Chriet Titulaer maakt schoon schip bij NASA

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Chriet Titulaer heeft de voltallige directie van NASA gesommeerd per direct op te stappen. Reden is volgens Titulaer de ‘slappe bedrijfsvoering, het gebrek aan visie, en het totale disrespect jegens de liefhebbers van de ruimtevaart.’ Titulaer ergert zich mateloos aan de sensatiezucht van de huidige bestuurscultuur. “In december werd er zo’n wetenschapper met de haren bijgesleurd, die dan moest doen alsof er aliens waren gevonden, terwijl ze in werkelijkheid gewoon een vies bakje hadden gebruikt. Dat is zonde. Dat is niet de NASA waar ik me in herken”

“Ik probeer al sinds het ongeluk met de Challenger in te grijpen”, aldus Titulaer. “Ik heb ze van allerlei vormen van feedback voorzien, maar ik kreeg, en krijg, de indruk dat ze die naast zich neerleggen. Dat is verwonderlijk, gezien de concrete en heldere inhoud van mijn feedback. Ik heb bijvoorbeeld NASA geadviseerd om voortaan geen spaceshuttles, of andere bemande voertuigen, meer te laten exploderen. Daar hoor je vervolgens niets meer over. Dat geeft geen vertrouwen, kan ik je vertellen. Nu is de maat vol. NASA moet weer van de fans worden.”

De gesprekken tussen Chriet en NASA verlopen volgens insiders ‘niet bepaald vlekkeloos’. Dat Titulaer zou hebben gedreigd met teksten als ‘als jullie niet naar me willen luisteren dan bind ik jullie aan zo’n mislukte raket vast en mag je de maan zelf van dichtbij gaan bekijken’ wilde hij bevestigen noch ontkennen.

Titulaer heeft aangegeven dat zijn plannen ‘volledig, zonder aanpassingen’ dienen te worden uitgevoerd. Over de concrete invulling van de reorganisatie kon hij niet teveel verklappen, maar een tipje van de sluier wilde hij wel oplichten. Kern van het nieuwe beleid wordt een wekelijks futuristisch programma vanaf de andere zijde van de maan. “Die spreekt toch het meest tot de verbeelding. Ik zie een grote rol weggelegd voor Wubbo Ockels. Als ik hem uit het schnabbelcircuit kan krijgen doe ik een hoop mensen een plezier. Ook ga ik mijn best doen om Neil Armstrong en Buzz Aldrin een grotere rol te geven bij de jeugdopleiding. ” Chriet Titulaer staat achter zijn besluit, en hoopt de toekomst van NASA veilig te hebben gesteld. “De mooiste baan blijft toch een baan om de aarde.”

Reacties (2)

#1 Henk van S tot S

;-) :-)

  • Volgende discussie
#2 Jay

“NASA moet weer van de fans worden”, hear hear!

  • Vorige discussie