SG-café dinsdag 28-06-2016

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van dinsdag 28-06-2016. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (63)

#1 Joop

Je kan niet vroeg genoeg beginnen, de eerste flyers en posters worden al gemaakt want ja die vieze ongezonde chloor bacon:

http://speld.nl/2016/06/27/alvast-weerstand-brits-europees-handelsverdrag-bbip/

#2 Henk van S tot S

@1:
:-)
;-)

#3 Krekel

Britten gaan massaal de straat op tegen Brexit.

Zo zie je maar weer: democratische participatie neemt toe & Europa en de EU leven er als nooit tevoren — hopelijk vallen deze bijgevolgen van het referendum nog op tussen alle antidemocratische huilbuien.

Wat mij betreft houden we voortaan overál referenda over …

#4 P.J. Cokema

@3: Het is nog maar de vraag hoe massaal.

#5 Bismarck

@1: Als het eindigt op IP en “handelsverdrag” genoemd wordt, moet je alvast achterdochtig zijn, want een IP is geen handelsverdrag (maar een soevereiniteit inperkend verdrag).

#6 frankw

Van teletekst (het lukt me niet om een link te maken die over een halve dag al weer vervangen is dus derhalve integraal gekopieerd):
De Grote Graaiers blijven onopgemerkt, de ziektekosten vliegen de pan uit. Ik heb net mogen aftikken voor pijnstillers die vroeger vergoed wan maar die nu eigen zak komen omdat de zorg onbetaalbaar is. Aan de schandpaal!

Kleinschalige zorgbedrijven maken soms hoge winsten en keren soms een fors dividend uit aan de directeuren. Twee hoogleraren komen tot die slotsom na een onderzoek van jaarverslagen in
opdracht van Omroep Gelderland.

De hoogleraren Suijs en Verbon zeggen dat ze verbijsterd zijn over wat ze tegenkwamen.Ze zeggen dat er geen controle is op de winsten en dat veel bedrijven geen jaarrekening indienen.

Zo verdienden de twee bestuurders van PlusHome uit Arnhem ruim 100.000 euro; ze streken een winst op van 400.000 euro. Het bedrijf zelf zegt dat te danken is aan efficient werken.

(Bron NOS TT109)

#7 Micowoco

In het geval van Jo Cox kwam de kogel van rechts.
Zou het de laatste keer zijn?

http://www.thecanary.co/2016/06/27/barely-weeks-murder-jo-cox-daily-mail-incites-people-kill-corbyn/

#8 Nietingelogd

@Arnout_Maat
Deze foto staat toch wel een beetje symbool voor alles wat er mis is met de huidige EU

https://twitter.com/Arnout_Maat/status/747741119446925312

#9 JANC

@8: och gussie, de man trapt een lolletje…

Ik vind diegene die dit post eigenlijk nog wel het zieligst, maar dat mensen er nog in trappen ook, dat is ronduit schokkend.

#10 gbh

Over de man die met Kremlingeld het fuck de Oekraïne referendum financierde

“You’re presenting yourself as the defender of the little man – why do you have an offshore financial construction?”

https://twitter.com/SkyNews/status/747730819280674816

#11 HenkdeWaal

@9:
Ik denk niet dat Juncker een grapje maakt. Het is de perfecte afbeelding van waar die man en ego voor staan. Soms zegt een afbeelding meer dan 1000 woorden. Dit is zo’n geval.

@10: Dat wordt onderzocht, staat helemaal niet vast. Wel grappig dat ze 31000 Pond gaan onderzoeken, terwijl 1/3 van de EU begroting frauduleus is, aldus de Europese Rekenkamer. Hoor je het EP nooit over…

En dat twitter linkje zegt vooral veel over de spreker zelf, Verhofstadt. Als je geen inhoud hebt, dan ga je maar op de man spelen. Doet hij wel vaker trouwens.

#12 gbh

Wilders weet al jaren dat Nexit tot chaos en armoede leidt (maar houdt dat onderzoek geheim)

Door Gerard Driehuis – dinsdag 28 juni 2016, 08:28 in categorie: Economie

Geert Wilders kwam in 2014 met een triomfantelijk rapport waaruit zou blijken dat het Nederland voor de wind zou gaan als we uit de EU zouden stappen en de gulden terugnamen. Dat had het bureau Capital Economics uitgezocht. Dit Britse bureau concludeerde in 2014 voor de PVV in een officieel rapport dat we enorm profiteren – 10.000 euro per huishouden erbij – als Nederland uit de EU stapt.

Wat Wilders geheim hield (NRC Next onthult het vandaag) was dat het bureau waarschuwde dat we eerst door een diep dal zouden gaan. Een ongepubliceerde analyse (The pros and cons of Nexit) op pagina 12 van het rapport bevat de waarschuwing de dat we een serieuze kans op een nieuwe kredietcrisis loopt bij een Nexit en terugkeer naar de gulden, waardoor banken opnieuw door de staat gered moeten worden.

Engeland laat zien dat dat klopt. Wilders wist dat al maar hield dat geheim. Kiezers hoeven tenslotte niet alles te weten

Overigens: het PVV-rapport werd met subsidie bekostigd

https://blendle.com/i/nrc-next/geert-check-je-mail-over-nexit-even/bnl-nn-20160628-1_02_5

#13 Krekel
#14 JANC

@11: Zie foto in #13. Kortom – en ik zeg het nog maar eens met nadruk – gelul.

#15 HenkdeWaal

@14:

Je lult inderdaad maar wat. Daar zijn we het eens over.

#16 JANC

@15: Ach gussie, heeft meneer geen argumenten meer?
Foto met een Juncker die een hand voor een fotograaf houdt en in een andere reactie zien we Juncker die zelfs Farage bijna omhelst en kennelijk zijn de beide amicaal en vriendelijk met elkaar aan het spreken.
En omdat je geen argumenten meer hebt ga je op de man spelen? Dan lul je niet alleen, dan ben je het ook.

#17 HenkdeWaal

@16:

Jaja, jij hebt een andere interpretatie dan ik bij een foto. En dat is niet toegestaan. Dus ik lul en ben een lul, jij de man die in @9, @14 en @16 geen argumenten nodig hebt om je gelijk te claimen. Lekker bezig man.

BTW: dat de man amicaal eruit ziet maakt van hem nog geen goed persoon.

https://stevenbrownsblog.wordpress.com/2013/07/11/premier-juncker-van-luxemburg-treedt-af-na-misdaden-en-corruptie-inlichtingendienst/

En dat is nog maar het topje van de ijsberg mbt die zuipschuit. Ik denk dat hij heel vaak glimlachend mensen het spreekwoordelijk mes in de rug heeft gestoken. Anders kom je niet zo ver met zoveel geblunder op je naam.

#18 P.J. Cokema

@16 en@17: U overtreedt huisregel 2 (geen persoonlijk gescheld). Ermee ophouden dus of u krijgt beide een ban.

#19 HenkdeWaal

@18:

Waar scheld ik persoonlijk?

#20 Nietingelogd

@13: wat zou hij gezegd hebben? “So, you think you’re smarter than me? “

#22 gbh
#23 gbh
#24 Arjan Fernhout

@17: Je neemt jezelf wel erg serieus (nazi’s in Brussel en zo …). Een aantal parlementariers vonden Juncker niet geschikt voor zijn huidige functie, omdat het nogal een feestvierder schijnt te zijn. Oh, wacht, je wilt minder zon, las ik ergens …

#25 Hans Verbeek

Brexit dit, Brexit dat.. lekker boeien.
Ondertussen is de rente op Nederlandse 10 jaars staatsleningen gedaald naar een nieuw record: 0,13%
Vaarwel pensioenen, hallo deflatie en negatieve spaarrente.
http://www.bloomberg.com/quote/GNTH10YR:IND

#26 HenkdeWaal

@24:
Man waar heb je het over? Weer die associatie met nazi’s in Brussel. Hoe vaak en tegen wie allemaal moet ik nog zeggen dat ik dat niet gezegd heb. Dit begint echt hele vervelende vormen aan te nemen Sargasso. Blijkbaar heeft een groepje besloten dat ik fout ben en moet ik mij herhaaldelijk verdedigen tegen allerlei misinformatie gericht op mijn persoon.

