Daarnaast:
Thorium, goed alternatief voor uranium.
Ruim voorradig op meerdere continenten, makkelijk vindbaar en heeft weinig andere doeleinden totnogtoe. Maar kan gebruikt worden als milieuvriendelijker kernenergie.
Googletalk: http://www.youtube.com/watch?v=AHs2Ugxo7-8
#6
Tim
zonlicht
silicium
aluminium
#7
Boekhouder Berend
Mensen, die zijn er meer dan genoeg, kunnen behoeften vervullen van andere mensen, zijn een grondstof voor privacyschendingen, en kunnen verwerkt worden tot soylent.
#8
Tim
zonlicht natuurlijk
en verder:
silicium (27.72% van aardkorst)en aluminium (8.13% van aardkorst) (46.60% is zuurstof)
“It has been suggested that large-scale “seeding” of the world’s oceans with iron could generate blooms of phytoplankton large enough to draw down enough carbon dioxide out of the atmosphere to offset its anthropogenic emissions (responsible for global warming), although other researchers have disputed the scale of this effect.”
De brandnetel?
’t Spul groeit als kool, maar wordt met wieden en bestrijdingsmiddelen nog flink tegengewerkt.
Lat het zijn gang gaan en je hebt voor jaren zalfjes, olieën en soep.
#12
anderS
Zelfde voordelen als @11: Hennep
en meer.
Niet direct grondstof, maar het heeft weinig nodig..groeit vanzelf
Wordt helaas ook meer tegengewerkt
#13
zmc
Hennep is de ultieme grondstof.
* Hennep levert een hoogwaardiger textiel op dan katoen terwijl je geen pesticiden nodig hebt (de helft van de wereldproduktie aan pesticiden gaat naar katoenproductie!!!). Katoen groeit alleen in specifieke klimaten, hennep gedijt overal. Iets meer dan 100 jaar geleden liepen uw betovergrootouders allemaal in hennepkleding.
* Als je de vezels hebt gebruikt, heb je de zaadjes nog over; daar kun je ontzettend lekker en erg gezond brood van maken (gewoon te krijgen bij uw lokale molen), maar ook olie om in te koken of als biobrandstof te gebruiken.
* Van hennep-vezels kun je papier maken. Per hectare veel meer dan van een naaldbos, bovendien vergeelt hennep-papier nauwelijks en is het veel sterker; bekijk maar eens een oude statenbijbel.
* En dan heb je de bloemetjes van de vrouwelijke plant nog, die je als drugs kunt gebruiken.
Maar ook minder gangbare toepassingen, bijvoorbeeld als isolatie voor uw woning of ter vervanging van glasfiber in composiet materiaal, is hennep goed te gebruiken. Een overzicht:
Bovendien wortelt hennep ontzettend diep en is het daardoor bijzonder goed voor de vruchtbaarheid van de grond, maar kan het ook met veen minder irrigatie toe dan minder diep wortelende gewassen.
Een belangrijkste reden dat we niet meer op grote schaal hennep telen, is wellicht dat de machines waarmee de hennep-vezel op industriele schaal te verwerken waren, ongeveer tegelijk werden geintroduceerd met het verbod op hennep. Volgens sommigen grotendeels een gevolg van lobby-werk van katoenproducenten. Tegenwoordig mag je best hennep kweken, maar de administratieve rompslomp en de moeilijke afzetmarkt maken dat niet echt aantrekkelijk.
Helaas wordt de strijd voor hennep vrijwel uitsluitend gevoerd door wietrokende hippies terwijl milieubewegingen er nog veel meer baat bij hebben en met veel betere argumenten komen.
Men zou wat dat betreft beter katoen kunnen verbieden dan de gloeilamp…
#14
zmc
Dat krijg je als je een uur zit te typen; dan is er gegarandeerd iemand die je voor is…:P
#15
Thomas
SUNSHINE PEOPLE
Is overal*, let the summer begin!
