1. 1

  Wow, indrukwekkend. Ik vroeg me al af wat die vent voor vrouwbeeld had, en had zo’n vermoeden dat een flink deel van zijn gestoordheid in die richting zat. Nu vraag je je af (ik heb nog geen overzicht van de slachtoffer van Utoya gezien) of hij niet, net zoals eerdere massamoordenaars zoals die van de École Polytechnique in Montreal in 1989, (http://en.wikipedia.org/wiki/Marc_L%C3%A9pine) het speciaal op vrouwen gericht heeft?
  Verder een verbluffende overeenkomst met het Unabomber-manifest (waarvan hij delen gecopypast zou hebben) en waarin ook ellenlange tirades vol vrouwenhaat staan.

 2. 3

  Worstelt ie niet toevallig met zijn eigen seksuele geaardheid? Lijkt me in “cultureel-conservatieve” kringen bijvoorbeeld niet gemakkelijk om homofiel te zijn.

 3. 5

  Uit de bullshithoek van de evolutionaire psychologie, voor wat het waard is: je hebt min of meer twee memes: ‘wees zo promiscue mogelijk, zodat je veel kinderen op de wereld zet’ versus ‘wees monogaam, want als iedereen monogaam is dan weet je zeker dat jouw kinderen van jou zijn’. De ‘war on drugs’ is in die optiek een ‘war on sex’, omdat in die visie ook een losse moraal met zich meebrengt.

 4. 6

  @ 2 carlos: Ja die quote was ik ook tegengekomen, maar het staat er in het enkelvoud (een overlevende vertelt dat hij ‘het mooiste meisje als eerste doodschoot’) en ook in dat stuk gaan ze er niet verder op in http://www.ad.nl/ad/nl/1013/buitenland/article/detail/2814962/2011/07/23/Het-mooiste-meisje-schoot-hij-als-eerste-dood.dhtml
  Dat was met die Montreal-zaak ook zo, aanvankelijk bleef veelal onvermeld dat hij het specifiek op vrouwen gemunt had.

 5. 7

  @5: Één van die twee tactieken is 100% geslachtsgebonden. De kinderen die vrouwen op de wereld zetten zijn altijd van henzelf, dus alleen bij mannen kan de “anti-koekoek” tactiek nut hebben (en alleen als je die iedereen weet op te leggen).

 6. 8

  Die gast heeft ook verklaard dat hij eigenlijk Gro Harem Brundtland te grazen wilde nemen die op het eiland een toespraak hield, ze was net weg toen hij aankwam.

 7. 10

  Een lekkere slet (in het bijzonder de feministische moslima’s) op zijn tijd, wat is daar nou op tegen?? Ik snap die vent nog niet…

 8. 12

  10: Een lekkere slet, had hij daar een weekje terug niet 2000 Euro voor apart gelegd? De hypocrisie stijgt tot PVV-niveau…

 9. 14

  Wedden dat-ie nog wél gewoon vele tienduizenden huwelijksaanzoeken per brief krijgt?

  Zo zijn ze, die sletten!

  *huurt een afgelegen boerderij*

 10. 15

  @11 Of een dysfunctionele.

  Wel vreemd dat toen ik destijds hetzelfde opperde bij Hans van Temsche ik werd uitgescholden voor holocaustontkenner. Crachat op vakantie soms?