Closing Time | Ascension Of The Watchers

Foto: Ted (cc)
Serie:

De zanger Burton C. Bell is een ontzettend belangrijke invloed geweest op heel veel metal uit de jaren 90 en later. Hij was één van de eerste, zo niet de eerste, die als zanger van de band Fear Factory een brute death grunt afwisselde met heldere, ‘normale’ zang (daar schreef ik hier eerder al wat over), wat sindsdien eindeloos is geïmiteerd (en . Inmiddels is Bell, na 10 studie-albums en een hoop ruzie, rechtszaken, gerommel, definitief(?) vertrokken en wat nieuws begonnen.

Dat nieuws is Ascension Of The Watchers, een gothic / alternative rock band, een stuk relaxter dan zijn eerdere werk, zonder gebrul, maar wel erg lekker.Vorig jaar kwam hun tweede album APOCRYPHA uit, waar het nummer Ghost Heart op te horen is.

Reacties (2)

#1 Sjors

Ik heb ook sterk het idee dat Bell Fear Factory heeft verlaten omdat hij al jarenlang zijn zang live niet meer kan waarmaken. De zang op het laatste FF-album is alweer ingezongen in 2017 (en dit jaar pas uitgebracht), maar daar is hoorbaar het nodige aan gesleuteld in de studio. Ik zag ze voor het laatst in 2016, maar toen was al duidelijk dat de stem van Bell volkomen aan gort is.

  • Volgende discussie
#1.1 Janos - Reactie op #1

Haha, toen ik ze voor het eerst zag (Dynamo ’93) waren de cleane stukken ook al, eh… nou ja, niet loepzuiver zullen we maar zeggen. En dat zijn ze nog steeds niet, zie de CT van vandaag. Of begonnen zijn grunts het ook te begeven? Maar los van zijn stem, ik geloof dat hij in zijn carrière al vaker gezegd had dat hij eigenlijk liever niet meer zo’n agressie oproepende muziek wilde maken, en het jarenlange geruzie en juridische gezeik zal je op een gegeven moment ook zat zijn. Maar toch een monument, de eerste twee studieplaten (en de remixes daarvan) waren iconen, en draai ik nog steeds graag.