Blablabla internetfreedom blablabla

clinton salutes herself for saving the open internetWASHINGTON – De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Clinton hield gisteren voor de tweede keer in een jaar tijd een gloedvol pleidooi voor een open en vrij internet. Naar aanleiding van de recente opstanden in Noord-Afrika en de huidig onrust in het Midden-Oosten, riep ze ‘onderdrukkende regimes’ op om het vrije woord online te laten prevaleren. Ze zei: ,,Blablabla internefreedom blablabla USA blabblabla Egypt blablabla security blablabla responsibility blablabla WikiLeaks blablabla live in danger blablabla human rights blablabla terorrism blablabla do you love us now?”

En nu de actuele feiten: de VS verzetten zich tegen elke openbaarmaking van de ACTA-onderhandelingen, drie bepalingen van de PATRIOT Act zijn deze week weer verlengd, Obama vraagt aan het Huis van Afgevaardigden meer bevoegdheden voor de FBI om peer t0 peer netwerken als skype af te luisteren en om Blackberry aan banden te leggen, de Amerikaanse douane heeft beslag gelegd op een aantal piratensites zonder dat daar een formele aanklacht aan ten grondslag ligt, de Kill Switch-wet (Protecting Cyberspace as a National Asset Act) vindt zijn weg door de wetgevingsmolen, de regering wil landen op aangeven van de media-industrie straffen met handelssancties als ze piratensites tolereren, geen middelen worden geschuwd om Julian Assange voor het gerecht te brengen, terwijl geen serieuze rechtsgeleerde in de VS gelooft dat er een zaak tegen hem te beginnen is.

Jongens, dit is te makkelijk.

 1. 3

  Overigens is de revolutie in Egypte uitroepen tot ‘twitterrevolutie’ of ‘facebookrevolutie’ ook een manier om het succes daarvan te claimen, te claimen voor Amerika, en voor ‘westerse waarden’ terwijl Amerika die dictator 30 jaar lang en tot het einde toe gesteund heeft.

  En met twitter of facebook had de revolutie niets te maken.

 2. 4

  Het feit dat de amerikanen vreselijk hypocriet zijn is niets nieuws onder de zon maar het is toch goed dat telkens weer het bewijs daarvoor geleverd wordt. Misschien worden die yankee schoothondjes op een dagje wakker.

 3. 5

  Dat heet preken voor eigen parochie.
  Altijds hypokriet en huichelachtig.
  Altijd de handen in onschuld.

  Ondertussen net zo erg als de machthebbers in Iran, misschien wel erger, want stiekemer.

  Vrijheid als het uitkomt, ondertussen jarenlang de foute machthebbers ondersteund.

  Een driewerf Hoezee.