*Niet op momenten als wolken voorkomen dat de zon haar licht kan werpen op de aarde. Deze momenten worden ook wel schaduw genoemd.
#16
InvertedPantsMan
Ik zou alle snel groeiende houtsoorten ook willen opperen. Populier (loof), vuren, en grenen om maar een paar voorbeelden te noemen. Vergeet bamboe niet groeit het snelst en is harder dan eikenhout. Natuursteen is ook niet schaars, maar daar is veel brandstof voor nodig om het te vormen en transporteren.
#17
zmc
Probleem met #11, #12, #13 en #16 is dan wel weer dat er een grondstof voor nodig is waar we een gigantisch tekort van hebben: grond.
#18
anderS
@14:
Excuus, zie het als intro die aangevuld moest worden :)
Top dat jack herer overzicht.
Het taboe erop blijft jammer. Steek daar 50 miljoen in en Nederland is zo uit die recessie. Als je bedenkt wat voor hoogwaardige productieprocessen toegepast kunnen worden op je voorbeelden.
En dan ga je met hennep als ‘drugs’ nog kort door de bocht. Je bedoelt denk ik als medicijn voor/tegen:
Staar
Bijwerkingen chemokuur
Bijwerkingen aidsmedicijnen
Slapeloosheid
depressie
#19
anderS
@17:
Hoezo?
Volgens mij ligt er behoorlijk wat grond braak Langs snelwegen
Als overstromingsgebied
Bij bijna failliete boerderijen
en we kunnen tegenwoordig eilandjes bouwen heb ik gehoord.
Vraag is vooral welke kwaliteit die gron moet hebben. Maar zoals eerder al werd genoemd is er genoeg stront dus mest over. Moeten we alleen ff afvangen ofzo
#20
anderS
Bovendien kunnen we vanaf heden alle nieuwe gebouwen een tuin op het dak geven. Is goede isolatie en reguleert regenwater beter. Daar dan hennep op planten die een keer per jaar op volksoogstdag en masse wordt geoogst.. :)
Vrijdag, zonnetje en ik draaf waar door…
#21
MaxM
Er is meer dan genoeg grondstof voor Soylent Green.
#22
zmc
@anderS, #18: Wat we medicijnen noemen, groeit niet aan planten, het wordt er hooguit van gemaakt. Er zit ongetwijfeld een medicijn in wiet, maar wiet een medicijn noemen gaat me wat ver. Daarvoor zit er teveel rotzooi bij, verschilt de samenstelling zelfs tussen toppen van 1 plant veel te veel en zijn er veel te veel relatief ernstige bijwerkingen die nauwelijks onderkend worden.
En het is zeker geen medicijn voor slapeloosheid of depressie, enkel een symptoomonderdrukker met een zeer verslavende werking die bij het stoppen van het gebruik de onderliggende kwaal blijkt te verergeren. Wiet roken tegen “depressie” of “slapeloosheid” is een absolute garantie voor een zware verslaving die bij de meeste mensen zal leiden tot veel ernstigere kwalen zoals slaapapneu, hartritmestoornissen, maagzuren, overmatig zweten met allerlei huidproblemen tot gevolg. etc. etc. Bovendien is wiet roken voor het slapengaan een garantie voor een praktisch droomloze slaap die niet leidt tot de geestelijke rust die een nachtje slaap hoort te geven. Dat alles wordt vanwege bijzonder gebrekkig onderzoek en wishfull thinking bij de wietgebruiker echter nauwelijks onderkend.
We noemen cobragif of aardolie ook geen medicijn.
Maar in Steek daar 50 miljoen in en Nederland is zo uit die recessie. zit zeker een flinke kern van waarheid.
@anderS, #19: Wist u dat we in het buitenland ruim 10 keer de oppervlakte van Nederland nodig hebben aan landbouwgrond om enkel en alleen in de Nederlandse vraag te voorzien? Ook moet u eens uitrekenen hoe snel zo’n eiland zich energie-technisch terugverdiend…
Volgens mij ziet u de zaak iets te rooskleurig in. Zelfs als we alle braakliggende grond die u noemt volzetten met bos, hebben we nog bij lange na niet genoeg bos voor een duurzame planeet. Er is gewoon niet genoeg grond.
