Conservatieve muziekradiostations en luisteraars

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Het begon allemaal met die top 1000 van die nieuwe omroep Q-music. Net drie maanden oud en dan al een top1000. Maar nieuwsgierig als ik ben heb ik er stukken van geluisterd en uiteindelijk de lijst opgezocht. Dat is een eigenlijk best een makkelijke manier om te weten te komen waar je doelgroep graag naar luistert. Je laat ze gewoon lijstjes insturen. Je stopt alle genoemde nummers in een computer en je laat, met de voice-over van een DJ onhiswayout, ze random herhalen.
Maar dat was niet het punt. Het ging om die top 1000. De zoveelste topzoveel allertijden. Dezelfde groepen die weer bovenaan staan sinds het begin van de jaren tachtig. Queen, Deep Purple, Led Zeppelin, U2, etc….Alsof de tijd heeft stilgestaan.

Afijn, je vergeet het weer en gaat verder me je leven.

Maar dan komt de maand december en word je ineens doodgegooid met topzoveels allertijden.
Nou zit ik nogal veel in de auto, dus je luistert af en toe eens wat ter afleiding.
Ik werd daar niet gelukkig van. En na het bekijken van de lijsten werd ik zelfs zwaar depressief. Weer diezelfde namen. Het lijkt erop dat in de laatste vijftien jaar alleen Metallica en Coldplay een plaats hebben veroverd.
Al die lijsten stralen een conservatisme en middle of the road gevoel uit van heb ik jou daar.

Dat leidt to mijn conclusie. The Dutch airwaves are ruled by conservatieve veertigers die twee keer per jaar hun te strakke oude spijkerbroek weer aantrekken, hun leren jack tevoorschijn halen en naar het zoveelste concert van de Rollator Rolling Stones gaan, waar ze ook nog eens het absurde, decandente bedrag van 100 euro voor neergelegd hebben. Ze stoffen hun stuff af en nemen er eentje. En gaan daarna weer over tot de orde van de dag. Een dag die nog precies hetzelfde klinkt als die van 20 jaar geleden.
Het is pathetisch. Alsof er nauwelijks goede muziek is uitgebracht na 1989. En dat noemt zich de vrije generatie. Vrijheid m’n reet. Ook alweer opgesloten in hun eigen tijdsvak. Net als die verstokte baby-boomers die nog steeds denken dat zij de veranderingen in Nederland gebracht hebben. Zich niet realiserend dat ze ze zelf ook weer ongedaan hebben gemaakt.

Hieronder een plot van de verdeling van platen per jaar van uitgave uit de Top4000 van Radio 10 Gold. En zo’n plaatje valt voor alle overzichten te maken. De gecombineerde top 500 van dit jaar maakt dat overduidelijk.

Muziekradio is dood. En de luisteraars zijn levende doden.

Zo, dat ben ik kwijt.

Verdelingsgrafiek aantal hits per jaar

Dit alles is geschreven terwijl ik eindelijk weer eens de volledige opera Akhnaten van Philip Glass heb beluisterd. Vanaf vinyl. Dat is pas conservatief……Maar oh zo fijn!

0

Reacties (76)

#1 Bootvis

Hmm van na 1989 zijn oa en Nirvana en vast meer die ik nu aan het zoeken ben

 • Volgende discussie
#2 Steeph

Muse, a Perfect Circle, the Gotan Project, Royskopp, Godspeed you black emperor, etc… etc….

Maar vast veel te ver af van het midden van de weg.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 MixMasterMike

Zoals ik gister al in het cafe even meldde: op studio brussel zond men gister de tijdloze top 100 uit, een wat progressievere lijst (wel belgisch, dus belgische bands staan op de raarste plaatsen) waarin ook de pixies, white stripes, radiohead etc hoog eindigen. Absoluut niet objectief maar wel veel beter om aan te zetten dan radio 2!
http://www.stubru.be/stubru_master/programmas/de_tijdloze/home/index.html

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 MixMasterMike

ik zie nu net dat hij nogmaals te beluisteren is:
javascript:openPlayer(‘http://internetradio.vrt.be/player_detection.html?qsbrand=41&qsODfile=/internetradio_master/productiesysteem/ondemand/41_tl05_4031/index.xml’);

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Bootvis

toto, R.E.M. (die gaan al wel wat langer mee), The Cure (hoewel voor mijn tijd vroege jaren 90 geloof ik), Red Hot Chili Peppers (gaan ook al lang mee maar Under the Bridge is jaren 90 geloof ik) , Robbie Williams, Oasis.

