CO2 vliegt elders harder de lucht in

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Eindelijk binnen: the national greenhouse gas inventory data for 1990-2006 [.pdf] opgesteld i.h.k.v. het UNFCCC van de Verenigde Naties met als achterliggend doel: vermindering van broeikasgas emissies. Vol verwachting klopt ons hart, lukt het de landen die zich hebben verbonden aan het Kyoto-protocol om de toegezegde reducties te behalen? West-Europa laat inderdaad een daling zien, Nederland: -2,0%, België: -5,2%, Verenigd Koninkrijk: -15,1% en Duitsland: -18,2% (YES THEY CAN). De cijfers uit Oost-Europa lijken op het eerste gezicht spectaculair: Polen: -28,9%, Roemenië: -44,4% en Letland: -56,1%. Deze gemiddelde daling is echter te wijten aan de instorting van de oude Oostblok-economieën gedurende de jaren ’90. Inmiddels zit Oost-Europa weer op een stevige gemiddelde groei van 7,4%, aldus Yvo de Boer secretaris van het UNFCCC (Euractiv). Ondertussen wordt er in verschillende Europese landen hard gewerkt om beloften van CO2-reductie bindend te maken via de wet.

Het Britse parlement heeft inmiddels ingestemd met een aanscherping van de Climate Change Bill: de Britse klimaatwet. De reductiedoelstelling voor 2050 is verhoogd naar 80% en scheepvaart en vliegverkeer gaan ook onder de wet vallen. In december zal de koningin naar verwachting met haar handtekening de wet bekrachtigen (YES THEY CAN). Het Britse succes zet andere Europese landen onder druk om hun voorbeeld te volgen. Het Finse parlement overweegt een klimaatwet die het land verplicht tot ieder jaar 5% reductie in broeikasgasemissie (YES THEY CAN).

Nu Nederland nog… U kunt nog steeds tekenen voor de Klimaatwet petitie in rechterkantlijn. Wees voor de verandering eens een voorloper en onderteken die petitie! Doe eens gek en laat Den Haag CO2-reductie toevoegen aan haar Waarden-Catalogus! (YES WE CAN)

Reacties (16)

#1 sikbock

haha! hopeloze gast ben je toch carlos

onderstaande link tegen volksverlakkerij:

http://www.youtube.com/watch?v=LqZWbLLbAOM

 • Volgende discussie
#2 Steeph

@sikbock: tsk, je valt in herhaling. Niet erg sterk.

https://sargasso.nl/archief/2008/11/13/the-copenhagen-consensus/

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Carlos

Haha die Sikbock, Bjorn Lomborg is zóóóó 2001.
Tientallen malen al ontmaskerd en gefileerd tot op het bot. Ik heb zijn boek “Skeptical Environmentalist” in mijn boekenkast staan naast “Mein Kampf” onder het mom: je moet alles gelezen hebben.

Zo die Godwin is eruit.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 sikbock

@ beste steeph: zo lang jullie leugens blijven drammen en de boel verlakken blijf ik linkjes plaatsen..

carlos: je bent een fopdeskundige.. maar goed, je werkt in de milieu industrie ( dus logies)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Carlos

Een fopdeskundige is altijd nog beter op de hoogte dan een fopreaguurder. But no hard feelings.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 sikbock

je meningen zijn net zo matig onderbouwd als je feitenkennis carlos

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Carlos

Tuurlijk Sikbock, dat zei de Jehova-getuige aan mijn deur op zondagochtend ook. Ik ga niet meer in discussie op het nivootje Adam, Eva en de Appel. Station gepasseerd, sorry you’re out.