#23
zmc
@anderS, #20: Leg er dan zonnepanelen op. 20x zo efficient als planten. En dan heb je nog niet genoeg dak als je heel Nederland afvult, dus zo hard schiet dat niet op.
Regenwater wordt in de meeste steden tegenwoordig ook al prima gereguleerd. Het streven is om alles ter plaatse de grond in te laten zakken danwel zo lang mogelijk in bekkens in de wijken te houden. Zie o.a. de subsidie die vrijwel iedere gemeente geeft aan huishoudens om hun regenwaterafvoer los te koppelen van het riool.
#24
anderS
@ zmc:
Dank voor het bijsturen/afremmen en inlichten :), zoals ik zei ik draaf weer door.
De bijwerkingen die je noemt zijn voor mij de redenen om het niet (meer) ((nauwelijks dan)) te gebruiken. Maar m.i. is er onvoldoende fundamenteel onderzoek gedaan naar de werkzame stoffen, de effecten ervan en de mogelijkheid om die te scheiden van de rest van de plant. Zelfde reden als dat katoen meer gebruikt wordt; gevestigde macht/belangen verdienen er meer aan op deze manier.
Maar wat is dan de oplossingsrichting voor het fundamentele probleem dat je noemt?
Tekort aan grond.
De snelstgroeiende gewassen die ik ken zijn:
Bamboe (riet)
Brandnetel
Hennep
En zelfs daarmee redden we het niet.
Bovendien is zelf grond aanmaken niet energie-efficient (op welke termijn?)
Dan is denk ik de enige oplossing om de zeebodem te gaan ontginnen/cultiveren/gebruiken.
Algen als grondstof dan maar?
Of kwallen? die schijnen er ook steeds meer te zijn (als gevolg van overbevissing o.a.)
Of moeten we landbouwflats maken.
(hydro enzo..?)
#25
zmc
@anderS, #24: Het zal nog wel heel lang duren voordat er wel voldoende fundamenteel onderzoek naar de werkzame stoffen in wiet is gedaan, al was het alleen maar omdat het er zo ontzettend veel zijn (er zijn er zeker 450 bekend) en die stoffen elkaars werking ook nog eens beinvloeden. Er is geen beginnen aan.
En ik pretendeer niet een oplossingsrichting te hebben die uitvoerbaar is binnen de grenzen van de wet of de moderne westerse normen en waarden;-)
#26
anderS
@25:
Heb je er een buiten die grenzen dan?
Vermindering van het aantal mensen
Cap op grondstof gebruik per inwoner (met/zonder onderlinge handel)
Ik ben laatste tijd gematigd positief. Zonne-energie is inmiddels op te wekken met uitsluitend plastic door ingenieuze manieren om ze ‘uit’ te zetten bij overtemperatuur zo las ik laatst. Daarmee is de basisprijs lager geworden. Ook neigen de verbeteringen erin naar de wet van moore vanwege het toenemend digitale karakter ervan dacht ik.
Met de adaptatie van nanotechnieken is er steeds minder fysieke materie nodig om productieprocessen te realiseren.
En in principe is er voldoende grondstof voor onze lichamelijke behoeftes aanwezig in onze ontlasting + een beetje.
Volgens mij kan je kort door de bocht van stront eten maken mits je er voldoende energie in stopt;
schimmel/paddestoelen
efficiente gewassen (hennep, bamboe etc)
Water
Insecten, overigend een grondstof die we nog niet hadden genoemd maar in principe een goede vleesvervanger
En voor de rest dus energie uit zon + nanoproductieprocessen..
Ik vindt dat het kan, ik geloof dat het kan.
Dus ik zal maar mensen aansporen die het kunnen weten, of kunnen maken.