Nog best wat als je bedenkt dat de hitlijsten dat de laatste jaren waren gevuld door happy hardcore, Britney Spears en Jan Wayne.

Het probleem ligt niet bij de veertigers die op de gouwe ouwe stemmen maar bij het feit dat de hitlijsten tegenwoordig worde gevuld met eendagsvliegen die één hitje scoren en bij de samenstelling van een top 100 nooit gekozen worden. Er wordt nog wel goede muziek gemaakt maar die komt zelden op de radio. Die is dus moeilijk te ontdekken en spreekt een relatief kleine doelgroep aan.

/me hoort Franz Ferdinand – take me out

(Van de top 4000 van Radio 10 Gold word ik gewoon een beetje verdrietig)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Steeph

@MMM: Ik heb ook even met nadruk het woord “Dutch” in mijn stukje opgenomen. Want ik zat met een schuin oog naar de lijsten van de belgen te kijken (bv Dona) en zag dat het daar toch aanzienlijk beter is.

@Bootvis: Tja, die hitlijsten. Die zijn nooit maatgevend geweest hoor. Veel nummers in de toppen allertijden zijn nooit als losse single uitgebracht of hebben gewoon nooit in een hitparade gestaan.
Er is altijd een stroom artiesten die nieuw/goed/interessant werk aflevert. En waarvan sommige nummers het gewoon verdienen om in deze tops te staan.
Maar dan moeten die veertigers wel uit hun luie stoel komen en het opzoeken. Zoals ze dat vroeger deden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Tjaard

Ga Kink FM luisteren ofzo ;) .

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Steeph

@Tjaard: Als ze die nou eens een FM frequentie zouden geven….. Want zo’n verlengkabel naar je auto is best beroerd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 MeneerTim

De nieuwe nummer 1 uit de top 2000 komt uit 1996. Ik vind het wel een mooie combinatie tussen oude en nieuwe muziek.

Misschien heeft het ook wat te maken met overproduktie. De meeste muziek is studiomuziek tegenwoordig en ademt toch minder de adem van een meesterwerk uit. Kom op, Watskeburt was de megahit van 2005 en die zie ik er toch niet echt tussen staan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Degtyarev Pekhotny

Hoewel ik Bohemian Rapsody of hoe schrijf je dat al velen jaren verschrikkelijk beu ben verbaas ik me er regelmatig over hoe tieners en twintigers dat nog steeds een verschrikkelijk goed nummer vinden.

Verder heeft Smoke on the Water natuurlijk wel de moeder aller intros.

Watskeburt heb ik helemaal niks van meegekregen dit jaar. Ik dacht dat de grootste hit Schnappi de kleine krokodil was of zo iets.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Stefan

“Alsof er nauwelijks goede muziek is uitgebracht na 1989.”

“Er wordt nog wel goede muziek gemaakt maar die komt zelden op de radio.”

Dat laatste zou dan ook de conclusie moeten zijn…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Eric

Steeph: Bootvis heeft natuurlijk wel gelijk dat er al jaren niets origineels meer in de hitparade staat. Soms is het écht niet meer dan een twintig jaar oude hit pakken, er een beat onder plempen en klaar. De mensen die naar andere nieuwe muziek luisteren dan de Jamie Cullums en Katie Melua’s van heden ten dage luisteren ook al jaren niet meer naar de radio, of hooguit in de uren die door de zenders zelf als vulling worden beschouwd. Hoe dan ook is het publiek voor de Top 2000 of hoeveel het er deze keer ook weer mogen zijn niet het publiek van muziekliefhebbers, maar het publiek van behangluisteraars. Die kennen nog wel Bohemian Rhapsody, maar hebben nooit meegekregen wie pakweg Spinvis en Eels zijn.

Het wachten is juist op het moment dat Britney Spears of Robbie Williams bovenaan de lijst staat, omdat die nummers van meer dan vijf minuten “te moeilijke muziek” worden gevonden door het behangvolkje. Alleen die Toppen Zoveel gaan alleen nog maar slechter worden…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Steeph

@Eric: kortom, je bent het er mee eens dat de huidige radio (op een enkele uitzondering na) dood of in ieder geval doods is?

