Avro dreigt met kort geding

Oorlog in het AKN-gebouw. Een paar jaar geleden trokken Avro (2e verdieping), KRO (3e verdieping) en NRCV (1e verdieping) gezamenlijk in een nieuw pand aan de ’s Gravelandseweg, maar nu lijkt alle wil tot samenwerking verdwenen. Gezamelijke nieuwsrubrieken worden door verschillende redacties gemaakt, of zelfs helemaal geschrapt. Want de omroepen moeten zich weer zelfstandig gaan profileren.

Maar ja, wat doe je als de enige algemene omroep zonder profiel? Zeiken natuurlijk! En de andere omroepen aanklagen omdat jouw programma’s zonder te vragen op internet worden gezet.

 1. 4

  Belachelijk! inderdaad, maar er zal wel meer achter zitten..

  De AVRO zal wel niet willen dat de KPN winst maakt met het aanbieden van uitzendinggemist. KPN verkoopt die IPTV wel heel erg met het argument dat je gratis allerlei programma’s terug kan kijken.

  Maar dat de AVRO dat allemaal zelf wil gaan doen. Belachelijk!

 2. 5

  De producties van de AVRO worden met belastinggeld betaald maar worden op geen enkele manier publiekelijk gemaakt, hooguit een uitzending of 2 op TV en gaan dan het archief in. Ik zou dat graag anders willen zien.

 3. 7

  Lijkt me dé omroep bij uitstek om zich te restylen, en behalve van naam ook van identiteit, profiel, enz. te veranderen. Het was al moeilijk, maar vandaag heb je er geen idee van waar ze nog voor staan. Toch ?

 4. 10

  @#8: het gaat niet over waar ze ideologisch voor staan, maar het lijkt me wel nuttig dat je een zender bent die meer rode draad als identiteit heeft dan louter “we zijn de Avro van vroeger, en we overleven”.