BDS dwingt AXA te stoppen met investeringen in Israël

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

De Franse multinationale verzekeraar AXA werd gedwongen zijn beleggingen in alle grote Israëlische banken te verkopen.

Deze banken worden beschouwd als de ruggengraat van Israëls illegale nederzettingenactiviteiten op bezet Palestijns gestolen land. De desinvestering betreft ook Elbit Systems, het bedrijf dat het Israëlische leger militaire technologie levert. Volgens een rapport van SumOfUs uit 2020, een waakhond voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, zou de betrokkenheid van AXA bij de Israëlische bezetting het bedrijf bloot kunnen stellen aan strafrechtelijke vervolging.

BDS staat voor Boycot, Desinvestering en Sancties. De groep voert wereldwijd campagne tegen bedrijven die op een of andere wijze betrokken zijn bij de illegale bezetting van de Westbank. Eerder werden acties gevoerd tegen het OV-bedrijf Veolia, het Franse telecombedrijf Orange, sportschoenenfabrikant Puma en het Eurovisiesongfestival.

 

 

+2

Reacties (1)

#1 Nelleke Rondeltap

lijkt me een heel goede zet en een voorbeeld en uitnodiging aan andere (voormalig) belanghebbenden om gewoon stelling te nemen en niet verder mee te werken aan de schaamteloze genocide op onschuldige burgers
zonder geld wordt het moeilijk om de wapenleveranties en verdere moraal van de agressors te bevredigen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*