Closing Time | Let It Loose

Foto: Ted (cc)
Serie:

Omdat The Rolling Stones honderd jaar bestaan, hebben ze een expositie in het Groninger Museum. Aan publiciteit geen gebrek, zelfs de nette NRC had er vier pagina’s voor ingeruimd.

En ook hier op Sargasso was er aandacht voor deze niet alledaagse tentoonstelling. Ook al vond een enkel brutaaltje in de comments dat het geen kunst mocht heten. Omdat ikzelf niet helemaal into the Stones ben, ging ik voor deze Closing Time te rade bij vriend A. te G. die wel elke keer als de Stones Nederland aandeden een kaartje kocht. ‘Let it Loose’, zei hij, ‘van Exile On Main Street. Dat mogen ze op mijn begrafenis draaien.’

Let It Loose is een wat melancholiek nummer met gevoel voor gospel gemaakt met een glansrol voor de piano. En persoonlijk hou ik dan van het gedeelte waarin die schelle blazers erbij komen. Bijzonderheidje: dit nummer schijnen The Rolling Stones nooit live te hebben gespeeld.

Reacties (4)

#1 sikbock

Goed album. Dit nummer wilde ik in mijn jonge jaren “bij het kampvuur” nog wel eens ten gehore brengen. Ik faalde echter altijd jammerlijk bij de gitaarsolo :-P https://www.youtube.com/watch?v=j4I8aFDXFEo

  • Volgende discussie
#2 okto

Dit brutaaltje zegt: yek. Lage cultuur.
Ik snap ook niet waarom dit hier nou moet. Iedereen kent die stones toch wel? Wie verras je hiermee? Mij niet.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Rigo Reus

@2 hehehehe

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Keest

@2: Vanwege Mick Taylor, de gitarist die op 20-jarige leeftijd op het podium gehaald werd om Brian Jones te vervangen en daarna een hoofdrol speelde op de paar platen van de Stones, begin jaren ’70 die echt wel geweldig waren (Sticky Fingers, Goats Head Soup, It’s Only Rock’nRoll, en Exile on Main Street, hoewel hij naar verluidt niet op bovenstaand nummer speelt). Daarna werd hij geloosd en werden de Stones vervelende miljonairs die Elton Johnmuziek gingen maken. Mick Taylor speelt nog steeds, als corona hem weer de kans geeft dan.

  • Vorige discussie