1. 1

  Ik krijg net een inval, stel: het is mogelijk om een egovergroting te ondergaan. Neurologische genieën kunnen immers met elke dag meer dan de dag ervoor. Een groot ego wekt heden ten dage veel weerstand op, ’t is niet hip, en zo, maar een (werkelijk) groot ego heeft daar geen last van, daar is het immers te groot voor, dus kan het die groepsdruk wel weerstaan.

  Zouden mensen dan, ondanks dat het onhip is, tóch kiezen voor een egovergrotende behandeling?

 2. 3

  @Krekel een beperkte egovergroting is natuurlijk aantrekkelijker dan een maniakale egovergroting. En dus voor sommige muurbloempjes een uitkomst waar ze dan ook maar al zo lang naar smachten.

 3. 4

  Overigens, wat meer on-tupac, Michel Houellebecq heeft in, volgens mij, zijn Mogelijkheid van een eiland (La possibilité d’une île) (’t kan trouwens ook Elementaire Deeltjes zijn, bedenk ik me nu) het gehad over genetische manipulatie met betrekking tot de g-spot. Hij ging zelfs zover door te stellen dat mensen, zonder taboe en valse schaamte, ervoor zouden kiezen de gehele oppervlakte van de huid als g-spot te hebben, en dat de toekomstige mens er zo uit zou zien.

 4. 6

  Zegt Houllebecq nog iets over de reacties van de maatschappij op mensen die plots een hele g-spot zijn ? Want die zullen er niet om liegen. Van booreltafelklachten over karakterpervertering en narcisme tot een misschien wel een heuse nieuwe DSM-categorie.

 5. 8

  @mescaline
  Houellebecq ziet de mens al als ultiem geperverteerd narcistisch wezen, en puur lichamelijk genot als het enig eerlijke menselijke ervaring/uiting.

 6. 11

  @2,

  Soms niet, maar m’n ego laat me vaker in de steek dan me lief is.

  @3,

  Er is natuurlijk een gradatie van het muurbloempje-zijn. Soms zou iemand wel eens iets willen zeggen over iets, omdat hij of zij denkt dat de groep daar iets aan heeft, maar durft het niet direct ‘in de groep te gooien’. Die persoon is niet per se een muurbloemje, maar heeft een te klein ego.

 7. 13

  Kijkesaan @Krekel 11. Je begon extreem, maar dat is er wel vanaf. En dan hebben we toch bijna al een Viva-quiz geformuleerd ?

 8. 14

  @6,

  De mensheid van de ‘oude mens’ sterft langzaam uit door ruzies en oorlog, en de ‘nieuwe mens’ (die met die g-spothuid) schrijft de historie van de ‘oude mens’.

 9. 16

  @ redactie, wellicht kan #14 gewist worden, ’t is namelijk een behoorlijke spoiler van het boek, die ik hier zo onnadenkend neerpen.

 10. 21

  Ik krijg net een inval, stel: het is mogelijk om een egovergroting te ondergaan.

  Dat bestaat al en is een groot succes. Het is het belangrijkste exportproduct van Bolivia.

 11. 22

  @ 21,

  Je hebt helemaal gelijk, maar ik bedoel een permenente ingreep zonder bijwerkingen (zoals de praatziekte en de compensatiedip, die het witte praatpoeder met zich meebrengt).

 12. 24

  Grappig, zag dit een paar dagen geleden op de Franse televisie. Na een jaar moeten de dames wel weer terugkomen voor een nieuwe spuit. Het gaat er, volgens de arts in de uitzending, met name om de G-spot “duidelijker” te maken. Als ie groter is, kun je hem makkelijker vinden. Zoiets.

  Oh, en de behandelde dame kreeg ook nog een gebruiksaanwijzing mee voor de echtgenoot :-)

 13. 25

  @Mescaline
  Man wat een zure reacties, lees dat boek nou maar, ik kon het niet neerleggen. Het is ook de moeite waard om dat ene zeldzame tv-interview met Houllebecq eens te zoeken, van Nederlandse bodem meen ik..

 14. 26

  Een egovergroting zou bijvoorbeeld ook goed helpen tegen dat global warming-fascisme (sponsored by Philips Spaarlampen BV), veel wetenschappers durven tegenwoordig namelijk niet eens te zeggen dat het allemaal onzin is. Sommigen zeggen het niet omdat ze dan geen subsudie meer krijgen, maar de meesten zeggen het niet omdat ze bang zijn voor een sneer van hun veronderstelde peers.

 15. 27

  @Manolo zuur overgekomen… niet helemaal zo gemeend, slag om de arm, want inderdaad niet gelezen. Ik speelpotste met enigszins “groot egootje”.

 16. 30

  Heb Houellebecqs Elementaire deeltjes gelezen, en vond het een van de meest teleurstellende romans van de afgelopen jaren. Wat ik me er nog van herinner was zo plat als een dubbeltje.

  Borstvergroting is zo 2006!

  Was borstvergroting niet eerder zóóó 2003?
  En dan borstverkleining zóóó 2005 en schaamlipcorrectie zóóó 2006?
  Ik hou het allemaal niet meer bij…

  *bekijkt zich terugtrekkende haargrens in spiegel en gaat op ouderwetsche wijze een boek lezen*

 17. 33

  Egovergroting?? dat bestond toch al?

  Jaren geleden was er toch al zo’n liedje: I’m too sexy for my ….

  … it hurts…