“De vrouw is het meest perfecte wezen op aarde. Ik hou van échte vrouwen, bij wie je zin krijgt om kinderen met hen te hebben.”
Aldus de observaties van Prins Laurent, iets in lijn van het Belgisch koningshuis.
Al een week ofzo houdt een ridicule saga mijn koninkrijk in de ban. Schijnt dat de marine een smak geld heeft gegeven aan de Prins, onder de mantel van een stichting met de naam: Koninklijk Instituut voor het Duurzame Beheer van de Natuurlijke Rijkdommen en de Bevordering van Schone Technologie (KINT). Het maakt hem kandidaat voor redacteurschap van Sargasso, dus als Hij medeleest …?
Het joligste aan de de hele historie is de Shakespeariaanse kant eraan: het is de volledige familie die de prins niet kan hebben, tegenwoordig met vader op kop. En dat is raar, want toen Hijzelve nog broer van de koning was, scheurde hij motogewijs van affaire naar affaire, met wel eens een bastaardkind tot gevolg. Men fluistert zelfs dat Laurent er ook één is, een bastaard, maar ‘het DNA’ op het paleis, dat is nog niet voor vandaag, en ik weet van niets.
Smeuïg zijn zeker de strapatsen op logeniveau. Er zijn pogingen ondernomen om lid te worden, en leuk is dat je nu het resultaat ziet: Fred Erdman, een socialist en broeder van de hoogste orde, is zijn advocaat.
Voor mijn part, en enige subjectiviteit is nooit weg, mag heel die inteeltclub vandaag inpakken en gaan werken, maar prins Laurent moet blijven. Het is een geur van Poco Rabanne, de klank van de Concorde, de kleur van roze Dom Perignon en het geluid van handboeikes die we zouden opgeven, en dat mag België zichzelf simpelweg niet aandoen. Iemand die bovenstaand citaat zegt, kàn niet slecht zijn.
Als België haar laatste Belg opgeeft, kunnen we netzogoed ook een Duitse provincie worden….
Reacties (24)
“Als België haar laatste Belg opgeeft, kunnen we netzogoed ook een Duitse provincie worden….”
LOL. Leuk Crachàt, echt prachtig. Ga jij dan naar Nederland als politiek vluchteling?
En die quote: “Ik hou van échte vrouwen, bij wie je zin krijgt om kinderen met hen te hebben.” Nog nooit iemand zo horen zeggen dat ie zin heeft in een potje neuken. Alsof hij het meent. En dat op de vroege ochtend. Wat zegt Mejuffrouw Claire Coombs daar eigenlijk van.
En als hij vrouwen als het meest perfecte wezen op aarde ziet dan moet er wel een steekje los zijn maar dat terzijde.
God, over dit log kunnen we nog dagen zeuren :))
Deze quote vandaag op de zestigste verjaardag van Mart Smeets…
Weerelds!!!
Het zijn dikwijls de socialisten die het koningshuis verdedigen: kijk in Nederland naar Drees in de Greet Hofmans en Den Uyl in de Lockhead-affaire. Zonder tussenkomst van deze socialisten was Nederland inmiddels wellicht al (weer) een republiek…
3: Hm, in België klopt dat gedeeltelijk. Voor de Waalse kant, 1partijstaat Socialiste, klopt dat volkomen. Men wenst daardoor België bijeen te houden. Aan Vlaamse kant zijn het de Christenen steeds geweest, die paleispluche aan de derrière konden verdragen.
…
Misschien stijgt het boven partijen uit, en hebben staatsmensen een huisvaderlijke reflex als het de instituten betreft. En er zijn al wat socialistische staatsmensen geweest.
Laatste Belg laatste Belg? Ook dát nog! Die bende melkmuilen bezorgen België nog eens een slecht imago zo. Crapuul is het ! En dan zit het ook nog eens niet mee. Want met deze storm lijkt zo’n beetje het laatste restje naar de vaantjes te worden geblazen. In Nederland roept men reeds: Boycot de Belgen!
Jammer dus dat aan de poten van de laatste échte Belg gezaagd wordt. Het laatste beetje joie de vivre rücksichtslos de pan in gehakt.
De totale ondergang lijkt onafwendbaar nu…
Het blijkt maar weer dat het Belgische Vorstenhuis geen echt vorstenhuis is. Zoals vastegelegd in 1815 in de “Acht artikelen van Londen” valt het gezag van Belgie toe aan het Nederlandse Staatshoofd. De Belgen rebelleerden echter tegen hun rechtmatige leider Koning Willem I der Nederlanden in 1830 waarna ze in plaats van hun rechtmatige Vorst een eigen imitatiekoning op de troon zetten. Tsja, en met zo’n nep-vorstenfamilie aan het roer is het niet vreemd dat je dit soort zich misdragende prinsen krijgt.
Ze hadden verdomme nooit de Congo mogen afstaan, wat ik u zeg.
@6: In die zin is die koning(in) van Nederland natuurlijk ook maar een neppert. Met de Pragmatische Sanctie in 1549, werden Karel I, koning van Spanje en zijn troonopvolgers vastgesteld als rechtmatige staatshoofden van de Nederlanden. In 1579 rebelleerden de nederlanders echter tegen hun rechtmatige vorst en zetten een ondoorzichtige bureaucratische meuk op de troon, waaruit zich later een aristocraat naar boven wist te worstelen om zich koning te noemen. Wat voor goeds kan daar nog uit voortkomen?