Marketing en dingen als doelgroep programmering zijn dood in de pot. Gaan voor de grootste gemene deler geeft te weinig ruimte voor echte vernieuwing.
En als is waar de gemiddelde nl-er tevreden mee is, zegt dat ook iets over het vermogen van onze maatschappij om zich te vernieuwen.
(stevige sprong is dit hoor ;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Jan des Bouvrie

Ik heb het luisteren naar die top 100, 1000 of 1000.000 een paar jaar geleden opgegeven. Het zijn altijd dezelfde nummers en laten we even eerlijk zijn: November Rain is echt niet een van de beste en zeker niet het beste nummer ooit gemaakt. Dit soort lijstjes zijn een typisch voorbeeld van kudde-gedrag. Bohemian Rapsody wint bijna altijd, dus ‘hoor’ je die ook hoog in je top 10 en eigelijk op 1 te zetten als je gaat stemmen op zo’n lijstje.

Het is echt een illusie te denken dat er ook maar iets spannends aan dit soort lijstjes is. Dus allemaal oppleuren en gewoon kappen met deze onzin.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 ALO

@Steeph,

Philip Glass is ook mijn favoriet. De 6 nummers van “Songs from Liquid days” staan bij mij boven aan. Gevolgd door Akhnaten, uiteraard.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 Spuyt12

Misschien moeten we niet vergeten dat veel van de nummers toendertijd baanbrekend waren en dat je muzieksmaak meestal zo rond je 16e voor de rest van je leven wordt bepaald.

Wat me wel interessant lijkt is de gemiddelde positie van de nummers van na 1989. Het lijkt me dat deze per jaar hoger wordt. Kijk bijvoorbeeld naar Clocks, en zo zijn er nog meer nummers die jaarlijks een sprong(etje) naar boven maken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 Eric

Steeph: ik ben alleen nog geïnteresseerd in Radio 1. De muziekzenders hebben zich allemaal op de grootste gemene deler gestort, met als gevolg dat de verschillen marginaal zijn. De muziekprogramma’s die iets minder makkelijke zoek programmeren zijn zo simpelweg naar het internet verbannen. Juist de publieke omroep zou zich met die minder voor de hand liggende muzieksoorten bezig moeten houden, maar wanneer politiek én omroepbobo’s de kijkcijfers steeds weer vooropstellen gaat dat nooit gebeuren. Bovendien zou je daarvoor een visie moeten hebben op waar de publieke omroep moeten hebben die verder gaat dan pure cijfertjes…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 Eric

Nou ja, zeg, ik heb niet eens gedronken en nóg krijg ik geen fatsoenlijke zinnen uit m’n toetsenbord…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 Larie

@Steeph: Ik vind je een bijzonder persoon maar als ik dit weer lees, uit jouw mond! “Net als die verstokte baby-boomers die nog steeds denken dat zij de veranderingen in Nederland gebracht hebben. Zich niet realiserend dat ze ze zelf ook weer ongedaan hebben gemaakt.” Moet ik ontzettend kotsen.

je weet niets van hoe het was. Vandaag geen reactie van mij, dit soort lege uitlatingen irriteert me mateloos.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 Degtyarev Pekhotny

volgens mij is Steeph zelf een verstokte baby-boomer.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 Larie

Ach Dp, die over een kam strijken kan ik gewoon niet tegen. Ik draai nu knetterhard (geen buren) maar dan ook knetterhard Soulwax “misarable figl” om bij te komen. Prachtige muziek, die energie :).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 Larie

girl geen figl

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 Degtyarev Pekhotny

nee maar serieus. Ik ken hem niet natuurlijk maar die indruk had ik langzamerhand een beetje.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24 Larie

Zou “hij” die man ter linkerzijde van opzij op het enorme schilderij van “onze” huiskunstenaar wezen?

Heel erge zin om effe tegendraads te wezen (generatie hey, en dat is precies wat ik bedoel te zeggen hier, babyboomer yes maar ik boom nog steeds en zovelen met mij, geen stempels potjandorie)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#25 Degtyarev Pekhotny

volgens mij niet

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#26 Degtyarev Pekhotny

maar ja ik ben ook niet echt goed genoeg ingewijd dat ik ze allemaal kan herkennen op een schilderij. Geen van allen eigenlijk. Alleen mezelf.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#27 Larie

@Steeph: Mijn favos van nu, uit de losse pols hey:

-Black eyed peas
-damien rice
-james blunt
-JayDee
-Katie Mulua
-Magnet
-Soulwax( Fav)
-Nine inch nails
-our lady pace
-death cap for cutie

Hoe past u mijn voorkeur in?

