Bastardi: “Extreme koudegolf in Europa”

Alles wat in Amerika gebeurt komt vroeg of laat ook naar Europa. De spijkerbroek, de lopende band, jazz, zelfbediening, cheeseburgers en iPods: ze kwamen allemaal uit Amerika. Het einde van het roofkapitalisme kwam met de kredietcrisis vanuit Amerika naar Europa. En nu komt ook het einde van de klimaatverandering van Amerika naar Europa. Joe Bastardi, de Amerikaanse Piet Superstorm Paulusma, voorspelt op zijn blog een extreme koudegolf in Europa en volgens hem is dit het bewijs dat klimaatverandering niet bestaat: “..the two countries who have major scientific organizations that have been pushing the global warming idea, Britain and the UKMET and the US with NOAA have been burned by the cold that has developed here.. ..If an enemy [red: the cold] is vanquished, it should not be able to launch attacks of this magnitude”. (Accuweather-Bastardi Blog)

De bloggende Bastardi is ‘Expert Senior Forecaster’ bij Accuweather: de grootste commerciële weerdienst ter wereld. Maar inmiddels dekt Accuweather zichzelf met een disclaimer in voor de digitale oprispingen van haar eigen expert. Bastardi heeft namelijk nogal een beruchte reputatie om zaken nogal eens te overdrijven en zijn waanzinnige weersvoorspellingen blijken bijna altijd een storm in een glas water. Maar als u straks in januari alweer drie weken ingesneeuwd zit in uw Vinex-wijk en honderden Britten over een bevroren Noordzee op hongertocht naar Nederland trekken, dan weet u het zeker: Joe Bastardi zag het allemaal aankomen!
[Het KNMI ‘waarschuwt’ ook maar natuurlijk niet zo smeuïg als Bastardi]

  1. 1

    Ha, volgens KNMI zit Bastardi er grof naast. De vorstperiode komt immers uit het oosten:

    “Het winterweer wordt veroorzaakt door een krachtig hogedrukgebied dat boven het zuiden van Scandinavië komt te liggen en lagedruk in het gebied van de Middellandse Zee. Daardoor kan zich boven het continent een oostelijke stroming instellen waarmee de kou naar West-Europa wordt getransporteerd.”

  2. 5

    Hebben jullie wel eens iets gelezen over de bufferwerking van poolijs? Het smelten van ijs kost energie en daarmee wordt opwarming vertraagd. De afgelopen 5 jaar is er 2 biljoen ton ijs op Groenland gesmolten. En dat stroomt dan als koud water de zee in.