Maar goed, dan komt zomenteen de redactie er weer aan, en uiteindelijk zullen jullie wel je zin krijgen en ik een ban. Blijkbaar mag je niet fel tegen Juncker en deze EU zijn.

#27 Lutine

http://www.nu.nl/politiek/4284954/kamervoorzitter-arib-noemt-acties-denk-kamerlidmaatschap-onwaardig.html

Een nieuw DENK relletje. Sinds die kale professor is begonnen met rellen is het een trend geworden.

Btw, toch een teken dat allochtonen zich aanpassen;-)

#28 JANC

@18: Je doet maar.

#29 gbh

In beeld: EU referendum versus gekke koeienziekte:

https://twitter.com/georgemagnus1/status/747739981356089344

#30 frankw

GBH @29 een hoax. Er kan geen 100% overeenkomst zijn. Gewoon iemand die grappig wil doen.

#31 Folkward

@27
Hoofdelijke stemming aanvragen en filmpjes (daarvan) plaatsen op YouTube is onwaardig voor Tweede Kamerleden? Elke stemming zou mijns inziens standaard hoofdelijk moeten zijn en de filmpjes zijn bedoeld om de discrepantie tussen vertegenwoordigers en hun achterban aan het licht te brengen. Lijkt me niks mis mee.

#32 gbh

@30: Zou het? :o)

#33 Arjan Fernhout

Aardig historisch overzicht van Jan Drentje over de relatie tussen Engeland en Nederland:

Als vandaag voor een Brexit wordt gekozen, staat Nederland voor een groot dilemma. Een keuze voor een harde lijn tegenover het Verenigd Koninkrijk door het land uit te sluiten van vrijhandelsvoordelen is in strijd met het Nederlandse belang.

Want de Londense City en de Amsterdamse Zuidas zijn sterk met elkaar verweven. Verder heeft premier Mark Rutte keer op keer aangegeven met de Britten op te willen trekken als het gaat om het terugdringen van Brusselse bemoeienis. Het politieke sentiment voor Brussel is in Nederland kortom eerder Brits dan Duits.

Mark Rutte heeft keer op keer aangegeven met de Britten op te willen trekken als het gaat om het terugdringen van Brusselse bemoeienis

&

Misschien kan een Brexit daarom een katalysator zijn voor een vernieuwing van het Europese project, een hergroepering van Europese staten die daadwerkelijk met elkaar verder willen. In dat geval zou Nederland kleur moeten bekennen en kiezen voor een continentale Unie of een ‘Britse oplossing.’

Waarschijnlijk is dat niet. Bij gebrek aan een gedeelde toekomstvisie zullen staten na een Brexit eerder terugvallen op historisch gegroeide reflexen. Nederland zal als het even kan kiezen voor business as usual met de Engelsen

Zie de opmerkingen van Mark Rutte gisteren in de Tweede Kamer.

#34 frankw

Arjan, dit staat dan weer in contrast met wat Mark Rutte vandaag in Brussel heeft gezegd:

Mark Rutte, the Dutch premier and formerly one of Mr Cameron’s closest allies, argued for Britain to be granted “some space”. But he was unforgiving in his reasons why, saying: “England has collapsed politically, monetarily, constitutionally and economically.”

http://www.ft.com/cms/s/0/3901dd48-3cee-11e6-9f2c-36b487ebd80a.html#axzz4CtORvKrS

#35 Nietingelogd

@29: in Birmingham hebben ze koeien???