Om maar wat te noemen

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#28 Maarten

Ik vind de Top 1000 altijd wel interessant. Niet de hoogste 100, maar eerder alleen de 900 platen ervoor. Puur omdat je die platen de rest van het jaar nooit hoort, en nu is het nog het enigste wat er word uitgezonden. En dat is altijd een welkome verandering.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#29 Spuyt12

@Larie: Je bent dan denk ik de spreekwoordelijke utizondering die de regel bevestigd. :-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#30 Spuyt12

En waarom staat er een advertentie in het taiwanees bij de google ads?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#31 draadprikkelpiet

ik ben radio 1fan soggus vroeg en saavus laat maar tussen in zit ik kleine stationnetjes met internet poot aan te klikken

. … net hoor ik op troubadour 1700 (Mass. USA) 1 van mijn lievelingsplaten gesampled om er tussendoor te rappen, zonde hoor.

Madman across the water – Elton John

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#32 Larie

@Steeph: Adrenaline gezakt dus om te beginnen Mea Culpa, not my cup of tea.

Generaties, al eerder met caprio wat uitgewisseld, zijn een imaginair gegeven. Hoe onstaat dat dan, elk jaar wat zeg ik elke minuut worden mensen geboren dus hoe de mens te beoordelen of wegen. Als groep? wanneer heb je een groep en hoe is die samengesteld en bovenal wie trekt de lijn. Latere “generaties zeker, kortom om over generaties te spreken en oordelen is ietwat top-down zeg maar.

Het is net zoals de zogenaamde ondergrondse vrijheidsstrijders ten tijde van b.v. WOII, nu lijkt het alsof elke nederlander wel iets ondergronds deed..mooi niet.
Net zoals de bijzonder heftige en soms ook pijnlijke tijd die men nu (alweer een etiket) de 60’r jaren noemt. Iedreen een “hippy”, mooi niet.

Die tijd was bijzonder maar werd ook gemaakt door een minderheid in die leeftijdsgroep, wat jij de baby-boomers noemt. Vele malen heb ik, van de kantlijn opererend, op mijn kop gehad lichamelijk en geestelijk van mijn “generatiegenoten”.

De veranderingen, die zonder overdrijven heel groot zijn en nu normaal worden gevonden, werden tegengewerkt door mensen van mijn leeftijd die je nu over een kam scheert. Ik hoor daar niet bij, mark my words you will be hearing from us once the desks are cleared.

Van die dingen..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#33 draadprikkelpiet

http://ss.2inches.com/archive.php?numsongs=6 Shirley and Spinoza archive. Niet alleen niet conservatief, niet eens commercieel .. .geloof ik: http://ss.2inches.com/donate.php

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#34 Larie

@Steeph: Als wij elkaar ooit nog eens ergens ontmoeten krijg je van mij a good blend fles van Famous Grouse.

Om het goed te maken (promise, cross my heart hope to die and all that jazz :)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#35 Ruud Oost

Als ik ‘Akhnaten’ (op CD) draai, stereo min. 10, vragen de buren: wat is dat voor kerkmuziek, buurman? :)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#36 draadprikkelpiet

als je phil Glas leuk vind kan je hier helemaal je lol op: http://207.200.96.227:8004/listen.pls live goofy station from Oakland Ca – with archived shows, full hours but halfway down the archive URL (around june) there are songsize soundbites and hilites

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#37 Sikbock

ach Larie: het is de natuur .. net zoals de jonge stier die de oude verdrijft uit de kudde om de leiding over te nemen en de vrouwtjes voor zich op te eisen ;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#38 Sikbock

Oh ja, babyboomers ( jong of oud) zijn vaak te herkennen aan hun jaren 60 en 70 gedachtengoed

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#39 Sikbock

of muzieksmaak.. getverrdrie, heel nederland zit vol met babyboomers zo beschouwd

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#40 Larie

Is dat zo Sickbock, hoe plaatst u mij dan?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#41 Sikbock

Geestelijk bent u nog helemaal “bij” Larie.. biologisch dient u ( na een heerschappij van 30 zomers) “natuurlijk” uit de kudde gestoten te worden zodat de jonge en sterkere mannetjes op hun beurt de vrouwtjes kunnen bevruchtigen.

