1. 1

  Het is natuurlijk wel zo dat de voorloper van het CDU, Zentrum, de Ermächtigungsgesetz aan een 2/3e meerderheid heeft geholpen. Of Chavez dat weet is dan weer te betwijfelen.

 2. 2

  Maar Merkel was toch een scheikundige(?) uit de DDR? En in de DDR zeiden ze vroeger altijd dat alle nazi’s in West-Duitsland woonden. En ligt de socialistische Chavez idelogisch gezien niet dichterbij de DDR? Vragen, vragen…

 3. 3

  @2: Ja vragen te over… Hoe komt een scheikundige terecht in een religueus geinspireerde partij? Hoe raakt een minister van jeugd- en vrouwenzaken aan het kanselierschap? Zou in Nederland een minister van jeugd- en familiezaken zo’n truc ook kunnen uithalen? Bestaat de DDR nog? Zo ja welke banden heeft Chavez er dan mee?

 4. 5

  @4
  Uit de Franse Wiki:
  De 1973 à 1978, elle fait des études de physique à l’université Karl-Marx de Leipzig. En 1978, elle reçoit son diplôme de fin d’études en physique. Elle est admise comme collaboratrice à l’Institut central de chimie-physique de l’Académie des sciences de Berlin-Est. Sous la direction de Lutz Zülicke, elle prépare sa thèse (Calcul des constantes de vitesse des réactions élémentaires des hydrocarbures simples) et obtient le doctorat de physique en 1986.

  Physica met een chemisch proefschrift.
  Chemica dus toch ook.

  En scheikundigen, de tijd van het Ermächtigungsgesetz, DDR en oei oei…. Ik voel een Godwin aankomen.

 5. 6

  @5: De waan was toch al een instant-Godwin? Volgens mij dwalen we juist steeds verder af van de Godwin (we betwisten nu al of Merkel scheikundige of natuurlundige is). Iemand enig idee trouwens of ze (echt) gelovig is?

 6. 10

  @9: Je kan overdrijven. Merkel ging pas bij de Demokratischer Aufbruch werken nadat de muur gevallen was en Honecker afgetreden, dan is verzet wel een groot woord. Verder is mijn vraag nog niet beantwoord.

 7. 11

  Vragen… vragen….

  Tja, maar niemand stelt de cruciale vraag: Hoe is het gesteld met de geestelijke gezondheid van Chavez?

  Het komt mij namelijk voor dat vrind Chavez, zoals gebruikelijk, maar wat populistisch gebrul laat horen. En hoe was dat gezegde over die holle vaten ook al weer????

 8. 12

  Waar blijft vooral het juichen van de chavistas hier? Die man die is toch een godgezonden verlosser voor venezuela?

  Ie-der-een had te eten en alles was beter volgens de trouwe volgelingen hier, dus wie dat gelooft, kán nu toch niet anders dan een luide jubelzang aanvangen bij de woorden van deze volksvader?

 9. 14

  @ esgigt, Kom ik zo opgewonden op je over?

  Zijn populisme valt in de smaak hier bij onder andere Bismarck.

  Zoals b. vorige keer liet zien waardeert hij zelfs de roofbouw die Chavez op het land loslaat en waarmee Chavez het land in een definitieve voedselcrisis duwt.

 10. 15

  Toch een hilarische opmerking die komt van een dictator die aan de macht gestemd is, fors uitgeeft aan bewapening en alles naar hartelust socialistisch nationaliseerd. Of is het andersom?