City Mayors neemt Aboutaleb titel ‘Beste burgemeester’ af

Organisatie vermoedde al vals spel.

Het gonsde al even van de geruchten, maar nu bevestigt een woordvoerder van de organisatie van de jaarlijkse race voor de beste burgemeester ter wereld het ook: Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam moet zijn titel inleveren.

Desgevraagd licht Matteo Malle Fratse, woordvoerder van de organisatie, toe: “Toen de heer Aboutaleb door de eerste ronde heen kwam was dat opmerkelijk, maar nog niet alarmerend. Je ziet wel vaker dat burgemeesters een goede dag hebben, dus zoiets kan gebeuren. Het gaat die ronde dan ook meer om strategie dan snelheid. Maar het (gedeeld, red.) winnen van de finaleronde deed meer wenkbrauwen fronsen. Vanaf het begin waren er al signalen dat er iets niet klopte”.

De woordvoerder doelde daarmee op diverse hindernissen op het parcours die voor een kandidaat meestal het einde van de race betekenen, zoals een dikke brief van de VN over Rotterdams woonbeleid dat mogelijk mensenrechten zou schenden. Fratse: “Inderdaad, normaliter struikelt een kandidaat daarover, of verliest op zijn minst kostbare seconden”. Maar Aboutaleb leek het niets te doen.

Nadat informatie over het uiteenslaan van de Woonopstand in Rotterdam van afgelopen zondag de organisatie bereikte besloot het de beelden van de race nogmaals te bekijken: “Zoiets doet een winnaar van deze trofee gewoonweg niet. Een vreedzame demonstratie zou een winnende burgemeester zonder ‘hulp’ van buiten met twee vingers in zijn neus tot een goed einde moeten kunnen brengen”, aldus een driftig met zijn vingers quotende Fratse, “Het kan daarom bijna niet anders dan dat Aboutaleb tijdens de race van ongeoorloofde middelen gebruik heeft gemaakt”. Er werden onafhankelijke experts bijgehaald en die bevestigden: Aboutaleb deed het niet alleen. “Het is subtiel, maar op de ingezoomde beelden blijkt duidelijk dat Aboutaleb wordt geholpen door iemand uit het publiek, iemand met een VVD-petje op”. En inderdaad, deze helpt hem behendig om de VN-brief te ontwijken. Fratse: “Wij kunnen dan ook niet anders dan hem de titel ontnemen”.

De organisatie feliciteert Burgemeester Philippe Rio van Grigny, Frankrijk, met de titel die hij nu niet meer met Aboutaleb hoeft te delen. Zijn snelste tijd blijft staan: 3 minuut 12 en 10 honderdste van een seconde, nét geen Europees record.

Reacties (7)

#1 Rigo Reus

En Aboutaleb was niet bereikbaar voor commentaar?

  • Volgende discussie
#2 Anna@999

Als Rotterdamse schreef ik hier al eerder, dat Aboutaleb beslist goede dingen voor de stad heeft gedaan en doet.
En dat ik de organisatie en toekenning twijfelachtig vind om te bepalen wie de beste burgemeester is, appels en peren vergelijken, want elke locatie is anders, met andere aspecten. Dat is niet te doen noch om te bepalen.
Hiermee heeft de organisatie zichzelf vooral op losse schroeven gezet, door het nu weer terug te draaien. Malle Fratsen, inderdaad.
Binnenkort begint het carnavalsseizoen weer….daar doet het me aan denken.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#2.1 Joost - Reactie op #2

Seriously? Wat? Heb je het stuk überhaupt gelezen? Vielen er geen dingen op?

#2.2 Anna@999 - Reactie op #2.1

Wat denk je zelf??? Het zal Aboutaleb wellicht worst wezen, ik ken hem niet persoonlijk, zo’n prijs of niet. Hij doet gewoon elke dag zijn ding en dat is onze stad besturen.

  • Volgende reactie op #2.1
#2.3 Frank789 - Reactie op #2.2

Dat je zelfs voor deze misser een plusje krijgt geeft te denken.

#2.4 Co Stuifbergen - Reactie op #2.1

#2.1 en #2.3

Blijkbaar is een ironie-waarschuwing toch wel nodig op Sargasso.

  • Vorige reactie op #2.1
#3 KJH

Ach heremetijd. Ja, een organisatie oprichten. Die imaginaire awards uitreikt. Ik wist dat ik nog vergeten was iets op mijn bucket list te zetten. Wat zal Aboutaleb kwaad zijn zeg!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie