1. 1

  Sommige gemeenten hangen die filosofie ook aan, die mengen express auto’s, fietsers (en voetgangers?) en verwijderen stoepranden en andere wegindelingen. Iedereen wordt daar weer zo bang van om ongelukken te maken/krijgen dat normale mensen opeens heeeel voorzichtig worden.

 2. 3

  @GMDM: Ik woon in zo’n gemeente: fietsers en voetgangers worden ‘ingezet’ om automobilisten te ‘dwingen’ zich aan de 30 km/uur te houden.

  Het werkt maar deels. Nogal wat bestuurders menen dat de rijbaan slegs vir leasebakken is.

  Maar misschien is het hier in het bonusgraaiende audidorp onder de rook van de Zuidas wat minder representatief qua sociaal gedrag.

 3. 4

  Goed. Altijd leuk zulke statistieken, maar ik vermoed dat als iedereen in een stukje water gaat zwemmen waar evenveel haaien zitten als er auto’s rijden op de weg naast z’n huis, de morbiditeit al snel hoger is dan in het verkeer.

  Wie is er nog meer continu bang voor haaien?

  Edit: Dating voor 50-plussers. Als dat zo doorgaat komt er binnenkort een uitvaartverzekering te staan in de banners.

 4. 5

  Ik wilde het net komen zeggen, Spuyt12…

  Of zoals het gegeven dat angst voor poema’s het vrij onwaarschijnlijk maakt dat mensen in de buurt komen van evenveel los lopende exemplaren als herten ook iets voor die relatieve statistiek betekent.

  Enzovoort. Klunzig relaas.

 5. 8

  Boog: het bonusgraaiende audidorp onder de rook van de Zuidas

  LOL. Verhuis, dan lossen we dat eens subtiel op. Voor zuidassen en audidorpen heeft men taktische kernwapens uitgevonden.