Battle of the Blogs – The Final

Wapenschild WEBoorLOG
Omdat ik het had beloofd, nog één keer een overzicht van het slagveld. Mijn oorspronkelijke voorspellingen zijn niet echt uitgekomen. Maar dat neemt niet weg dat er toch een hoop veranderd is in twee jaar.
Om het mezelf makkelijk te maken heb ik nu alleen aangegeven of een blog nog levend is (groen), bijna dood (bruin) of echt ter ziele (zwart). Dit maal 77 doden (15 meer dan een half jaar geleden) en 21 zombies.

Onderaan de linkjes naar de historische reeksch, maar eerst het overzicht.


De rapporten van 2006: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10, 11 en 12
En die van halverwege 2007.

De overblijvers nu kunt u misschien hier of hier nomineren voor een prijs voor volharding.

 1. 6

  I am not dead, it is just a flesh wound :-)

  Ik volg voorlopig even rustig mijn gewone levensloop, waarin sowieso al veel geschreven wordt, maar mogelijk begin ik vroeg of laat wel met iets nieuws en beters.

  Dank je voor al het werk, Steeph.

 2. 15

  Ik moet wel zeggen dat er een soort gewenning op treedt bij mij, tav weblogs, en dan glijdt mijn aandacht toch weer naar traditionele media, die op hun beurt natuurlijk zich ook weblogs eigenmaken.

 3. 17

  DP. Het archetype 9-11 idioot. Ooit was ik van de linkse kerk. Het waren types als hij, de brulapen zeg maar, *en* de kraakpand dictators die de eerste deuken daarin geschopt hebben.

 4. 19

  @Henk-Jan: Jij ook succes dit jaar. Het scherp houden zal echter na deze ronde niet meer gebeuren. Kost me teveel werk dit geintje.
  You are on your own now :-)

 5. 21

  @Crachàt: Nog even los van het werk (kost snel een uur of vijf), het is best deprimerend inmiddels om al die gestorven sites af te moeten gaan. Voel me net een grafdelver.

 6. 22

  @21 Een understatement; maar jij verzet echt wel bergen werk …
  Iedere keer weer ‘stond ik erbij, en keek ik er naar’ (in verbazing).
  Hulde (met een tikje jaloezie; in positieve zin).

 7. 23

  Vanuit het hiernamaals (volgens jullie) een hartelijke groet. Wel jammer dat in het overzicht van halverwege 2007 wel mijn relocatie was waargenomen, en die nu vergeten is… Maar ja, als je jezelf onder de naam aclearbluesky wegstopt, vraag je er ook om om naar de blogohemel verbannen te worden…

 8. 27

  @Bas: Hij staat gewoon op groen hoor, alleen gisteravond was hij even “dood”. De site van de sp zelf ook trouwens.

  @arieT: Sorry, was het bestand van een half jaar geleden kwijt. Viel dus weer terug op dat van een jaar terug. Vandaar.

 9. 28

  Een vertekenend beeld, omdat er natuurlijk ook weer allerlei nieuwe blogs bij zouden zijn gekomen. Geef ze weer met een vrolijk kleurtje, en het slagveld wordt een wuivende bloemenmassa.

  Twee van de grote succesnummers van de afgelopen jaren, de Wiskundemeisjes en evolutie.blog.nl dat de EO internationaal te kakken zette, bestonden nog niet toen deze kaart werd gemaakt.

  De blogosfeer leeft, beweegt en evolueert. Ook wijlen mijn blog (boven bruin, mag zwart) zal dit jaar een nieuwe incarnatie krijgen. Sombert niet over het gestorvene!

 10. 29

  @Steeph: no worries. Als margeblogger was het sowieso elke keer al mooi om mezelf terug te vinden. En het is niet dat je er niet genoeg werk aan hebt gehad…

  Verder sluit ik me graag aan bij de oproep van Crachat in #tje 20 ;-)

 11. 31

  Ben het met BartB (28) eens. Het lijkt een soort uitstervend bejaardenhuis als je nieuwleven vergeet.

  Verder zag ik een zwarte die van URL verhuisd (geupgrade naar een eigen domein) is en daar gewoon doorlogt. Miscchien hebben dat er meer gedaan, maar dat ga ik niet allemaal nafietsen.