Bureau Belgradeau is de BOB

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

bobs.jpgDe BOBs 2006 zitten er op en de winnaars zijn bekend gemaakt. Bureau Belgrado heeft in de categorie ‘Beste Nederlandse Weblog’ gewonnen. De internationale vakjury vindt dat de Nederlandse correspondenten vanuit de Servische hoofdstad met hun bijdragen, Oost Europa op originele en toegankelijke wijze op de kaart zetten. De eervolle vermelding voor de publieksprijs gaat naar Bieslog van Wim de Bie.

“Omdat de weblogredactie van Bright bestaat uit betaalde journalisten werd dit weblog helaas gediskwalificeerd in de categorie Beste Nederlands weblog”, aldus jurylid Marie-Jose Klaver. Gediskwalificeerde broodbloggers, gelauwerde correspondenten, eervol vermelde publieksprijzen? [lifelog modus] Bovengetekende drinkt er vanavond een extra flesje rood op [/lifelog modus]. Weblogs moeten niet de beste willen zijn (Trouw)

Reacties (16)

#1 Spuyt12

Wederom een jury die compleet voorbij gaat aan wat een weblog waarlijk onderscheidt van “oude media”. Ze stoppen met lezen op het moment dat de tekst “plaats een reactie” er staat. Voor goede weblogs geldt dat deze reacties de ziel zijn. Ze geven het stuk dat er boven staat extra waarde, de discussies die eruit voortkomen corrigeren of het artikel of vullen het aan.

Helaas stelt het winnende weblog wat dat betreft niks voor… Een gemiste kans.

 • Volgende discussie
#2 Spuyt12

En dit dan:

“Internetjournaliste Marie-José Klaver nomineerde de Nederlandse weblogs én zij zit zelf ook in de jury. Dat is misschien vreemd, maar goed, iemand moet uitleggen aan de andere juryleden – die onder andere uit China, Spanje en Rusland komen – wat er zo goed is aan de Nederlandse weblogs. Aangezien de andere juryleden vast niet allemaal Nederlands spreken, komt de jurering van die categorie waarschijnlijk op haar neer.”

Uit het artikel van Trouw…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 larie

Dacht, goh.ga ’s ff langs bij bel maar geen hond doet dat blijkbaar.
Gewoon wachten tot de ouwe garde verdwenen is denk ik.

btw Spuyt, U maakt zich druk over de verwijderfrequentie van pics op gs, had ik niet vermoed (pas op je mobiel hey;)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Snaporaz

Peugeot’s, regenjassen, bah. Tangled up in Bo-o-ob…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Carlos

Wat mij verbaast is dat als ‘wel of niet broodbloggen’ blijkbaar een criterium is om weblogs te diskwalificeren Bieslog en Noorderlog niet zijn afgekeurd? Bureau Belgrado ken ik niet zo goed, maar ik zie dat de makers actieve journalisten zijn (hier en hier). Hoe mooi en interessant BB ook mag zijn het zou mij niets verbazen als er juist wel een financiering achter zat. Een EU-ontwikkelingsbeursje, een stimuleringsfonds democratie&media van die dingen. Niet verkeerd maar laat het zien.

Begrijp me goed Bieslog, Noorderlog en Bureau Belgrado zijn prima blogs (ook al kan je er bij twee niet reageren) maar als je ‘loggers op de loonlijst’ als uitsluitingscriterium hanteert dan ben ik heel benieuwd naar de afweging om deze laatste drie erin te houden? Misschien zit ik er naast, maar nu roept de uitreiking alleen maar vragen op.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 MixMasterMike

Sowieso vrij typisch dat Mary Jose Klaver de nominaties aandraagt om daarna Bright zelf weer te diskwalificeren. Had ze dan Bright beter helemaal niet genomineerd?
Daarnaast ben ik het roerend eens met Carlos, maar het probleem met elke “beste” verkiezing (ik noem een grootste nederlander…) is de willekeur van selectiecriteria en het ontbreken van een objectieve vergelijkingsgrond.
(Wat dat betreft mogen jullie maar blij zijn dat je niks gewonnen hebt!)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 MixMasterMike

(excuus voor de scheve zinsbouw hierboven…. het is fucking zondagochtend half 10, OK?)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Spuyt12

@Larie: Ik maak me er druk om dat GS mensen aan de schandpaal nagelt en vervolgens nièt de verantwoordelijkheid neemt om, zodra er nieuwe inzichten zijn, het bericht aan te passsen en eventuele foto’s te verwijderen.