#27
zmc
Zeker! Gewoon de minst nuttige medemensen verwerken tot filet americain:P
#28
hemaworstje
Magma.
#zmc, U heeft geen kennis over cannabis en geeft foutieve informatie en dan nog alleen bij misbruik..
Wiet rook je niet tegen depressiviteit of slapeloosheid maar voor de gezelligheid.
Een sociaal gebeuren , in de kroeg deel je elkanders biertje niet.
Ies andere koeltuur jij niet begrijpen, jij denken ies krimineel.
Tevens kan het wel zeer zeker medicinale effecten hebben.
Cobragif of aardolie.
Uit welke boom ben jij komen vallen?
” slaapapneu, hartritmestoornissen, maagzuren, overmatig zweten met allerlei huidproblemen tot gevolg. etc. etc. Bovendien is wiet roken voor het slapengaan een garantie voor een praktisch droomloze slaap die niet leidt tot de geestelijke rust die een nachtje slaap hoort te geven.
ooh nou begrijp ik warom de gemiddelde afghaan er zo depri uitziet en geen doelwit kan raken dat komt door de hartritmestoornissen en slapeloze nachten.
Er is geen medicijn tegen depressie of slapeloosheid
Daar heeft God hennep ook niet voor geschapen.
Why being depressed in Paradise?
Biertjuh?
#29
zmc
@hemaworstje: dat ik grossier in foutieve informatie is toch geen nieuws?:-)
Mijn relaas over wiet (mmm wiet) moet je zien als een overdrijving die een reactie is op de overdrijving van anderS die het geen drugs wilde noemen maar “medicijn voor/tegen” van alles en nog wat (zie #18 ofzo). Volgens mij zeggen we hetzelfde, alleen heb je denk ik #18 niet gelezen, waardoor mijn wietverhaal uit de context is gevallen als een baal stront uit een koei.
Reacties (30)
Bajkalmeer – zoet water
In Limburg schijnt nog wat in de grond te zitten.
Stront is overal
http://www.schmackbiogas.com
Koolstofdioxide
Stront en afval, onuitputpare bron.
Daarnaast:
Thorium, goed alternatief voor uranium.
Ruim voorradig op meerdere continenten, makkelijk vindbaar en heeft weinig andere doeleinden totnogtoe. Maar kan gebruikt worden als milieuvriendelijker kernenergie.
Googletalk:
http://www.youtube.com/watch?v=AHs2Ugxo7-8
zonlicht
silicium
aluminium
Mensen, die zijn er meer dan genoeg, kunnen behoeften vervullen van andere mensen, zijn een grondstof voor privacyschendingen, en kunnen verwerkt worden tot soylent.
zonlicht natuurlijk
en verder:
silicium (27.72% van aardkorst)en aluminium (8.13% van aardkorst) (46.60% is zuurstof)
http://en.wikipedia.org/wiki/Abundance_of_elements_in_Earth%27s_crust
Ik vind deze redenering heel mooi…
“It has been suggested that large-scale “seeding” of the world’s oceans with iron could generate blooms of phytoplankton large enough to draw down enough carbon dioxide out of the atmosphere to offset its anthropogenic emissions (responsible for global warming), although other researchers have disputed the scale of this effect.”
http://en.wikipedia.org/wiki/Plankton
@9: op Discovery is er een serie die dat soort plannen behandeld:
http://blogs.discovery.com/guest_spot/2009/01/engineering-pla.html
De brandnetel?
’t Spul groeit als kool, maar wordt met wieden en bestrijdingsmiddelen nog flink tegengewerkt.
Lat het zijn gang gaan en je hebt voor jaren zalfjes, olieën en soep.
Zelfde voordelen als @11: Hennep
en meer.
Niet direct grondstof, maar het heeft weinig nodig..groeit vanzelf
Wordt helaas ook meer tegengewerkt
Hennep is de ultieme grondstof.
