Belangrijk nieuws

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Na een periode van extreme droogte gaat het nu opeens regenen. Wekenlang zagen we allerlei nieuws-items waarin het onderwerp ‘droogte’ van alle kanten werd belicht. Diverse ‘onverklaarbare’ zaken, doorbrekende dijken, de teruglopende omzet van Ahold, ontvoeringen, Fons S., de bezoekersaantallen van de dierentuin, enzovoort, konden worden toegeschreven aan ‘de droogte’ en de vreselijke ‘hitte’ waaraan we zijn blootgesteld.

De komende weken staat op het nieuws het verschijnsel ‘regen’ in de schijnwerpers. Op het Journaal konden we vandaag al zien dat de remweg op nat wegdek tegenwoordig langer wordt. Dat was natuurlijk een opzienbarende nieuws-flash, maar er is meer! Sargasso ontdekte dat dit slechts het topje van de ijsberg is!

Regen heeft nog veel meer implicaties, in die richting wijzen de signalen die wij uit betrouwbare bron mochten ontvangen. Zo heeft geheim onderzoek bewezen dat burgers in de zogenaamde ‘wet periods’ (wanneer het vaak regent) meer kans hebben om nat te worden. Het verschil in vergelijking met een droogteperiode, zoals we die net hebben gehad, is significant.

De implicaties zijn schrikbarend. Nat worden, in combinatie met de koudere wind die in de regentijd over de velden blaast, verhoogt de kans op verkoudheid. Lopende neuzen, rode ogen, zelfs koorts en griep kunnen het gevolg zijn.

Een ‘regenscherm’ of ‘paraplu’ kan uitkomst bieden. Fietsers wordt het gebruik van een speciaal ‘regenpak’ aangeraden. Automobilisten dienen te zorgen voor deugdelijke ‘ruitenwissers’, maar dat kon u vanochtend ook al op het nieuws zien. Voor verdere berichtgeving raden wij u aan het Journaal en RTL Nieuws in de gaten te houden.

0

Reacties (4)

#1 Carlos

wet periods
dat klinkt verdomd deskundig !

  • Volgende discussie
#2 mark

Het is goed dat op Sargasso deze belangrijke ontdekking wordt gemeld. Maar hoe kom ik aan deugdelijke ruitenwissers? En, stel ik ben buiten en heb geen ‘regenscherm’ of ‘parapluie’ bij me, wat dan?
Ik denk dat ik het weet, ik ga dan snel naar binnen, sluit deuren en ramen en zet de radio of televisie aan…..

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 nimo

Juist. En vooral niet in paniek raken!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Siquo

Ga es met 40 graden werken, dan word je binnen ook nat. Ik neem aan dat met ‘burgers’ hier dan ook het werkschuw tuig bedoeld wordt die tijd overhebben om een blog bij te houden…

  • Vorige discussie