Branchebelangen Terroristische Organisaties

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Naar aanleiding van valse claims van amateuristische organisaties over banden met Al Qaeda hebben de voornaamste terroristische organisaties besloten om tot een keurmerk voor terrorisme te komen.

“Het begint zwaar uit de klauwen te lopen” zegt Sjeik A. van Al Qaeda, “Iedereen wil banden met ons omdat we zo hot zijn. Natuurlijk is het leuk om gewaardeerd te worden en populair te zijn, maar op dit moment roept iedereen met een geweer in Irak dat ze banden met ons hebben, en dat is gewoon niet waar. Wij zijn weliswaar een organisatie van middelgrote omvang, maar zoveel leden kunnen we niet aan. Daar zijn we organisatorisch niet op ingesteld, en qua salarissen en dertiende maanden is dat gewoon niet te betalen”.

Dagjes zeilen
Ook de duistere wereld van contacten en organisaties moet volgens de BTO transparanter worden. “No way dat je nog genoeg fondsen kunt werven op sympathie alleen”vervolgt de sjeik, “dat was voldoende in de jaren 80 en 90, maar vandaag de dag moet er echt meer aan marketing en PR worden gedaan. Zo zijn wij twee weken geleden met een delegatie Saoudische geldschieters lekker een dag wezen zeilen op het Ijsselmeer, met een barbeque op Pampus”.

Communiceren op niveau
Hij vervolgt: “En Al Qaeda mag daarbij ook de hand in eigen boezem steken, want onze externe communicatie was ook vaak van een bedroevend niveau, en het doet zeer om te zien dat een man als Saddam, die toch genoeg geld heeft voor een digitale camere, uit traditioneel oogpunt nog steeds communiceert via cassettebandjes en dus gewoon dezelfde fouten maakt als wij”.

De nieuwe organisatie zal dan ook de beschikking hebben over een fraaie televisie studio met bluescreen, waardoor desgewenst een grotwand, ondergaande zon, of een bewegend logo kan worden geprojecteerd. “We zijn nu bezig met een onderzoek naar welk imago het beste past bij welke organisatie” Opmerkelijk dat veel geldschieters de Skyline van New York mét WTC willen hebben in plaats van zonder”.
Maar de klant is koning tegenwoordig, dus het kan zeer goed gebeuren dat zo rond de kerst – wanneer de studio operationeel is – u Osama Bin Laden zijn terreurboodschappen ziet voorlezen alsof hij in New York is, en hij zal dan ook netjes gekapt zijn en een pak dragen.

Outsourcen mediapresentatie
“Het is fijn voor ons om dat soort activiteiten te kunnen outsourcen, want het gesleep van grot naar grot met communicatieapparatuur is ten eerste niet goed voor de apparatuur, en ten tweede strijdig met de arbowet, dus het neemt ons veel kopzorgen uit handen”.

Public relations, marketing en klachten afhandeling zullen voortaan door één organisatie worden geregeld, en wanneer er conflicten ontstaan is er ook een geschillencommissie die een bindend advies kan uitbrengen.

In ieder geval zijn Carlos de Jakhals en Mullah Omar aangetrokken als adviseur, en zijn er contractbesprekingen gaande met leden van de Baader Meinhof groep en het Japanse Rode Leger. “Wij worden de Kema Keur van de terroristen”

0

Reacties (1)

#1 Thijzo

Erg, erg grappig!!!