Alle Joden het Land Uit!

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

“Alle joden het land uit!”

De Israelische premier Sharon heeft alle Joden in Frankrijk opgeroepen om te emigreren. Sharon deed dit naar aanleiding van het toegenomen aantal anti-semitische sentimenten in Frankrijk. Het is niet bekend of de verzonnen aanvallen op Joodse mevrouwen door groepen Afrikanen daarin is meegeteld.

Als reactie daarop heeft Chirac meteen bekend gemaakt dat Sharon zelf voorlopig niet meer welkom is in Frankrijk. Israelische officials zullen sowieso nog maar weinig te kiezen hebben als het gaat om vakantiebestemmingen dit jaar. Tussen Nieuw-Zeeland en Israel bestaat al weken een hoogopgelopen diplomatiek conflict naar aanleiding van een mislukte Mossad actie. Twee agenten zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen wegens het in bezit hebben van valse documenten. Volgens de Nieuw-Zeelandse premier zouden de documenten gebruikt worden bij aanslagen in het buitenland.

Volgens mij zijn al deze beschuldigingen echter puur anti-semitisch, net zoals dit stukje trouwens. Misschien moet ik ook maar emigreren.

Links:
Le Monde – L’Elysée juge Ariel Sharon indésirable en France
Haaretz – Chirac: Sharon isn’t welcome in Paris
Telegraaf – Vervolging Française voor verzinsel aanslag
Haaretz – NZ still waiting for apology
CIDI – Centrum voor Informatie en Documentatie Israel

0

Reacties (2)

#1 dr Banner

Je zou toch denken dat alle joodse mensen in de west Europa die naar Israel zouden willen emigreren dat al wel gedaan hebben in het verleden

Je zou toch denken dat een belangrijke reden voor het toenemen van anti-semitische sentimenten het verhoornde optreden van de regerende joodse politiek van Israel is.

Sharon heeft boter op z’n hoofd als ie denkt dat talloze (bv.) Franse joodse mensen opeens naar Israel zullen trekken. Dit soort uitspraken is m.i. meer om de eigen Israelische binnenlandse politiek te bedienen.

  • Volgende discussie
#2 Kim Sung-Il

Die Sharon is niet goed snik. Ik denk dat er in Israel meer antisemieten wonen dan in Frankrijk… Zeker als je bezet gebied meetelt.

  • Vorige discussie