Bel-Me-Niet register gegevens op straat

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (6)

#1 zmoc

Hoewel het me een onzin-bericht lijkt, ben je natuurlijk ook een beetje stom als je je in een register inschrijft waarvan je weet dat ze je gegevens aan willekeurige derden gaan doorgeven, al is het “alleen maar” je telefoonnummer.

  • Volgende discussie
#2 esgigt

Zo zien we weer dat registraties met persoonsgegevens LEK zijn en direkt misbruikt worden.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Peter Goes

@ #1: Naar mijn weten is het register door de overheid in het leven geroepen. Of in iedergeval ondersteund. Dan moet je er vanuit kunnen gaan dat er vertrouwlijk met die gegevens wordt omgesprongen. Maar goed, dat blijkt in dit land een utopie.

Ik vind het werkelijk schandalig dat er zo met de gegevens van mensen wordt omgegaan. Wat is het volgende? Dat men aan de hand van mijn OV chipkaart foto + rijsgegevens mij persoonlijk op het station gaat aanspreken?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 lmgikke

De reactie van Bel me niet register klopt. Je krijgt namelijk alleen een lijst met telefoonnummers en niet de NAW. gegevens. Het is echter zo dat men bel bestanden (die gewoon te koop zijn, met NAW en al. Ja, let op waar je je gegevens allemaal invult, online shoppen, nieuwsbrieven etc) tegen de lijst met telefoonnummers uit het bel me niet register aanlegt om zo diegenen uit de bel bestanden te filteren die ze niet mogen bellen. Dat is precies wat men moet doen met het bel me niet register extract. Tja, en ipv het weggooien van die lijst met uitval, wat natuurlijk zonde is want je betaald per telefoonnummer, kan je die natuurlijk ook aan een door 2 door partij geven.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 lmgikke

Overigens is dit wel een heel duidelijk voorbeeld waarom ik tegen het vastleggen van persoonsgegevens ben van mensen die iets niet willen. Leg de gegevens maar vast van de mensen die iets wel willen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 Mike

@peter goes

Wat is het volgende? Dat men aan de hand van mijn OV chipkaart foto + rijsgegevens mij persoonlijk op het station gaat aanspreken?

Nee, maar er is wel een kans dat ze je oppakken wegens spijbelen, omdat je rijsgegevens met een lange ij schreift!

  • Vorige discussie