1. 1

  Haha, die had ik ook al gezien. Maar Sargasso is geloof ik niet zo `voetbal minded`… Dit is trouwens geen omkoperij (ook al staat het niet in je kopje). Een omkoper geeft altijd geld aan iemand met het verzoek om slechter, niet beter, te presteren. Toch?

 2. 2

  Omkoperij in de voetbal is betalen om het verloop van een wedstrijd te beinvloeden. Of dat nou slechter spelen of beter spelen is, staat daar helemaal los van.

 3. 3

  Dat ben ik niet met Bas eens, de sportieve plicht van ieder voetbalteam is namelijk gewoon om zo goed mogelijk te spelen. Ze worden dus gewoon betaald om hun sportieve plicht te vervullen, dat heet salaris, geen omkoperij.

 4. 5

  @Krekel,

  Maar dat is het hem nou juist. Je sportieve plicht is om altíjd zo goed mogelijk te spelen. Een zogenaamde ´aanmoedigingspremie´ is volstrekt belachelijk en als Excelsior-supporter zou ik diep teleurgesteld zijn, dat de spelers alleen maar goed kunnen spelen als ze 7000 euro in het vooruitzicht hebben.

  Maar goed. Ik ben geen Excelsior-supporter maar PSV-supporter. En ik dank daarom Ajax vanuit de grond van mijn hart voor deze liefdadige… ehm… daad :)

 5. 11

  @krekel: hoeveel betaalde PSV aan Willem II is een relevantere vraag.

  En niet te vergeten: in elke wedstrijd deden spelers mee die verhuurd waren aan de tegenstander, en streden tegen de ploeg waar ze eigenlijk in dienst zijn.

 6. 14

  Over de recente rol van huurlingen schrijft het Algemeen Dagblad:

  AZ: “Amper omgekleed, zag Schaars het kampioenschap in rook opgaan. In de catacomben ontplofte hij. Hij noemde Excelsior-middenvelder Kees Luyckx een ‘mafkees’, wat nog wel, als je dan tóch wil schelden, een acceptabel scheldwoord is. Deze mafkees had namens Excelsior erg zijn best gedaan tegen AZ, hoewel hij als huurling bij de Rotterdammers gewoon onder contract staat bij AZ. Sterker nog, hij had de uitnodiging voor het feestbal in Alkmaar al op zak.”

  AJAX: “Jan Vertonghen (19) overkwam begin april dezelfde sensatie. De Ajacied is uitgeleend aan RKC. Juist in die wedstrijd verspeelden de Amsterdammers hun kansen op de landstitel. Het werd 2-2 en Vertonghen had een belangrijk aandeel in dat gelijke spel. De verdediger maakte de eerste treffer van de Waalwijkers en speelde ook overigens een sterke wedstrijd.”

  PSV: “Bij PSV hebben ze met verhuurde spelers betere ervaringen opgedaan. In de gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Twente, een duel van kapitaal belang voor de titelhouder, trad Ismail Aissati (foto) aan. In elke wedstrijd die hij voor zijn tijdelijke werkgever speelde, blonk de nog maar 18-jarige Aissati uit. Maar laat hem nu net in het treffen met PSV een wat mindere dag hebben. Vanuit de dug-out zag Ronald Koeman tot zijn grote genoegen dat Aissati ‘heel slim’ bijna niet uit de middencirkel vandaan kwam en zich voornamelijk beperkte tot wat voorzichtige passjes. Goed gedaan, vonden ze bij PSV.”

  http://www.ad.nl/sport/article1336554.ece

 7. 15

  @El El: Sargasso is zo voetbalminded als we het zelf willen maken. Bovendien zitten er toch behoorlijk wat kenners. Toen u vorige keer vroeg: “Waarom wordt PSV geen kampioen?”, kwamen er niet voor niks zo weinig reacties: deze vraagstelling viel bij de geborneerde beta’s meteen door de mand.

  Wat ik wil zeggen: een beetje een beschouwing over de landstitel, bekerfinale of straks de play-offs is hier heul wel welkom, wat mij betreft. (zelf heb ik me in een -productiever- verleden ook wellus aan een analyse gewaagd (of twee).

 8. 16

  @14: Kijk dat zijn wel zorgelijke zaken (vooral als er voor bv. Luyckx negatieve consequenties aan zijn goede spel). Alleen al die indruk wekken (hetgeen je doet als je iemand mafkees noemt), kan tot gevolg hebben dat huurlingen zich volgende keer inhouden. In het geval Aissati kun je het zelfde van PSV zeggen over de positieve feedback.