* Hennep levert een hoogwaardiger textiel op dan katoen terwijl je geen pesticiden nodig hebt (de helft van de wereldproduktie aan pesticiden gaat naar katoenproductie!!!). Katoen groeit alleen in specifieke klimaten, hennep gedijt overal. Iets meer dan 100 jaar geleden liepen uw betovergrootouders allemaal in hennepkleding.
* Als je de vezels hebt gebruikt, heb je de zaadjes nog over; daar kun je ontzettend lekker en erg gezond brood van maken (gewoon te krijgen bij uw lokale molen), maar ook olie om in te koken of als biobrandstof te gebruiken.
* Van hennep-vezels kun je papier maken. Per hectare veel meer dan van een naaldbos, bovendien vergeelt hennep-papier nauwelijks en is het veel sterker; bekijk maar eens een oude statenbijbel.
* En dan heb je de bloemetjes van de vrouwelijke plant nog, die je als drugs kunt gebruiken.
Maar ook minder gangbare toepassingen, bijvoorbeeld als isolatie voor uw woning of ter vervanging van glasfiber in composiet materiaal, is hennep goed te gebruiken. Een overzicht:
http://jackherer.com/hemp%20things.htm
Bovendien wortelt hennep ontzettend diep en is het daardoor bijzonder goed voor de vruchtbaarheid van de grond, maar kan het ook met veen minder irrigatie toe dan minder diep wortelende gewassen.
Een belangrijkste reden dat we niet meer op grote schaal hennep telen, is wellicht dat de machines waarmee de hennep-vezel op industriele schaal te verwerken waren, ongeveer tegelijk werden geintroduceerd met het verbod op hennep. Volgens sommigen grotendeels een gevolg van lobby-werk van katoenproducenten. Tegenwoordig mag je best hennep kweken, maar de administratieve rompslomp en de moeilijke afzetmarkt maken dat niet echt aantrekkelijk.
Helaas wordt de strijd voor hennep vrijwel uitsluitend gevoerd door wietrokende hippies terwijl milieubewegingen er nog veel meer baat bij hebben en met veel betere argumenten komen.
Men zou wat dat betreft beter katoen kunnen verbieden dan de gloeilamp…
Dat krijg je als je een uur zit te typen; dan is er gegarandeerd iemand die je voor is…:P
SUNSHINE PEOPLE
Is overal*, let the summer begin!
*Niet op momenten als wolken voorkomen dat de zon haar licht kan werpen op de aarde. Deze momenten worden ook wel schaduw genoemd.
Ik zou alle snel groeiende houtsoorten ook willen opperen. Populier (loof), vuren, en grenen om maar een paar voorbeelden te noemen. Vergeet bamboe niet groeit het snelst en is harder dan eikenhout. Natuursteen is ook niet schaars, maar daar is veel brandstof voor nodig om het te vormen en transporteren.
Probleem met #11, #12, #13 en #16 is dan wel weer dat er een grondstof voor nodig is waar we een gigantisch tekort van hebben: grond.
@14:
Excuus, zie het als intro die aangevuld moest worden :)
Top dat jack herer overzicht.
Het taboe erop blijft jammer. Steek daar 50 miljoen in en Nederland is zo uit die recessie. Als je bedenkt wat voor hoogwaardige productieprocessen toegepast kunnen worden op je voorbeelden.
En dan ga je met hennep als ‘drugs’ nog kort door de bocht. Je bedoelt denk ik als medicijn voor/tegen:
Staar
Bijwerkingen chemokuur
Bijwerkingen aidsmedicijnen
Slapeloosheid
depressie
@17:
Hoezo?
Volgens mij ligt er behoorlijk wat grond braak Langs snelwegen
Als overstromingsgebied
Bij bijna failliete boerderijen
en we kunnen tegenwoordig eilandjes bouwen heb ik gehoord.
Vraag is vooral welke kwaliteit die gron moet hebben. Maar zoals eerder al werd genoemd is er genoeg stront dus mest over. Moeten we alleen ff afvangen ofzo
Bovendien kunnen we vanaf heden alle nieuwe gebouwen een tuin op het dak geven. Is goede isolatie en reguleert regenwater beter. Daar dan hennep op planten die een keer per jaar op volksoogstdag en masse wordt geoogst.. :)
Vrijdag, zonnetje en ik draaf waar door…
Er is meer dan genoeg grondstof voor Soylent Green.