U zult zich dan helaas helaas niet meer kunen verdedigen tegen die roedels hongerige wolven en na een lange achtervolging door de diepe sneeuw in de alpen zullen ze u grijpen ;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#42 Degtyarev Pekhotny

“;-)”

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#43 Sikbock

DP: ga jij eens een interessant stukje schrijven.. het is al weer 4 maanden geleden.. iets met bush ofzo

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#44 Larie

Wellicht eerwaarde Sikbock, die verdomde rollators blijven steeds steken in Der Tiefschnee en dan val ik door de mand.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#45 Sikbock

haha :-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#46 Larie

@Sickbok: Een seconde voordat ik de rollator losliet en achter mij pakweg 100 meter naar beneden glee tegen een dame met bontjas die haar SUV (Hummer) stond open te maken.

[IMG]http://img289.imageshack.us/img289/8295/261205houthalen8hn.th.jpg[/IMG]

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#47 Degtyarev Pekhotny

Hee Sickbok, NAZI pig, vrolijk kerstfeest.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#48 Larie

@DP: De laatste keer dat je dat (nazipig) deed was het wel heeel snel verdwenen hier “know what i mean” wink wink

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#49 Degtyarev Pekhotny

Geen idee waar je het over hebt.

[img]http://www.bertisevil.tv/img/bert-fortuyn-01.jpg[/img]

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#50 Larie

Ach kom, je hebt toch geen Kreutzfeld-Jacobs? Ik wil bepaalde dingen niet uitspreken, maar een SAR van jouw hand aangaande..Think DP and let it be please.

Gaat over tot de orde van de dag: Ik luister naar of radio365 of Shoutcast (liever want no adds) en een aantal bijeengesprokkelde lokale stations of cd’s of regelrechte gejatte mp3’s die ook toch uiteindelijk koop als ze me bevallen. Mijn muren vallen om vanwege de gekochte cd/dvd’s.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#51 Larie test

Toch geen hond die kijkt, even een test ik wil mijn sporadische pics net zoals DP op 49 bv (ecuse)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#52 Degtyarev Pekhotny

Fritzie heeft nooit een IP ban gehad. Het is binnen de redactie besproken. Sommigen waren ervoor. Ik was tegen. Voor zover ik weet heeft Fritzie een waarschuwing gehad dat ie het een beetje rustiger aan moest doen en heeft ie zich daarna nooit meer gemeld waarna ik nog een e-mail heb gestuurd naar de andere redactieleden “Waar is Fritzie??”. Ik heb destijds zelf, omdat hij zich niet meer meldde, nog gecontroleerd of er inderdaad geen IP ban is geweest en volgens mij is die er dus niet geweest.

De andere redactieleden zullen dit (hoop ik) desgevraagd bevestigen.

Hoewel ik er zelf geen enkele moeite zou mee hebben om bepaalde personen hier te bannen is er een behoorlijk stringent “non-ban” beleid hier. Ik heb me daar zelf altijd aan gehouden en voorzover ik weet is hier het afgelopen jaar niemand gebanned.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#53 Degtyarev Pekhotny

[img]http://www.bertisevil.tv/img/bert-fortuyn-02.jpg[/img]

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#54 Larie test 2

[img]http://img289.imageshack.us/my.php?image=261205houthalen8hn.jpg][IMG]http://img289.imageshack.us/img289/8295/261205houthalen8hn.th.jpg[/IMG]

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#55 Larie test 2

IC, ik heb de naam niet genoemd btw, maar de pic weer mislukt verdoemt noch mahl. Hoe doe je dat toch?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#56 Degtyarev Pekhotny

Nee ik heb de naam genoemd. Nou goed ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#57 Larie test 2

Dat toont mijn leeftijd, ben toch enigszins gereserveerd. bedoel er niets mee ten opzichte van wat je schrijft.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#58 Degtyarev Pekhotny

ik heb al een paar keer uitgelegd hoe dat moet;

{img}http://www.je_site.nl/je_pic.jpg{/img}

{ vervangen door [ en } vervangen door ]

