1. 2

  En ze hoeft maar terug te kijken naar de alcohol ‘prohibition’ om te zien hoe het werk. Lijkt me toch een vrij duidelijk historisch voorbeeld.

 2. 3

  @2 Terugkijken? Nee man, vooruit moeten we, naar voren, die loopgraaf uit en marcheren man. Terugkijken? Pfff, wat wisten ze toen dat wij nu niet veel beter weten? [/sarcasm]

 3. 6

  @5
  ’t kwartje begint (een beetje) te vallen, de wapens die omgaan, de geprivatiseerde gevangenissen die volzitten met drugsgerateerde ‘criminelen’ en die als een soort sweatshop fungeren. De chaingangs die wegen aanleggen (de toestanden van ‘The Shawshank Redemption’), etc.
  Maar je verwacht toch niet dat zij dat argument naar buiten brengt?

  overigens moest ik bij ‘The Shawshank Redemption’ ook een beetje danken aan de sociale werkplaatsen hier. Valse concurrentie voor bedrijven die hun personeel moeten ontslaan, die vervolgens alleen maar in zo’n beschutte werkplaats terecht kunnen.
  Deze regering schijnt daar weer tegen in te gaan, misschien verwachten ze zoveel mensen te kunnen criminaliseren dat ze naar Amerikaans model in ‘het spinhuis’ belanden?
  Maar ik dwaal af geloof ik, komt door dat criminele sigaretje dat ik net gerookt heb…