@anderS, #18: Wat we medicijnen noemen, groeit niet aan planten, het wordt er hooguit van gemaakt. Er zit ongetwijfeld een medicijn in wiet, maar wiet een medicijn noemen gaat me wat ver. Daarvoor zit er teveel rotzooi bij, verschilt de samenstelling zelfs tussen toppen van 1 plant veel te veel en zijn er veel te veel relatief ernstige bijwerkingen die nauwelijks onderkend worden.
En het is zeker geen medicijn voor slapeloosheid of depressie, enkel een symptoomonderdrukker met een zeer verslavende werking die bij het stoppen van het gebruik de onderliggende kwaal blijkt te verergeren. Wiet roken tegen “depressie” of “slapeloosheid” is een absolute garantie voor een zware verslaving die bij de meeste mensen zal leiden tot veel ernstigere kwalen zoals slaapapneu, hartritmestoornissen, maagzuren, overmatig zweten met allerlei huidproblemen tot gevolg. etc. etc. Bovendien is wiet roken voor het slapengaan een garantie voor een praktisch droomloze slaap die niet leidt tot de geestelijke rust die een nachtje slaap hoort te geven. Dat alles wordt vanwege bijzonder gebrekkig onderzoek en wishfull thinking bij de wietgebruiker echter nauwelijks onderkend.
We noemen cobragif of aardolie ook geen medicijn.
Maar in Steek daar 50 miljoen in en Nederland is zo uit die recessie. zit zeker een flinke kern van waarheid.
@anderS, #19: Wist u dat we in het buitenland ruim 10 keer de oppervlakte van Nederland nodig hebben aan landbouwgrond om enkel en alleen in de Nederlandse vraag te voorzien? Ook moet u eens uitrekenen hoe snel zo’n eiland zich energie-technisch terugverdiend…
Volgens mij ziet u de zaak iets te rooskleurig in. Zelfs als we alle braakliggende grond die u noemt volzetten met bos, hebben we nog bij lange na niet genoeg bos voor een duurzame planeet. Er is gewoon niet genoeg grond.
@anderS, #20: Leg er dan zonnepanelen op. 20x zo efficient als planten. En dan heb je nog niet genoeg dak als je heel Nederland afvult, dus zo hard schiet dat niet op.
Regenwater wordt in de meeste steden tegenwoordig ook al prima gereguleerd. Het streven is om alles ter plaatse de grond in te laten zakken danwel zo lang mogelijk in bekkens in de wijken te houden. Zie o.a. de subsidie die vrijwel iedere gemeente geeft aan huishoudens om hun regenwaterafvoer los te koppelen van het riool.
@ zmc:
Dank voor het bijsturen/afremmen en inlichten :), zoals ik zei ik draaf weer door.
De bijwerkingen die je noemt zijn voor mij de redenen om het niet (meer) ((nauwelijks dan)) te gebruiken. Maar m.i. is er onvoldoende fundamenteel onderzoek gedaan naar de werkzame stoffen, de effecten ervan en de mogelijkheid om die te scheiden van de rest van de plant. Zelfde reden als dat katoen meer gebruikt wordt; gevestigde macht/belangen verdienen er meer aan op deze manier.
Maar wat is dan de oplossingsrichting voor het fundamentele probleem dat je noemt?
Tekort aan grond.
De snelstgroeiende gewassen die ik ken zijn:
Bamboe (riet)
Brandnetel
Hennep
En zelfs daarmee redden we het niet.
Bovendien is zelf grond aanmaken niet energie-efficient (op welke termijn?)
Dan is denk ik de enige oplossing om de zeebodem te gaan ontginnen/cultiveren/gebruiken.
Algen als grondstof dan maar?