Als een foto in de krant verschijnt eindigt deze in de kattebak, op het internet is het van een permanente aard. Deze mensen kunnen daar de komende jaren last van hebben.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Spuyt12

@Carlos, dat viel me ook al op. Deze mensen maken deel uit van een kringetje broodschrijvers die allemaal een eigen blogje hebben.

Misschien een ideetje om de bob-dictator even te benaderen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Spuyt12

Aanvullend daarop, het lijkt me overigens niet zo te zijn dat deze weblogs worden gefinancierd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Spuyt12

Maar het blijft een beetje een anti-climax. Een beetje zoals een TMF award voor de beste Nederlandse zanger uitreiken aan een zanger waarvan niemand ooit gehoord heeft.

Zingen kan ie misschien als de beste, maar er komt meer bij kijken dan alleen zang.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Dr.D

Alsof je als restauranthouder FEBO-sterren krijgt toebedeeld…
Zo`n soort prijs.
De AKO literatuurprijs hoort ook in het rijtje maar levert
tenminste nog wat pecunias op…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Cpt. Iglo

Ze hadden ons moeten nomineren en vervolgens had iedereen op ons moeten stemmen. Dan was het allemaal een stuk makkelijker geweest.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Snaporaz

Hey Captain Iglo ! Maar wat met die visvoorraden in de oceanen ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 squire

croquetten van maken voor FEBO filiaalhouder Dr. D Spaarndammerstraat ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 piet

http://bureaubelgrado.blogspot.com/2006/11/de-brug-over-de-tara-recensie.html +7 kommentaartesmijterijtjes (dit blog heeft een ‘bob’ ((thebobs.com)) gewonnen):

In 1993 had de Nederlandse journalist en auteur Frank Westerman een gesprek met de voorzitter van de Matica Srpska die hem waarschuwde voor het zwaard van de islam dat via de Balkan in Europa tracht te snijden. “Je doet daar ontzettend schamper over (…) Zou je daar nu, dertien jaar later, nog net zo op reageren?” vroeg een interviewster onlangs aan Westerman.

En zijn antwoord op de bovenstaande vraag? “(…) dat het schijnbare gelijk van de Matica Srpska in wezen een self fulfilling prophecy was. Het deftige instituut was als Frankensteins laboratorium dat in alle toonaarden waarschuwde voor een monster dat het zelf mede aan het creëren was – en dat op een haar na tot leven was gewekt.”

gek genoeg vind ik geen vermelding van lm of Deichmann hier – zie http://www.monbiot.com/archives/1998/11/01/far-left-or-far-right/ – …. en dat wint dan toch wat????? Een ‘best forgotten award of iets dergelijks?

By failing to counter the doctor’s “attack” on the Serbs, LM and Deichmann lost the case and so betrayed the Serbian people. (The possibility that the LM …
http://americansforbosnia.blogspot.com/2006/10/fools-crusade-chapter-two-18.html

1,140 hits voor serbs deichmann

eerste hit is een nato misdaden goedpratertje die aan het monbiot artikel refereert en project censored door he slijk poogt te sleuren

Dubious Sources:
How Project Censored Joined
The Whitewash of Serb Atrocities

David Walls
[from New Politics, vol. 9, no. 1 (new series),
whole no. 33, Summer 2002]

20.100 hits vor serbs lm

hee! grappig; Weather Underground Rises from the Ashes: They’re Baack!, Jesse Lemisch in nummer 41 (zomer 06), die kerel maakt zich niet geliefd op lbo-talk waar hij zich tiepisch aanstellerig links ten tonele voert (over aangepraat geheugen trouwens ook maar in dit geval bij kindermisbruik; levert wel levendig contrast op, dat dan weer wel)

Mmmm, kennelijk toch niet helemaal Kosher die Deichmann:

GMWatch.org
Completing his transformation from an expert exposer of ‘myths’ about Serb atrocities into an expert apologist for biotechnology, Deichmann has co-authored …
http://www.gmwatch.org/profile1.asp?PrId=78 – 69k

Deichmann has also contributed articles to Novo and Spiked on Percy Schmeisser, the Canadian famer who has been in a long-running legal battle with Monsanto over patent issues in relation to GM crops. In his Spiked piece the man who once chided the Western media over their misreporting of Serbian atrocities, now chides them over their inaccurate reporting of the GM debate.

