1. 1

  Tja, je kunt hem verwijten gekunstelde rethoriek te gebruiken, maar van Nazi’s weet hij alles af. Zijn grootvader hielp immers Hitler aan de macht. Wat ben ik trots dat wij als Nederland vrienden zijn met het V.S. van Bush. Braak!

 2. 2

  @ Branko: Je kan Bush veel verwijten, heel veel zelfs, maar om hem nu ook al verwijten te gaan maken voor iets dat zijn grootvader heeft gedaan. Hou het nou maar gewoon bij zijn eigen daden en uitspraken, dan blijft er nog genoeg over.

 3. 3

  De terroristen van Bush kun je ook vrijheidsstrijders noemen. En je hebt er zelfs anti-fascisten bij. Meneer Bush, landen als Syrië en Egypte, dat zijn… islamitische democratieën ? Oh, alleen Egypte…

 4. 4

  Het predikaat Nazi’s wordt door Bush-haters vaker gebruikt dan door Bush-voorstanders. Historisch besef is al veel langer niet meer wat het geweest is. Wat het dan ook geweest moge zijn.

 5. 6

  Nouja. Bush zei eigenlijk dit:

  “islamitische terroristen de opvolgers van nazi’s, communisten en andere totalitaire machten van de 20e eeuw”.

  Zit wat in, vind ik zelf. Een door ideologie gedreven internationale ‘beweging’ met een heilsdoel (Wereldrevolutie, Duizendjarig Rijk, Kalifaat) dat geweld rechtvaardigd.

 6. 9

  You know, de regeringen (Syrie, Egypte, Algerije, Marokko, enz.) die de sjaria niet echt zien zitten, uitverkoopverbanden met Amerika aangaan, enz. Kleine en corrupte machtsbasis, grote onderdrukking.

 7. 10

  Okee, maar een seculiere dictatuur ruilen voor een islamitische is niet mijn idee van een ‘vrijheidsstrijd’.

  Oorzaken te over natuurlijk: de aanleiding het Sovjet-communisme was de Tsarische oligarchie, en zonder het onrechtvaardige verdrag van Versaille was Hitler nooit zo machtig geworden.

 8. 11

  Okee, maar een seculiere dictatuur ruilen voor een islamitische is niet mijn idee van een ‘vrijheidsstrijd’.

  Zo typisch, dat het woord vrijheid door de mogelijke einduitkomst dan maar moet verdwijnen. Wat de inwoners vinden (Allah geef ons wat vrijheid) doet er niet toe. Typisch CNN, ABC, NBC, Reuter, wat zeg ik, USA. Zonder de steun aan een democratischer islamitisch regime ook maar één sekonde in overweging te nemen.

  In spin… de bocht gaat in…. jij ook dus @JSK.

 9. 15

  larie

  @14 Jazekers, en dan …. ontsporing…….

  @13 … bezigheden schijnbaar worden gewogen…. wie verplicht de onderdanige is die ziet heel goed wie hem de crux aandoet. Maar niet goed genoeg, dat is waar.

  Want

  In Egypte heeft iedereen een baantje voor een hongerloon. Slim, want zo heb je geen paupers met tijd teveel. De man in de straat sappelt en rent. Hij analyseert de belabberde situatie: VS/Isr oefenen grote druk (aids, giftige snoepjes) op Egypte [bakermat beschaving] uit en als die gaan winnen wordt het nog erger. Intussen is de geheime dienst overal, is de politie je vijand, zijn alle beambten je vijand. Geen rechten, wel altijd veel geld kwijt. De man voelt wel aan dat dat niet de ware islam is, en wil wel anders. Dat heet binnenlandse oppositie, maar de rijken en de staat zijn sterker. Dat krachtsvertoon denkt de man, is gelukkig ook net genoeg om de VS/Isr te weerstaan. Wat een wereld, Allah zij geprezen.

  ach, en hoe anders zit het.