Claw Boys Claw relevant?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Claw Boys Claw (Foto: Annoesjka Brohm)Je kunt je afvragen of een band als Claw Boys Claw nog wel relevant is. Dat schreef een OOR-recensent ruim tien jaar geleden over de Claw-Boys-Claw-plaat Will-O-The-Wisp.

Zanger Peter te Bos was woedend en viel een toenmalige OOR-redacteur (wel de oudste, niet de schuldige) bij het eerstvolgende Lowlands Festival backstage aan. ?Je moet je eens afvragen of jij nog wel relevant bent!? riep hij dronken.

Gisteren op het Haarlemse Bevrijdingspop trad de Claw-Boys-Claw op. Ik had de band zeker tien jaar niet meer gezien. Het was dus even schrikken om te zien dat de jaren meedogenloos zijn voor met name Te Bos. De gedachte bij hem is nu eerder dorpsgek dan muzikant.

Kun je je nog steeds afvragen of de Claw Boys Claw nog wel relevant zijn. Och, als elk bandje daaraan zijn bestaansrecht moet ontlenen, houd je geen muziek meer over. Voor op zo?n zonnig festival was de band absoluut succesvol. Zelden zoveel lachende gezichten gezien in een publiek.

Reacties (5)

#1 Patrick Biemans

Ach de reacties op de laatste cd ‘Pajama Day’ zijn al veel positiever. Ben benieuwd, ga CBC binnenkort zelf zien&horen. Hopelijk ook veel lachende gezichten daar.

  • Volgende discussie
#2 iamzero

Ik moest ook wel een beetje om het optreden lachen (vooral om dat potsierlijke duet met die backstagemevrouw) en had exact dezelfde gedachte!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Moizelle

En wat precies is de relevantie van een kort, ja wat is het eigenlijk, ‘artikel’ als dit?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Mark

Geweldig als mensen met zulke goeie argumenten komen aanzetten!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 roemi

voor wie relevant, voor de ecomnomie, voor de (pop)cultuur in nederland, voor de blase recencent? voor verveelde pubers of verveelde 40ers? de opmerking zelf lijkt me nog het minst relevant. Ieder optreden van CBC is een feest, relevant of niet.

  • Vorige discussie