afgelopen zaterdag bekritizeert Kees Schuyt .. .oh nee, (schreef ook een goed stuk maar ik bedoel Plasterk) Balkenende in de volkskrant heel terecht en een conseqentie van de grote verhalen strijd is bij uitstek af te lezen aan het al dan niet veroordelen van Servie. Links doet dat wel en rechts niet is de teneur toch worden de extremere der duizendvoudige poten het altijd weer eens: wapengekletter is de oplossing; precies het tegenovergestelde van wat zionisme huichelend voorgaf van plan was te gaan doen: de woestijn groen maken. Een uiterst effectieve ontkenning en wissing van wereldoorlogen veroorzakende sporen, in ieder geval tot de nieuwe oogst rijp gegaard is.

http://www.spiked-online.com/Articles/00000006DAA7.htm
Inderdaad beweert Deichmann hier (10 October 2002) dat Percy Schmeisser een bedrieger is en uit beschuldigingen die ik nooit gelezen heb (in inder geval niet op sites en in kranten die ik volledig vertrouw, namelijk acresusa.com, saynotogmos.org en organicconsumers.org en grain.org).

citaten:

Schmeiser, who had never purchased Monsanto seed, said he was shocked to be accused of having illegally cultivated Monsanto canola. He subsequently accused the agricultural group of having ‘contaminated’ his crops, arguing that crossovers of ‘genetically manipulated’ plants in neighbouring Roundup Ready fields via pollen flight, bees and drifts from vehicles had ‘destroyed’ the genotype of his own cultivation varieties. Schmeiser also claimed that the detectives hired by Monsanto had followed him with the aim of intimidating him.

During the trial, Schmeiser had already admitted ‘experimenting’ with Monsanto’s Roundup Ready seed on his field. Herbicide-tolerant plants with a purity grade of 95 to 98 percent in relation to the patent-protected characteristic had been found in large areas of Schmeiser’s canola cultivation area. Various experts testified in court that unintentional mixing via pollen flight from neighbouring fields could not have caused the discovery of this much Roundup Ready (4).

The purity grade of the transgenic canola plants in Schmeiser’s field suggests the use of the Roundup herbicide on one of his canola stocks in 1997. This stock may have comprised a mixture of herbicide-tolerant canola plants and conventional plants, and herbicide-tolerant seeds may actually have found their way into Schmeiser’s field via pollen flight. It was at this stage that the pesticide Roundup probably did its work, by allowing only those canola plants to survive that possessed genetically engineered resistance to its active ingredient, glyphosate.

nu, 4 jaar later, praat Schmeisser over Monsanto mensen die zich als een soort maffia tussen de boeren bewegen, en over het verhoogde gebruik van chemicalien, de slinkende oogsten etcetera. Dit artikel vind ik niet geloofwaardig.

Is Deichmann inderdaad een verdediger van legale criminaliteit en thanatopische technocratie????????

dit moet ik verder uitpluizen.. . .

he edits these pages (in german): http://www.novo-magazin.de/

schmeisser deichmann monsanto 27 hits maar het spikedonline artikel komt niet bovendrijven .. .oeps (die naam is niet met dubbel s):

schmeiser deichmann 47 hits

aaaahhhhhh, this sounds more like i know my Percy (a true seedsaver and defender of diversity, putting his life, time and savings on the line to defend against thanatopian monomania; the monsantoniks made him pay 19.000* for his trouble of standing up to their whiteboard lab and all too large finance supported and enabled thuggery:

PM magazin:
http://194.12.216.68/de/wissensnews/wn_id937.htm + 5 kommentare
“Der Richter erklärte Schmeiser, sein gesamtes Saatgut, für dessen Entwicklung er fast ein halbes Jahrhundert benötigt hatte, sei nun Eigentum von Monsanto. Und Monsanto stellte sogleich Schadenersatzforderungen in Millionenhöhe. So funktioniert die Freie Marktwirtschaft!”

* http://www.politikforen.de/showthread.php?t=5564

http://www.zoominfo.com/search/ReferencesView.aspx?QueryID=6241fd84-20c0-4044-9a38-56fe5845788d&Page=5

55 deichmann links met alle relevante passages

werkt met caches:

Bio-Scope.org
http://www.bio-scope.com
Last Visited: 7/3/2003

The German journalist Thomas Deichmann expresses the view in his commentary “Environment minister Jürgen Trittin to thwart green biotechnology” , that Mr. Trittin will use the opportunity of the forthcoming amendment of the German act on the handling of genetic engineering (Gentechnik-Gesetz) to shelve competences from the as more liberal classified Federal Office of Environment (Umweltbundeamt), to the Federal office for Nature Conservation (Bundesamt für Naturschutz), which is known to be fundamentally against genetic engineering.

According to Thomas Deichmann, therewith Mr. Trittin “will thwart green biotechnology and therefore guarantee once more the stagnation of this future industrial sector” in Germany.

 • Vorige discussie