De diplomatieke genialiteit waarmee Leopold II de Congo wist te bemachtigen is zeker te bewonderen. Hij heeft de Congo dan ook niet zomaar op gegeven, hij heeft het verkocht aan de overheid voor zeer goede prijs.
Jammer dat deze geschiedenis te weinig onder de aandacht komt in de geschiedenislessen op de scholen hier. Terwijl zeker het verhaal van Stanley in de Congo toch leest als een jongensboek.
Klopt, Marlow.
Verbijsterende geschiedenis, jammer genoeg door veel Nederlanders en Britten enkel van waarde omtrent de +2 miljoen slavendoden.
Er is een actiegroep ofzo bezig met systematisch de Leopold II beelden te ‘behandelen’ om deze zwarte bladzijde met enkele witte regels uit onze geschiedenis te openen.
@Marlow:
Ja, Belgie moest natuurlijk ook een kolonie maar heel Afrika leek al vergeven te zijn. Dan is er een diplomatieke list nodig.
Daarom dat kleine stukkie kust. Wist men toen veel dat het boordevol alles zat in dat binnenland. Veel mogendheden hebben die Leopold de zwarte piet doorgeschoven, qua plundering.
Leopold wist zelf verdomde goed dat het binnenland vol zat met rijkdom. De anderen konden dat ook weten, het was de Britse ontdekkingsreiziger Cameron die in 1875 schreef;
The interior is mostly a magnificent and healthy country of unspeakable richness. […] minerals such as gold, copper, iron and silver are abundant.
Later was het vooral de rubber waar Leopold zijn slechte naam en het Belgisch koningshuis zijn geld aan heeft te danken.
Prins Albert (zijn opvolger) in gesprek met Leopold over de door Leopold bedachte plannen voor de verbouwing van het paleis in Laken: “Maar oom, het lijkt wel Versailles in het klein.” Leopold “klein?”
Ik kan iedereen aanraden om The scramble for Africa te lezen van Thomas Pakenham. Fantastische verhalen over hoe in nog geen 30 jaar de westerse landen Afrika wisten te ontdekken en op te delen.
@8: daar heb je natuurlijk wel een punt. Maar ja, het sprookje vinden de mensen zo mooi he. En dat geldt zowel voor de positieve zaken (huwelijken, geboortes) als de schandalen. Wat dat betreft heeft het Belgische volk het volste recht te genieten van de klucht die nu wordt opgevoerd. Ze betalen er immers elk jaar voor middels die dotatie van drie ton euro.
Een vrij onverdachte bron heeft het over 1 euro per Belg per jaar.
In wezen heb ik dat er graag voor over, maar het is en blijft wel een abberatie. Toch zeker ons vorstenhuisch.
Belgiê zou één stapje verder naar behoorlijkheid zijn mits we een president zouden kiezen.
Voor mijn part is dat Prins Laurent.
Ook interessant is dat de Hollanders, hoe kan het ook anders, gratis kunnen meegenieten van de klucht in Belgie!
Ja, maar volgend jaar komt er een vignet van 1 euro die jullie moeten kopen aan de douanekantoren -als je hen wil blijven volgen natuurlijk.
@Crachat: een soort royalty-watchers-tax. Mooi, heel mooi. Weet je zeker dat je geen Hollander bent?
Heh. In alle eerlijkheid, mijn grootvaders bloed ligt ergens in het huidige NLBrabant ja.
Aan de andere kant, dat lag toen in het toenmalige Belgie.
Anders mocht ik niet op Sargasso loggen, uiteraard.
Bismarck #8::
Ruim 80 jaar later werd de onafhankelijkheid van De Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden door de nakomeling van deze vorst erkend.
De adel (die de zgn. Nederlandse Opstand begon) had trouwens het recht om hun opperheer af te zweren als deze zich niet gedroeg als men van hem mocht verwachten; netjes door hen verwoord in het Plakkaat van Verlatinghe.
~ GBA.
@Bismarck..Ben enigszins benieuwd naar je antwoord: Is een koningshuis een stabiliserende factor in een parlementaire democratie of een last. Indien een last voel je als gevolg meer voor een president die, indien niet zuiver van de graat zoals elders, zich als staatshoofd gaat gedragen?
Ben overigens benieuwd wat de FeauteauF*ck Vrijdag deze week gaat leveren aangaande bovenstaande post.
@20: In het verdrag van Londen (1839) heeft de nederlandse vorst ook die van Belgie erkend. Dat schijnt voor #6 geen argument te zijn. Overigens saillant detail, dat recht dat je noemt gold voor Brabant, waarvan het grootste deel juist in Spaanse handen bleef, terwijl het deel dat in nederlandse handen terecht kwam, als bezet gebied/kolonie geregeerd werd zonder enig zelfbeschikkingsrecht.
@21: Beetje vreemde combinatie van vragen die je daar op me afvuurt. Voor mij is een konigshuis (=monarchie) een contradictie bij een (parlementaire) democratie. Of je bent een democratie, of je bent een monarchie.
Verder is een koningshuis per defenitie een last, maar het kan ook een stabiliserende factor zijn (ik zie geen tegenstelling). Met die vraag kan ik dus weinig.
Tenslotte zie ik ook niet in waarom ik meer (omdat ik een koningshuis als een last zie) voor een onzuiver op de graat zijnde, zich als staatshoofd gedragende (hoezo gedragende, is een president niet per defenitie staatshoofd?) president moet voelen.
Waarom moet er trouwens een staatshoofd zijn? Voor mij is een regeringsleider genoeg.