AFFF’08: Programma bekend en Tim Burton is eregast

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,
Tim Burton is dit jaar de eregast (Foto: Wikimedia Commons)

Er is weer nieuws van het Amsterdam Fantastic Film Festival front. Gisteren werd het volledige programma bekendgemaakt van het AFFF. Het festival opent zoals bekend woensdag 9 april met The Fall van Tarsem Singh en bestookt de Tuschinskibezoeker dan elf dagen lang van ’s middags tot ’s avonds met allerhande fantastische films. Ook dit jaar is het horror-genre het best vertegenwoordigd: er valt van maar liefst negentien griezelprodukties te genieten, van kansloze ransfilms als Inside tot het meer beschouwende en maatschappij- kritische Diary of the Dead van oude meester George Romero.

Voor diegenen voor wie al dat horrorgeweld niet zo hoeft valt er nog meer dan genoeg te genieten: zo is het Fantasy-genre met elf films goed vertegenwoordigd en zijn er meer dan genoeg thrillers waar de nadruk niet ligt op het ‘fantastische’. Ook voor de liefhebbers van animatiefilms is het AFFF al jaren een must. Dit jaar zijn er ook weer een aantal top-animatiefilms uit Japan en de rest van de wereld te bekijken. Voor elk wat wils dus.

Gisteren werd ook de eregast van het festival bekend gemaakt: niemand minder dan fan favourite Tim Burton komt hoogstpersoonlijk zijn career achievement award ophalen. De maker van donkere fantasyklassiekers als Beetlejuice, Edward Scissorhands, The Nightmare Before Christmas en het onlangs uitgebrachte succes Sweeney Todd is een meer dan waardig opvolger van Terry Gilliam, de gast van vorig jaar. De uitreiking van de award is op de openingsavond 9 april om 20.00 uur. De volgende dag om 15.50u is er een publiek interview met Tim Burton.

Het festival wordt afgesloten met het postapocalyptische Doomsday van Neil Marshall. De nieuwe festivaldirecteur mag trots zijn op dit programma en vooral op de eregast Tim Burton die het toch al leukste filmfestival van Nederland nog wat extra sjeu geeft.

Reacties (1)

#1 Dramklukkel

Weer tijd dat ik kaartjes ga bestellen…