Beoogd nieuwslezer huilt uit

Sinds 1 april is Charles Groenhuijsen Amerika-correspondent af. Na een wat wrange beeindiging van de arbeidsrelatie met het NOS Journaal, is Groenhuijsen nu op zoek naar een nieuwe baan. Of nee, hij ‘beraadt zich op de toekomst’. De Volks-krant gaf hem deze week de gelegenheid om een weeklog te schrijven over de belevenissen van een veramerikaniseerde Kaaskop in Spruitjesland. Leuk om te lezen: Groenhuijsen’s leven is net zo oninteressant als dat van ons. En hij is meteen alweer gereintegreerd. In al zijn stukjes schrijft hij dat ‘ie helemaal klaar is met het conflict met Journaal-honcho Laroes, maar hij kan het niet nalaten om er iedere post op terug te komen.

“Of ik de NOS erg mis, wil menigeen weten. Nee, geen tijd voor. Hoofd al te vol met nieuwe dingen.”

“Terwijl we bij het NOS-gebouw staan te filmen komt hoofdredacteur Hans Laroes aanlopen. Hij beent – strak voor zich uitkijkend – naar binnen.”

“Belofte: Na deze week houd ik er echt over op. Tenzij Hans Laroes mijn uitnodiging aanneemt en in het openbaar één keer met me in debat gaat over de hele zaak. Anywhere, anytime.”

Verder lijkt hij zo leeg als een Amerikaan. Jammer. Ik had graag wat meer kritiek gezien op links Amerika-hatend Nederland, prikkelende pro-Bush retoriek of inzicht in de journalistieke wormenbak in Washington. Met die Journaal-affaire van 100 jaar geleden zijn wij hier inmiddels allang klaar. Nu Groenhuijsen nog.

 1. 6

  Ik mocht Charles Groenhuizen altijd wel. Maar toen hij bij Barend en Van Dorp moest komen uithuilen over hoe slecht hij door de NOS was behandeld, heeft hij veel aan sympathie bij me ingeboet. Ach ja, misschien heeft Fox News een plaatsje voor hem ;-)

 2. 7

  De hele NOS vs Charles case is te treurig voor woorden. Wellicht dat Hans L. ook ergens een logplekje kan krijgen voor zijn zure commentaren.

 3. 8

  Laroes als brokkenpiloot.
  Groenhuijsen stoomt gewoon door. Dat wil hij tenminste. Laten wij hem dan niet aldoor achter zijn taas aanjagen en maar blijven uitmelken over dat vervlogen Nos contract.

  Een gerechterlijk vonnis indirect, via het openbaar lichaam der vrije communcatiemiddelen, aanvechten is natrappen en te kinderachtig , te kleingeestig van aard.

  Helemaal leuk, Groenhuijsen. En waardering voor de VK redaktie dat ze steeds best verrassende types weten te strikken.

 4. 9

  “Verder lijkt hij zo leeg als een Amerikaan”. Niet alle Amerikanen zijn leeg. Behalve als ze net afgezogen zijn.

 5. 12

  @Larie: Amerikanen kunnen heel goed zuigen. Daarom hebben ze meestal ook overgewicht, omdat ze teveel innemen.

  @Carlos: Ik ben de enige binnen het lab die emails krijgt om mijn leuter lengte te laten reduceren.

 6. 13

  Dat bedoelde ik niet. Zuigen heeft momenteel in de lage landen de notie van “suck” in de figuratieve betekenis.

  Dus een Amerikaan die zuigt zijn dat leeg-hoofden? als U begrijpt wat ik bedoel.

  Goed om van U te horen btw maar krijgt u geen lokaal spanningsveld dan als U een mail binnenkrijgt, zijn ze zo saai ?

 7. 14

  Larie , heel amerika zuigt, behalve een klein dorpje aan de kust. Het Geuzenleger is niet zo groot maar er wordt veel vaker gelachen. gedronken, gevreeen en met de kindjes gespeeld. Die kindjes leren daar ook veel van. Veel meer dan in de grote enge stad waar men alles eerst wil tellen of het wel wat waard is, voordat men het hek opendoet .O ja, in het dorp hoeven ook niet door een eletronisch poortje en hoeven ook ze geen scherfvest aan om buiten te spelen. Het begint wel wat drukker te worden, heel veel kindjes van mensen die in de stad door de fijnste electra worden bewaakt en steeds zwaardere scherfvesten moeten kopen van de burgermeester, willen ook zo vrijuit spelen. maar wij sturen ze terug. Ja, ze kunnen eerst toch wel wat doen aan die poortjes en scherfvesten.

 8. 16

  “Veramerikaniseerde kaaskop” Het is sinds het eruitknikkergedrag van Sargasso van vandaag wel duidelijk dat het collectief niet zo van veramerikaniseerde kaaskoppen houdt.