewaking en de aanslagen.
  Zo beter?
  [/color]

 7. 15

  Huu ja wel beter wbt dat ongezond wat ik nog niet aan et vatten was, maar hoe moet ik daar nu ooit opkomen? Hmm Ik ben echt een waardeloze cryptodingens. Of ik ben niet zo met mijn hoofd into binnenlands nieuws. Of allebei denk ik.

 8. 16

  :-) Ik kan weer rustig slapen! “gebeurtenis” zette mij op het goede spoor.

  Bedankt weer Steeph! Nadeel is wel dat zo’n ding blijft knagen tot er een oplossing is…

 9. 17

  is dit dan nog wel een crypto puzzle, het allemaal vrij letterlijk? Moet het ook niet 1 kernachtig woord hebben, als oplossing? noem het dan gewoon raadseltje van de week.

 10. 18

  Heb je ooit nieuwsfeiten in een kernachtig woord? Het is toch het idee dat je een cryptische omschrijving geeft van een nieuwsfeit. Ik vond t al te cryptisch :)