Actie Reactie

Mensen.

Logo Sargasso 5 jaar!Sargasso bestaat Vijf, en Crachàt draagt stenen bij, dat spreekt.
Als volgt: hier ziet u een Groote Tekening (plusmin 60 op 40 cm), die ONAF is.
Het Work in Progress heet: Actie Reactie: en u raadt het al: ik zoek een idee/ideeën waarmee ik het midden kan vullen. Dat heeft nu de vorm van een oog, een cirkel, een hole in the earth, een rad, een … Het figuur links onderaan, ZOU u kunnen herkennen als Newton, iemand niet onbekend met het actiereactiefenomeen… Dus wat vondsten omtrent dat thema: primadeluks.
Uw reactie is mijn actie en omgekeerd.
Nu komt ie: Deze tekening is voor jullie. Op het einde van onze fesitviteiten wordt deze tekening IN STUKKEN VERDEELD, en verloot onder jullie, trouwe reaguurders.
Wat krijgt u:
• een zakje, met het genummerde deel tekening erin,
• een print met de volledige tekenig erop.
In hoeveel delen de tekening gaat, zien we later, hangt van veel factoren af, maar reken op minstens, hoe kan het anders, vijf.

U heeft alle tijd, laat u gaan in de comments, amuseer u -dat is wat ik alvast ga doen -het is namelijk een personeelsfeest alwaar ik, euh diepzinnig ga wezen. Dus niet onmiddelijk reactie van mijntwege verwachten, dat komt laterrss…

 1. 5

  Ik zie nogal wat menselijk tekort in de tekening: kruis, messen, speren, doorboord Goyavlees a la Dali en de wetenschap onbeweeglijk ingelijst, de rest dynamisch. Ik mis het goede, het zachte.

  Ik verwacht in het gat het ultieme menselijke: levengevende geboorte van het goede. Vooral realistisch getekend en bovenal zonder halo of stralende lichtbundels.

 2. 6

  mmmh actie-reactie:
  -> wapenwedloop -> paddenstoelwolk
  -> Newton -> appel (paddenstoelwolk met appelsteeltje!)
  -> krachtenevenwicht -> handdruk
  -> evenwicht van en tussen mensen -> (capoeira)dansers in actie

  zoiets?

 3. 8

  WOW. De moderne Kruisafname. En met Kerst werd de triptiek geopend nietwaar @Crachàt ? Veel triptieken zijn trouwens opgedeeld door gewetenloze handelaren en hangen nu verspreid over de wereld. U maakt en organiseert een geweldig fraaie parallel.

  Ik verdeel en heers, ik kies en verdeel, neem dit brood, het is mijn lichaam, het is ons voedsel van ons bestaan.

 4. 17

  Een eigen versie van het Tai Chi symbool (Yin-Yang). De reguurders als het hart van de bloggers. De bloggers als het hart van de reaguurders. Waar bloggers kunnen veranderen in reaguurders, en reaguurders kunnen veranderen in bloggers. En daar dan een eigen vorm aan geven… geen idee hoe…

 5. 19

  Iets wat een handreiking verbeeldt tussen krachttermen van kapitein Archibald Haddoc. Na golvende emotie is er vaak aan het einde van de dialoog een welwillend hoofdknikje en is er iets bijgeleerd.

 6. 20

  @mescaline
  “Ik verdeel en heers, ik kies en verdeel, neem dit brood, het is mijn lichaam, het is ons voedsel van ons bestaan.”

  Ik lees het nu voor de x-de keer.
  Mooi gezegd toch.
  Mooi gezegd.

 7. 23

  (Boudewijn de Groot / Harm Schepers)

  Daar zit ze dan, ze weet weer wie ze is.
  Ze heeft die rare kleren uitgetrokken.
  De jongens zijn de velden ingetrokken
  om wat te offeren. En dat gaat mis.

  Zoiets voorvoelt ze sinds ze moeder is.
  De jongste is ze zelf ook van geschrokken.
  Zijn vroom gekwezel met zijn zondebokken
  levert een ander geen vergiffenis.

  Haar rug naar toen, wil ze geen stap terug.
  En met de oudste kan ze leren leven,
  en met zijn kinderen. God is te vlug
  met vloeken, trager met vergeven.
  Daar zit wel schuld maar dit besef maakt stug:
  om Kaïns wil zal zij haar God weerstreven.

 8. 24

  in het midden: appel-valt-van-boom newton parabel

  (maar niet ver) – appel valt naar aarde, aarde valt ook en beetje naar de appel – appel heeft vlekken met de contouren van de wereldbol (jaja: aardappel) – appel = de aarde, sterker nog zelfs de boom is de aarde: de boom is de wereldboom Yggdrasil. in tekening: tak duidelijk, stam wat vaag – wortels weer wat duidelijker – takken en wortels zijn vervlochten met de arm-achtige dingen die nu al in de tekening staan.

  boomtakken-stam-wortels en het aardbolappelje zijn samen ook de het wereldwijdveraderde netwerk dat internet is respectievelijk haar content (en een heel klein vuurvosje (Ratatosk) dartelt op en neer langs de wereldboom).

  dope man.

 9. 26

  Excuseer mijn opdringerigheid maar dit moest (ben wat aan het pielen met mijn Mac) me van het hart, aan de scherpe punt van Uw potlood en de hand die hem vasthoud en de ..iedereen eigenlijk,

  Alpeninvloeden, heiwee.

  [IMG]http://img47.imageshack.us/img47/1344/sargassokerstwish2006zr8.jpg[/IMG]

 10. 28

  Dank voor jullie reacties totnogtoe mensen, hartverwarmend, onverwacht.
  #13 Steeph: absoluut dat seintje, het zal eruitzien als een Crachatpost – Updated. Maar eerst verhuizen, in real life, nog. Levenspad weer een andere kant op. Waanzinnige dagen, soit.
  In het beste geval kan ik en zal ik verder krasschelen zondag…

 11. 31

  ik ga mee met #5 en #22.
  Alleen nog actiereactie erbij
  => twee mensen die de liefde bedrijven lijkt me mooi voor in het midden, misschien kan jouw creatieve hand het zo weergeven dat het een liggende acht,oneindig, wordt?

 12. 34

  Hmm, ”totale vrijheid” de tekening te vervolmaken!? Toe maar. Moeilijk,…is het dan een Almachtig Oog?..of een soort last op de schouders in de vorm van een embryo of eierzak? De tekening doet mij in de verte denken aan William Blake. Maar dan zou de vrije plaats een soort van oplossing moeten bieden voor het conflict ”Innocence and Experience” of het thema uit ”Marriage from heaven and hell” moeten uitdrukken? Ai,.. dat is té ver gezocht,..en moeilijk uit te drukken…..

  Laat maar maagdelijk wit dan of een fotootje van Maria Magdalena of Majoor Bosschardt want,… daar komt alleen maar ellende van. Zoiets als in het slot van de film ”Easy rider”,..wordt niet getolereerd,..wordt aan flarden geschoten…die Totale Vrijheid…