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#59 Degtyarev Pekhotny

we hoeven er niet over te smoezelen; Fritzie heeft geen ban. Niemand heeft een ban.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#60 Larie test 2

Maar toch, santabad 473×432 pixels en dan zo mooi net in de kolom. Lukt me niet, ik doe via imageshack maar dan krijg je altijd een thumb.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#61 Degtyarev Pekhotny

{img}http://home.planet.nl/~adsec/tpp-28-x-mas/images/santabad.jpg{/img}

[img]http://home.planet.nl/~adsec/tpp-28-x-mas/images/santabad.jpg[/img]

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#62 Larie

Time to go, CU later..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#63 Larie

aha, bedankt op de valreep:)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#64 Steeph

tjezus, ga je ff ergens eten, staan er ineens 63 reacties.

@Larie: Als ik een stukje schrijf over zenders die gaan voor de grootste gemene deler, dan is het toch vanzelfsprekend dat ik vervolgens hetzelfde middel toepas en hele groepen over 1 kam scheer?
En het feit dat je hier leest en discussiert, geeft al aan dat je een uitzondering bent!

Met uw muzieksmaak is duidelijk niets mis.
Tip voor eens iets anders: Motion Trio. Als je er aan kunt komen.

gruss dich

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#65 Q

@48 : S.A.R. 5 (originele dan), inderdaad.

@52 : interessant.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#66 Larie

@Steeph: maar dat moet je toch genoegen doen, zoveel reacties. Motion Trio:

Had een collega op de Medische Faculteit Rotterdam (Erasmus). Op een dag komt ze naar me toe (een dame)..shit Larie , ik ben het zat en ga de straat op. Ze leerde accordeon spelen en begon ergens buiten bij de Hema in Rotterdam. Ze had een kneiter van een baan en deed het toch. Na een paar jaar begon ze musicals te maken en koren te begeleiden met zo’n trekding (lastig instrument) en werd een Naam. Via deze eeuwige vriendind hoorde ik ook van dit drietal uit Polen?, met zonnebrillen, van de straat jazzy en tiptop ze kan de stijl naspelen.
Dank Steeph, niet boos? en heb je goed gegeten?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#68 Sikbock

[img]http://www.kootenbie.nl/scans/sjon.jpg[/img]

DP, alleenstaande vandaal
`Ik was netjes over het hek geklommen, dus ik wás al in het stadion, maar nog vraagt die pet om m’n plaatsbewijs! Nou, dat zijn toch je reinste nazi-methoden?`

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#69 Degtyarev Pekhotny

Ik vind dat je er nog best modern uitziet voor iemand met jouw ideeën.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#70 Sikbock

ga maar eens naar bed sufkop

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#71 Degtyarev Pekhotny

sorry geen tijd moet hier de boel in de gaten houden. Je weet nooit wat voor gespuis hier op dit late uur opduikt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#72 Sikbock

tsja, hoe heet die geinige film met jeff goldblum ook al weer.. tegenspeelster mishelle pfeiffer volgens mij.. anyway, ik ga tussen de vette lappen

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#73 Degtyarev Pekhotny

knor knor

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#74 Steeph

@Larie: Nee hoor, niet boos. Niet geweest ook.
Maar die fles Beroemde Fazant zie ik wel zitten. Of willekeurig welke schotse whisky trouwens.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#75 Kalief

Er is een apart muziekgenre ontstaan: top-x-allertijden-muziek. Het genre bestaat uit de liedjes die mensen kennen van een top-x-allertijden. Als er een nieuwe top-x-allertijden moet worden samengesteld, weten de luisteraars dat de liedjes uit dat genre moeten komen. Een luisteraar kan liedje Y heel mooi vinden, maar omdat dat nou eenmaal geen top-x-allertijden-liedje is en liedje X wel, geeft hij liedje X op.

Bovendien vinden mensen het niet leuk als hun keus geen kans maakt om te worden gedraaid, dus kiezen ze bij voorkeur liedjes met een redelijke kans om te worden gedraaid. Dat levert dus een hoop bekende liedjes X op, en nauwelijks liedjes Y.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#76 Steeph

@Kalief: Tijd dus voor een anti-top-x-allertijden. En daar de mensen dan maar mee programmeren.

 • Vorige discussie