1. 4

  @3: Ik heb begrepen dat zelfs de SGP (de partij die “geen oppositie voert”) het er niet mee eens was. Ik denk dat Rutte zich dat wel degelijk mag aantrekken.

 2. 8

  Overigens wel dé manier om de hele oppositie (+SGP) samen te krijgen: ga ze lekker minachten. Lijkt me niet zo’n verstandige zet van Rutte, want hij zou, gezien de gedoogpartner, de oppositie nog wel eens nodig kunnen hebben.

 3. 13

  @Joop: Natuurlijk, de Libelle is zoveel belangrijker dan de volksvertegenwoordiging. Typisch dat Rutte alleen maar op komt draven als hij iets nodig heeft van het parlement. Als zijn gedoogconstructie voldoende is, is zijn uitgestoken hand ineens een opgestoken middelvinger.

 4. 14

  Het probleem is eerder dat ze het ook niet eens zijn over wat dan wel. Geen van allen komt met een degelijk voorstel waar het geld wel vandaan moet komen. En nee, een mega belasting verhogingen voor hard werkende Nederlanders met een auto’tje en een rijtjeshuis met hypotheek is geen verantwoord alternatief.

 5. 15

  Anton: Rechtse retoriek, het gaat niet over de Nederlanders die in een rijtjeshuis wonen.

  Nee, de ambtenaren, de sociale werkplaatsen, de minder bedeelden, die mogen bloeden. Heel goed. Asociaal werd dat gevonden in de jaren 80. We zijn dus verzadigd.