1. 4

  De hamvraag Plofkip is of de zomer warm genoeg is om het winterijs te laten smelten. Op mondiale schaal uiteraard.
  Feiten? De berichten hierover zijn, bekeken door een kritisch rationalistische bril, nog niet te falsificeren.

 2. 8

  Wel een echte smulkop:
  “Arctic blast sweeps across UK”

  Zo zie je maar dat “The day after tomorrow” een goede voorspelling lijkt te zijn van de gevolgen van het broeikas-effect. Nu alleen nog die mega-vortexen…

 3. 11

  @Steeph, wie zegt dat ik een Fries ben en geen gevluchte Nederlander ;p

  Binnenkort krijg ik mijn permanente verblijfsvergunning en over 5 jaar de Friese nationaliteit.

 4. 17

  @14: He, ik had hem niet zelf bedacht hoor, was gewoon een film, die stelde dat als gevolg van het broeikas-effect de golfstroom stil komt te liggen (die mogelijkheid werd een jaar of 10 geleden ook al door min of meer serieuze wetenschappers geopperd, toen er zelfs ’s winters geen sneeuw viel in Engeland) en dat er vervolgens nog wat klimatologische sciencefiction dingen gebeuren, waardoor Engeland verandert in een arctisch klimaat (en de VS ook natuurlijk). In het kader daarvan rinkelde het deja-vu belletje bij de schreeuwkop “Arctic blast sweeps across UK”.

  Snappie?

  Anders gewoon even de film kijken (en zien voor wat het is: entertainment, niet een wetenschappelijk onderbouwd verhaal), dan snap je de glimlach van me wel bij zo’n bericht.

 5. 18

  @17&14 Alleen het eerste uur is (wetenschappelijk)interessant, tweede uur met eindeloze (sneeuw)tocht van Dennis Quaid naar zijn zoon in New York kun je overslaan.