Afscheid van 2007 of De Grote GeenCommentaar Goede Voornemens 2008

Wat een jaar! En het is nog niet eens begonnen: 2008. Terugblikken hebben we alweer genoeg, me dunkt. De laatste dag van het jaar kunnen we beter nuttig gebruiken. Om iets te doen bijvoorbeeld wat nog maar kan tot, pak ´em beet, twaalf uur vannacht: vooruitkijken op het nieuwe jaar.

GeenCommentaar zou GeenCommentaar niet zijn als we u niet een handje zouden helpen met het formuleren van uw eigen goede voornemens voor 2008. Onbaatzuchtig als wij zijn, stelt de redactie hieronder haar voltallige goede voornemens ten toon. Voor u om uw voordeel mee te doen. Voor ons om snel weer te vergeten als de ranzige oliebollen verteerd, de roze champagne uitgewerkt en die witte poedervlekken uit het tapijt gepoetst zijn.

U kunt meedoen in de reacties!

Goede voornemens GC-redactie in 2008:

 • Geert Wilders doodzwijgen;
 • Leon de Winter vereren nu hij gestopt is met columns schrijven;
 • Meer bewegen;
 • Eindelijk zelf eens leuke stukjes schrijven;
 • Die zuurverdiende Dutch Bloggie winnen of anders tenminste welverdiend profiteren van de gratis borrel na afloop;
 • Geert Wilders doodzwijgen;
 • De Olympische Spelen in China boycotten;
 • Het bewijs leveren dat de publieke omroep ultralinks is;
 • Afvallen;
 • De boel of broek bij elkaar houden;
 • Een giftige polemiek starten met een onbeduidend blog dat weleens wat aandacht verdient;
 • Terugkijken op 2007;
 • Gratis drank op de Dutch Bloggies en schitteren op de Salonbloggies;
 • Naast Bokito ook geen trollen meer voeren;
 • In 2008 alleen milieuvriendelijk vuurwerk afsteken;
 • Geert Wilders doodzwijgen.
 1. 1

  Afvallen. Ik ben verdorie dit jaar 13 kilo afgevallen en nu lees ik op de laatste dag van het jaar dat mannen met een buikje langer leven. en verder vind ik dat de blogverkiezingen moeten worden doodgezwegen (3x).

 2. 4

  Ik haal alle goede voornemens van de voorgaand jaren maar weer eens uit de kast. Eens kijken of er eentje tussen zit die komend jaar de moeite waard is.
  Mag ik trouwens iedereen hier, heel oliebollig, wel een heel goed 2008 wensen?

 3. 5

  Je moet wel oppassen met het noemen van GW in één zin met het woord ‘dood’. Hij kan dat als een bedreiging opvatten en aangifte doen. Hij is wat lichtgeraakt de laatste tijd.

 4. 13

  Goede voornemens?
  Loop of ren mee!

  Op zaterdag 29 maart 2008 wordt voor de 2e keer het wandel- en hardloopevenement Walk4Water georganiseerd. Walk4Water is een sponsorloop voor water op de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen en een initiatief van de hulporganisatie ZOA-Vluchtelingenzorg. Tijdens de tocht over de dijk dragen de deelnemers een jerrycan met water en ervaren zo zelf hoe het is om kilometers te moeten lopen voor water. Voor deze sportieve prestatie laten de deelnemers zich sponsoren. Dit jaar wordt geld ingezameld voor een project in Uganda. Kijk voor meer informatie hier.

 5. 14

  Goed 2008 is alweer 20u oud. Vraag me af hoeveel van jullie die 1-na-laatste hebben gebroken. De rest v.h. jaar telt toch niet meer, pas in 2009 komt de volgende vuurwerksessie dus als je deze 20uur hebt gehaald heb jeje 1e voornemen al waargemaakt.

 6. 15

  .. Even over dat doodzwijgen van GW. Is dat nu wel zo’n goed idee? Waarom niet nog iets meer actief ‘bestrijden’?

  Ik weet overigens niet wat het beste is. Op mijn volkskrantblog heb ik er een stukje over geschreven, met als vraag ‘waarom lopen mensen achter Wilders aan?’ en dat was alweer genoeg reden om mij te bestempelen als ‘Wilders-basher’ of ‘elitair agressief’.

  Kortom, toch maar doodzwijgen.
  Voor het overige wens ik iedereen een inspirerend en blogrijk 2008

 7. 16

  Een goed voornemen dat hier boven nog niet is genoemd: meer fair trade producten kopen. Producenten in ontwikkelingslanden krijgen vaak maar weinig voor hun grondstoffen en landbouwproducten. Fair trade is een gelijkwaardige manier van omgaan met deze producenten: zij leveren een kwalitatief goed product en ze krijgen een loon waarmee ze ook de school van hun kinderen en de dokter kunnen betalen. Zo kunnen ze zichzelf uit hun armoede werken. Producten met een max havelaar/fair trade keurmerk zijn te koop in veel supermarkten en in de wereldwinkels, bv vruchtensappen, chocola, thee, rijst, wijn, bananen, sinaasappels, hazelnootpasta etc etc.