  Beter zou er wat verzonnen worden op die huurconstructies, om uberhaupt de kans niet te geven op deze belangenverstrengelingen.

 9. 17

  Er staat mij bij dat Vitesse vlak voor het einde ineens een doelpunt miste voor open goal (tenminste, zo klonk het op de radio). Ik zou natuurlijk niemand ergens van willen beschuldigen, maar hoeveel had Vitesse eigenlijk nog te winnen, die wedstrijd?

 10. 18

  @Bart

  Inderdaad dat zit ik me nu ook al een tijdje af te vragen. Ik heb het ook alleen maar via de radio gevolgd maar er werdt toen inderdaad een opmerking gemaakt in de trant van ‘iedereen had die erin kunnen schieten maar hij mist um toevallig’.

  Heb er verder niets meer over gehoord eigenlijk, dus het zal wel meevallen.

 11. 22

  Alsof zo’n lullig premietje van Ajax op kan tegen de allesoverheersende macht van de Chinese goksyndicaten! Let op mijn woorden mensen, alles, maar dan ook alles in het leven wordt door onze verre oosterburen bepaald.

 12. 24

  Toch, aan het einde van de dag is PSV kampioen en word “De Bank”/Ajax weer verkwanselt door wat aandeelhouders.

  Maar voor twee doelpuntjes betalen. Die arrogantie breekt ze weer eens op.

 13. 26

  AZ: Wel érg veel pech en cruciale beslissingen tegen gekregen: penalty en rood Waterman tegen Excelsior. En tegen Ajax 2 penalties onthouden en onterecht goal afgekeurd.
  (Donk werd vastgehouden>>voordeelregel>>doelpunt) Kater zal te groot zijn..dan maar Heerenveen (Alves) in de play- offs.

  Enige twee clubjes waar ik nog zo soms nog voor in de stoel ga zitten.
  En barcelona, milan, manchester, cup final…finales.

 14. 27

  @ 15

  >> Toen u vorige keer vroeg: “Waarom wordt PSV geen kampioen?”, kwamen er niet voor niks zo weinig reacties: deze vraagstelling viel bij de geborneerde beta’s meteen door de mand.

  Oei… pijnlijk! Maar zou het ook niet te maken kunnen hebben met het aantal PSV-sympathisanten dat Sargasso bezoekt?

 15. 29

  @25

  geen schulden meer? Dankzij gemeente, provincie en andere sukkels. Ben wel benieuwd waar die Aalbers uithangt. En die Zwelbast van de Nuon. Pluim voor AKZO dat zich net op tijd terugtrok.

 16. 30

  ‘Dat van een Ajax-premie was een grap’

  7/5/2007 20:38

  Een storm in een glas water. Dat is het bericht dat Excelsior nog in afwachting is van de premie die Ajax zou hebben toegezegd als het tegen AZ punten zou pakken op de slotdag van de competitie.

  Excelsior-aanvaller Robert Braber, aan wie BN/De Stem het nieuws zou hebben ontfutseld, is stomverbaasd over het artikel in die krant. ‘Dat verhaal is helemaal uit zijn verband gerukt. Ik heb tegen die journalist van die krant alleen bij wijze van grap gezegd dat het leuk zou zijn als we een winstpremie van Ajax zouden krijgen’, legt Braber uit in de nieuwe Voetbal International.

  ‘En toen las ik in de krant tot mijn stomme verbazing een serieus bericht daarover. Ik vind het allemaal erg vervelend, want zo was het totaal niet bedoeld.’ Van de zevenduizend euro Amsterdamse bonus is dan ook geen sprake. ‘Ik heb het niet eens over bedragen gehad.’

  Excelsior zorgde er met de 3-2 overwinning voor dat de gedoodverfde favoriet AZ naast de landstitel greep. Ajax won wel van Willem II maar bleek één doelpunt tekort te komen om PSV achter zich te houden.
  …………………..

  Journalistiek in Nederland is veelal een grote grap… net zoals veel journalisten.

 17. 32

  @#14/17: voetbalbonden zouden regeling moeten treffen ivm uitgeleende spelers. Veel clubs leggen ook contractueel vast dat hun uitgeleende niet tegen hen speelt. Is wel zo eerlijk.

  Verder hartelijk gelachen met de mafkees…