Belgelections (2)

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Het vlaams Bloque aan het been.
Phlip Een van de vragen die bij elke Belgische verkiezing prangen: (waar en hoe) zullen ze een meerderheid hebben?
De polls geven een wisselend resultaat, met als opvallendste de mogelijkheid dat ze de grootste partij in vlaanderen worden. Europa interesseert hen geen hol, want hun aanwezigheid in het Europese Parlement beperkt zich tot incasseren. Premies, welteverstaan.
Er was die uitspraak, u weet nog wel, het arrest waarin het Bloque via hun vzw’s officieel van racisme werd beschuldigd. Enzo. Het Vb verkoos die juridische uitspraak, gebaseerd op pure wettelijke gronden, om te draaien naar een kwestie van ‘vrije meningsuiting’. Hun argument sloeg op niets, want als zij op basis van ‘vrije meningsuiting’ racistische standpunten mogen verspreiden, wat zou dat dan een rechter tegenhouden om dat te verbieden, netzogoed op bvb. die basis van ‘vrije meningsuiting’?
De leiding (nuja, leiding, er is er maar een: Phlip Himself bedenkt elke slogan, elke affiche, elke campagne eigenhandig) wou op dat moment direct garen spinnen, maar bedacht zich de dag erna. Het draait nu om andere thema’s, waarvan de verkwikkelijkste klinken als: MINDER IMMIGRATIE, MEER VLAANDEREN en jawel: MINDER MISDAAD, MEER VLAANDEREN

En ziet: zo was ik bijna het sport&spel-element in de Sargasso Verkiezingsbelgerij vergeten.
Kiest u voor de grap eens uit vier onderstaande criminele feiten degene die verzonnen is.

In de afgelopen maand heeft telkens een officiele blok-afgevaardigde:
1) Een cafe beschoten waarbij een dode en drie gewonden vielen.
2) Een Malthezer (hondje) gewurgd.
3) Coke en speed en xtc en wapens verhandeld.
4) Zijn vrouw op straat in elkaar geslagen.

(oplossing volgt: toch tenminste voor deze Question Election)

0

Reacties (9)

#1 Djiezus

Het Vlaams Blok is een partij tegen mensenrechten in het algemeen, dus ik ga ervoor dat martelen en doden van hondjes nooit door een van de leden gedaan kan zijn.

 • Volgende discussie
#2 ALO

hondje wurgen hoort er niet bij, De rest is in het nieuws geweest.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Grobbo

Ik denk 4, dat hoeft niet op straat plaats te vinden. Zelfs VB’ers hebben genoeg benul om te weten dat dat onverstandig is voor hun carriere, je kan het namelijk ook in de beslotenheid van je eigen huiskamer doen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 caprio

Bovendien (ondanks de statistieken eerder op sargasso al gemeld) denkt het volk nog steeds dat vooral moslims hun vrouwen slaan, dus dat zou erg slechte PR zijn, inderdaad: 4.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 bicat

Staaf de punten meteen even met bronnen in URL-formaat. En dat Incasseren is natuurlijk een grapje. Je bedoelt nuttig stemmen en zinvol aanwezig zijn.

‘..denkt het volk…’

Alsof je een emmer stront leegkiepert.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Huug

Ik weet het, ik mag niet meedoen. Grmbl… discriminatie !

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Crachàt

@ Huug: sorry -het is niet eerlijk! Maar u heeft een levenslang abonnement op Sargasso gewonnen!

@Bicat -veel wat gebeurd is zit nu netjes achter gesleutelde en betalende URLs -al lijkt N° 4 (de 3: Rob Verreycken een blijvertje in het nieuws te worden. Zijn vrouw, het slachtoffer, staat deze week in Humo, en uit hallucinante beschuldigingen. Een wordt vervolgtje duidelijk…

en maintenant: de uitslag!

* 13 mei 2004: Marc Nulens, gemeenteraadslid voor het Blok in het Limburgse Dilsen-Stokkem, wordt van zijn bed gelicht wegens drugssmokkel. De politie nam bij de actie meer dan duizend xtc-pillen, een halve kilogram speed, cocaïne, heroïne en cannabis in beslag. Daarnaast troffen de agenten een vuurwapen en een aantal verboden wapens aan.
 
* 20 mei 2004: Wim Felix, een 24-jarige loodgieter die voor het Vlaams Blok in de gemeenteraad van Sint-Gillis-Waas zetelt, kreeg ruzie met een andere klant. Felix ging een wapen halen en schoot de broer van de cafébaas dood. Drie klanten raakten gewond. Een 22-jarige man kreeg een kogel in de long, een 17-jarige werd geraakt in het gezicht en verloor een oog. De aanleiding voor deze moord zou om drugs handelen.
 
* 26 mei 2004: Rob Verreycken, de naaste medewerker van Philip Dewinter ranselde onder de ogen van zijn drie kinderen midden op straat zijn vrouw af. Die hield aan de kloppartij een gebroken neus, geschaafde handen en twee blauwe ogen over. Ze legde een verklaring af aan de politie. Verreycken is gemeenteraadslid in Antwerpen en staat zesde op de Antwerpse Vlaams Blok-lijst voor de komende verkiezingen. Hij leidt de juridische dienst van de partij en verdedigde de Blok-vzw’s die onlangs veroordeeld werden voor het overtreden van de racismewet. Het Blok zet ‘kleine garnalen’ als Nullens en Felix uit de partij, maar treedt niet op tegen Rob Verreycken. [update: dat is inmiddels wel gebeurd, tenminste, hij staat nu niet meer op een kieslijst sinds enkele dagen]
 
* 27 mei 2004: Johan Saenen, OCMW-raadslid voor het Vlaams Blok in Diest, heeft op straat ruzie met zijn ex-vriendin Rita Meubis en koelt zijn woede op het hondje van zijn ex-vriendin. Saenen grijpt het dier naar de keel. Volgens getuigen vermorzelt hij het dier, een amper enkele maanden oude maltezer. Het parket bevestigt dat tegen Saenen klacht werd indiend wegens bedreigingen.

(antwoorden verzameld gevonden op http://www.fdw.be)

Het wrange nieuws is dus dat niets verzonnen was. MINDER MISDAAD! MEER VLAANDEREN!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Huug

Mmmm, dat levenslange abonnement doet véél goed, ik ben U eeuwig dankbaar.
Dan zal ik U ook een cadeautje geven: klik maar eens op deze link:

http://vlaams-blok-liegt.skynetblogs.be/

zeer onthullend !

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Carlos

Ha! Mooi hoor al die belgen hier! U heeft het maar lastig met dat Blok. Wij in Nederland hebben de LPF redelijk ausradiert, ze bewegen nog wel hoor maar geef het z’n tijd. Alleen wel jammer dat de ‘nette’ partijen als VVD en CDA het xenofobe gedachtengoed hebben overgenomen en dat zelfs zich links-noemende partijen denken te moeten handelen in de geest van Pim.

Hoe is dat in Belgie? Laten de democratische partijen zich ook gek maken of houdt dat cordon sanitaire ook op het intellectuele vlak staande?

 • Vorige discussie