Bedoel er verder niks persoonlijks mee.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 sikbock

ik ben geloof ik de enige die nog reageert op je stukjes carlos..

al herhaal je dezelfde verlakkerij keer op keer, het blijft verlakkerij carlos. maar goed, een leugentje geen kwaad als het gaat om de dieren met hun lieve snuitjes.. toch?

ik zie je volgende stukje wel verschijnen

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Carlos

wanna get serious? gij nar.

wijs eens even aan waar ik iets doe aan ‘verlakkerij’ danwel ‘liegen’ in bovenstaand postje?

ga toch koken sikbock.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 sikbock

laat jij eerst maar eens zien dat CO2 reductie ( met 30 % of meer) de klimaatverandering werkelijk kan keren Carlos..

ik zie je postje graag tegemoet. Of komt zo’n postje niet van pas als je een groene ( en dubbele) agenda hebt?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Carlos

Welnee sikbock, insinueer er maar op los: dubbele agenda’s, lekker makkelijk schieten vanuit de anonimiteit als je zelf een kansloze patatbakker uit Sittard-Noord bent.

Don’t you hate the internet?

Maar natuurlijk een postje over de kans dat de schade nog te beperken is kan natuurlijk altijd geschreven worden (moet ik er wel tijd voor hebben gezien mijn overvolle dubbele agenda en bovenal ZIN in, ja want zin daar draait het om, op het internet en IRL).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 sikbock

hehe :-) kansloze patatbakker, goeie

mAAR kom maar door met die post waar je laatzien dat die wereldwijde CO2 reductie (met 30 %) de klimaatverandering gaat keren karlie

als je dat niet kunt aantonen heb je waarschijnlijk andere doelstellingen? toch?

* edit* ik lees net iets over schade beperken * is benieuwd welke schade enzo *

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Carlos

Er is daar opzich al zoveel over geschreven, door onafhankelijke mannen én vrouwen achter een pc, de EU hanteert de maximumgrens van 2 graden opwarming daarvoor moet de CO2 concentratie stabiliseren op 450 ppm:

Meeting the EU climate policy target with more than 50% certainty implies that greenhouse gas concentrations need to stabilise at 450 (400) ppm CO2-equivalent. Global emissions need to peak around 2015, followed by substantial overall reductions by 30% (50%) compared to 1990 levels in 2050.
http://www.mnp.nl/en/publications/2005/Meeting_the_EU_2_degrees_C_climate_target__global_and_regional_emission_implications.html

Tel uit je winst en je reductiedoel.
En daarna roept iemand heel hard: “CHINA, en het lukt lekker toch niet nnenneneéé!!!”

En dan ga ik weer zeggen dat de chinezen graag van ons (Europa) leren hoe te reduceren, want productie efficiency levert ze harde ping-ping op.

En dan roept er weer iemand “AMERIKA en koelkasten voor Afrika…”

en zo gaan we maar weer door…

en daar heb ik dan na 753209 webdiscussies even geen zin meer an, geen kracht meer voor.

want het levert niks op, het brengt ons niet verder.

Maar goed sikbock, jij bent als patatbakker in Sittard-Noord er vast van overtuigd dat jij de wereld moet behoeden voor de grote misstap dat we straks miljarden gaan investeren in CO2 reductie ipv in Fortis en Icesave en we dan in een grote mondiale crisis belanden óf tenminste binnen 5 jaar verplicht chinees moeten leren. “Hele emmel Lemia vool de meneel in Sittald-Noold”.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Yevgeny Podorkin

@ sikbock

Vind je het dan geen mooie cijfers? Maar om in de algehele feestvreugde ook een duit in het zakje te doen altijd een luisterend oor een begripvol klopje op de schouders weetjewel ik ben de kwaadste niet: ik zou in je betoog meenemen hoe het nu zat met die (cycli) intensiteit van kosmische stralen die verantwoordelijk zouden zijn voor de mate van laaghangende bewolking (iets met aerosolen) die op hun beurt de zonnestraling weer terugketsen…

Allemaal gruwelijk het haasje de verrotte rattekanker sterven we sowieso allemaal wel…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 sikbock

hmm zal het nog wat nader bestuderen carlos.. waar ik benieuwd naar ben is of ze met die wereldwijde 50 % C02 reductie de temperatuurstijging in 2015 TOT 2 GRADEN weten te beperken!

ff rekenen zegt me dat we in het jaar 2100 dan nog steeds met een temperatuurstijging van minimaal 20 graden zitten..

dus wereldwijde CO2 reductie met 50 % levert ons over 100 jaar slechts een temperatuurstijging van 20 graden op?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 sikbock

doen dus!

 • Vorige discussie