Of kwallen? die schijnen er ook steeds meer te zijn (als gevolg van overbevissing o.a.)
Of moeten we landbouwflats maken.
(hydro enzo..?)
@anderS, #24: Het zal nog wel heel lang duren voordat er wel voldoende fundamenteel onderzoek naar de werkzame stoffen in wiet is gedaan, al was het alleen maar omdat het er zo ontzettend veel zijn (er zijn er zeker 450 bekend) en die stoffen elkaars werking ook nog eens beinvloeden. Er is geen beginnen aan.
En ik pretendeer niet een oplossingsrichting te hebben die uitvoerbaar is binnen de grenzen van de wet of de moderne westerse normen en waarden;-)
@25:
Heb je er een buiten die grenzen dan?
Vermindering van het aantal mensen
Cap op grondstof gebruik per inwoner (met/zonder onderlinge handel)
Ik ben laatste tijd gematigd positief. Zonne-energie is inmiddels op te wekken met uitsluitend plastic door ingenieuze manieren om ze ‘uit’ te zetten bij overtemperatuur zo las ik laatst. Daarmee is de basisprijs lager geworden. Ook neigen de verbeteringen erin naar de wet van moore vanwege het toenemend digitale karakter ervan dacht ik.
Met de adaptatie van nanotechnieken is er steeds minder fysieke materie nodig om productieprocessen te realiseren.
En in principe is er voldoende grondstof voor onze lichamelijke behoeftes aanwezig in onze ontlasting + een beetje.
Volgens mij kan je kort door de bocht van stront eten maken mits je er voldoende energie in stopt;
schimmel/paddestoelen
efficiente gewassen (hennep, bamboe etc)
Water
Insecten, overigend een grondstof die we nog niet hadden genoemd maar in principe een goede vleesvervanger
En voor de rest dus energie uit zon + nanoproductieprocessen..
Ik vindt dat het kan, ik geloof dat het kan.
Dus ik zal maar mensen aansporen die het kunnen weten, of kunnen maken.
Zeker! Gewoon de minst nuttige medemensen verwerken tot filet americain:P
Magma.
#zmc, U heeft geen kennis over cannabis en geeft foutieve informatie en dan nog alleen bij misbruik..
Wiet rook je niet tegen depressiviteit of slapeloosheid maar voor de gezelligheid.
Een sociaal gebeuren , in de kroeg deel je elkanders biertje niet.
Ies andere koeltuur jij niet begrijpen, jij denken ies krimineel.
Tevens kan het wel zeer zeker medicinale effecten hebben.
Cobragif of aardolie.
Uit welke boom ben jij komen vallen?
” slaapapneu, hartritmestoornissen, maagzuren, overmatig zweten met allerlei huidproblemen tot gevolg. etc. etc. Bovendien is wiet roken voor het slapengaan een garantie voor een praktisch droomloze slaap die niet leidt tot de geestelijke rust die een nachtje slaap hoort te geven.
ooh nou begrijp ik warom de gemiddelde afghaan er zo depri uitziet en geen doelwit kan raken dat komt door de hartritmestoornissen en slapeloze nachten.
Er is geen medicijn tegen depressie of slapeloosheid
Daar heeft God hennep ook niet voor geschapen.
Why being depressed in Paradise?
Biertjuh?
@hemaworstje: dat ik grossier in foutieve informatie is toch geen nieuws?:-)
Mijn relaas over wiet (mmm wiet) moet je zien als een overdrijving die een reactie is op de overdrijving van anderS die het geen drugs wilde noemen maar “medicijn voor/tegen” van alles en nog wat (zie #18 ofzo). Volgens mij zeggen we hetzelfde, alleen heb je denk ik #18 niet gelezen, waardoor mijn wietverhaal uit de context is gevallen als een baal stront uit een koei.
Maar doe maar een biertje ja. Wel aan toe…
@zmc:
Moest denken aan deze discussie toen ik dit las:
http://www.csdp.org/publicservice/cancerstudy.htm