Closing Time | Bela Lugosi’s Dead (Opera IX)

Foto: Ted (cc)
Serie:

Huh? Wut? Is hij alwéér dood? Ja. Sorry. Sommige mensen hebben ook echt geen geluk. Maar als het om een vampier gaat kan dat best, vind ik, zo’n tweede keer dood in vrij korte tijd. Deze versie van Bela Lugosi’s Dead is van Opera IX, een Italiaans black metal gezelschap.

Dus YO! Showdown tijd! The battle of the dead Lugosi’s! Gooi maar in de comments, welke versie is het meest geslaagd, het origineel of de cover?

Ik zal niet meestemmen, maar zal vast verklappen dat ik met beide prima kan leven.

Reacties (5)

#1 beugwant

Sorry Janos.

  • Volgende discussie
#2 Rigo Reus

Dat pianospel vind ik wel mooi, maar dan komt die uh, …… zang.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Janos

Tja, ik was er al bang voor. Maar bedenk wel: veel van de De Groten Artiesten van nu werden in hun eigen tijd niet erkent, of zelfs verguisd! Over 400 jaar zijn de Sadussen, Demolition Hammers, ZnöWhites en Opera IX’s wellicht de Mozarts en Van Gogh’s, en kijken mensen met jaloezie terug naar deze tijd, waarin mensen dezelfde lucht in mochten ademen als giganten als Opera IX.

En let’s be real: gezien het postapocalyptische hell hole dat de aarde tegen die tijd waarschijnlijk is, is de kans best groot dat als er überhaupt nog muziek is, die lijkt op de vrolijkheid die ik hier altijd met jullie deel ;-)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3.1 beugwant - Reactie op #3

Wie weet, of jij door de musicologen van de tweeëntwintigste eeuw als de nieuwe Cassandra wordt binnengehaald. En in het verlengde daarvan (wat deed deze persoon nog meer?) het inzicht dat dat onvoorwaardelijke basisinkomen in die vroege eenentwintigste eeuw best wel een goed idee was.
Al hoop ik dat dàt inzicht wat rapper komt.

#4 keest

En FIP (wie anders) heeft in de uitzending van 13 oktober 2019 een uur lang vampiermuziek gedraaid, met de originele tracks van de zes films waar Bela Lugosi in speelde…

https://www.fip.fr/emissions/certains-l-aiment-fip/certains-l-aiment-fip-du-dimanche-13-octobre-2019-16855

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie