Bank wordt sloppenwijk

,

In Zuid-Amerika hebben ze de problemen waar het Westen nu mee kampt al eerder meegemaakt: een schuldencrisis en omvallende banken. In het Venezolaanse Caracas staat een bankgebouw dat door de financiële crisis in de jaren negentig nooit is afgebouwd. Nu is Torre de David de grootste ‘verticale sloppenwijk’ en biedt onderdak aan meer dan 700 gezinnen. Misschien geeft onderstaande slideshow met foto’s van de Nederlandse fotograaf Iwan Baan wel een blik op de Zuidas in het jaar 2031? Click to the future:

Iwan Baan from Slideluck Potshow on Vimeo.

Reacties (6)

#1 zmmmoc

Wat een verschrikkelijk mooie muziek.

Sloppenwijk zou ik het niet willen noemen; ik zou me er denk ik wel thuis kunnen voelen. Op basis van de fotos, that is.

  • Volgende discussie
#2 Loupe

Bizar zo’n stad binnen een stad, compleet met winkeltjes en recreatie.

@zmmmoc:
Je moet wel van traplopen houden..

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Berserk

Ik denk dat je je gevoel voor luxe snel verliest door daar te wonen, wees blij met wat je hebt en maak er het beste van. Ik denk dat ik daar wel zou kunnen aarden ondanks de miserie die erbij komt kijken…

Het liedje dat natuurlijk wel veel. Hoe heet dit nummer?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3.1 Carlos - Reactie op #3

Voor de muziek, filmpje helemaal uitkijken: “Canto de Pilon” Maria Marquez en Frank Harris

#4 tja

Kraken is in Nederland verboden…

Helaas voor de zuidas zullen we een andere bestemming moeten zoeken

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 louise

bij mij deed hij het niet maar aan de berichtjes te zien zou ik hm wel graag willen zien. jammer volgende keer beter. ik weet tenslotte a wel heel veel over sloppenwijken. ik hou mijn spreekbeurt erover en ik heb er supper veel zin in YES!! maar tog mis ik iets o ja het filpje die het niet doet. mischien als ik hier p deze site nog eens een andere keer kijk mischien doet hij het dan wel ach we zullen zien. ik wacht wel af.

met vriendelijke groet L.E. pour

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie