1. 5

  RIP Karel Van Miert, misschien wel dé belangrijskte vernieuwer van het socialisme in het naoorlogse Vlaanderen. En daarnaast een belangrijk Euro-commissaris.

 2. 7

  Over de doden niets dan goeds, en blijkbaar verdient van Miert veel lof.

  Als Nederlander ken hem echter vooral als de Eurocommissaris die de vaste boekenprijs -het systeem waarbij kleine boekuitgaven betaald worden uit de winst op grote – wilde ondergraven. De wenselijkheid van de vaste boekenprijs is een andere discussie, maar op mij komt het nogal on-socialistisch over omdat vooral de grote verkoopketens ervan profiteren als het zou worden afgeschaft.

 3. 8

  @prometeus; maar wees dan ook eerlijk en zeg erbij dat de vaste boekenprijs gewoon een soort kartelvorming was (net zoiets als winkels die CDs voor onder de prijs aanboden en plotseling – o wonder – problemen kregen met de levering), en dat het verschijnsel ‘kleine boeken die gefinancierd worden uit de opbrengst van grote boeken’ een bij-gevolgje was.

 4. 10

  Omdat Van Miert zijn job ter harte nam, ongeacht zijn politieke overtuiging, enerzijds. En omdat ingaan tegen kartelvorming en de almacht van de grote korporaatsies … Soms is het hogere goed of het grotere geheel belangrijker dan de belangetjes van privé-ondernemerpjes … die bij elke boekenbeurs trouwens zuchtend toegeven dat ze te veel titels publiceren, vooral kookboeken, maar ach …

 5. 12

  D’r is een soort bladzijde omgedraaid he Crachatter … Heb altijd gezegd dat als het er eens moet zijn, ik naar de begrafenis zou gaan van Tobback, maar nu is het veeleer dat ik naar Beersel trekken zou … ware het niet …

  Maar er is ook mooi nieuws : de walging van Siegried B. komt aan de oppervlakte.