1. 9

  Introspectie heeft toch iets van “middelpuntigheid”, geen proces van vrijmaking maar trachten te transformeren van iets wat is in het niet is. Het ‘ik’ onderzoekt het ‘ik’, een valkuil en onvermijdelijke teleurstelling. Ik kies voor “Shoshin”, kijken met een beginnersoog. Zo zie je de nuance’s en neem je een appel niet voor een peer.

  Of bedoel je wat anders?

 2. 10

  Formidabele uiteenzetting larie, smaakt de borrel u? (gekscherend hoor)

  “Het ‘ik’ onderzoekt het ‘ik’, een valkuil en onvermijdelijke teleurstelling.”

  Intrigrerende zin. Namelijk wel (deels) wat ik bedoel, maar dan met een ander uitgangspunt. Laat staan uitkomst.

  Nee, ik bedoelde het eerder in de zin van de spreekwoordelijke spiegel voorhouden, maar daarbij dan wel het door u genoemde spectrum in acht nemend.

  (waar is mijn hashpijp, verdomd)

 3. 11

  He wow man, te gek weetjewel..even serieus, van “Shoshin” dat meen ik , voor je het weet (niet dus) ben je vastgeroest en levend dood.
  De rest van mijn reactie, beetje slap gelul.

 4. 14

  @ larie: Doel je op zen-boeddhisme? erg interessant vind ik. Door als het ware buiten het taalbegrip te stappen kan dat de wereld wonderlijk en nieuw worden..Ik moet weer eens oefenen, ben het een beetje verleerd. (ben ik nu een wannabe hippie? ;-)