#36 Arjan Fernhout

@34: Dat bedoel ik. Zei in het verleden wel vaker in Brussel iets anders dan in Den Haag. Waar komt toch dat “ondemocratische” (volgens velen) vanuit Brussel vandaan? Wanneer halen ze die Pinokkio nu eindelijk eens door de wringer??

#37 Lutine

@31

Als het met knip en plakwerk gepaard gaat en het stemgedrag van allochtone kamerleden over de Armeense genocide in beeld brengt dan wordt het bedenkelijk. Of je moet willen dat Turken, Koerden en anderen hier hun nationalistische vetes gaan uitvechten.

#38 gbh

No confidence vote: 172 Labour MP’s hebben geen vertrouwen meer in Corbyn, volgens goed communistisch gebruik weigert hij echter af te treden:

http://www.express.co.uk/news/politics/684184/Jeremy-Corbyn-loses-no-confidence-vote-Labour-MPs-Tom-Watson-Angela-Eagle

#39 HenkdeWaal

@37:

klopt, hun motief in deze is heel bedenkelijk. Echter, het middel zelf vind ik wel oké, precies om de redenen die Folkward opnoemt. Alleen zou je het dus niet moeten toepassen op een soort van segregatie-aanmoedigende manier. Daarom is het ook zo jammer dat Sylvana Simons bij die club zit. Ik vind dat echt wel goede punten heeft wat betreft racisme in Nederland, zeker op de arbeidsmarkt bijvoorbeeld. Maar het gedrag van de andere 3 vind ik vaak van een vals motief getuigen. Alsof je als allochtoon schuldig bent naar andere allochtonen als je niet vindt dat …… (noem maar op). Want dat insinueren ze er mee naar mijn mening

#40 Arjan Fernhout

@38:

volgens goed communistisch gebruik

re: nonsens. Het gaat om de strijd tussen zgn. “sociaal-democraten” (van het establishment) en hun gevolg
(zoals bij de PvdA, waar het onderdrukt wordt)

#41 gbh

@40: Apologisten van Assad, Putin, Kim Jong-un, etc. zijn geen sociaal-democraten.

#42 Henk van S tot S

@38:
Hij is wel met ruime meerderheid door de kiezers gekozen, wat een aantal ego’s binnen die partij blijkbaar dwarszit ;-)

#43 gbh

@42: 81% van de Labour MP’s die ook gekozen zijn kan je niet afdoen als ”een aantal ego’s”.

#44 su

@43 Fractie versus leden, waar leidde dat bij GroenLinks naar?

#45 Arjan Fernhout

@41: Als die 10.000 man die binnen 24 uur kwamen opdragen om Corbyn te steunen inderdaad zo denken, dan moeten we uit veiligheidsoverwegingen de grenzen met Engeland maar sluiten. Putin een communist? Da’s ook nieuw voor mij. De hel in Syrie begon voor >90% door infiltratie van buitenaf, zo bleek uit een uitgelekt rapport van de Arab Leaque.
Maar goed. Jij stelt, dus jij dient e.e.a. te bewijzen. Niet mijn taak; ik weet niet in welke context Corbyn allemaal beweerd heeft. Lijkt me inderdaad moeilijk voor een konijn die verlamd in de koplampen van Putin zit te staren. There are no good guys in these games.

#46 Bookie

@31
Zij zeggen tegen etnisch profileren te zijn, maar die filmpjes laten juist het tegendeel zien. Het is gewoon racistische politiek.

#47 Cerridwen

@44: Er is een heel belangrijk verschil: de Labour MP’s zijn allemaal individueel gekozen. In tegenstelling tot Nederlandse kamerleden. En dat is een veel grotere groep dan er Labour leden zijn. Labour heeft ca. 9 miljoen kiezers en 500.000 leden.

Dus ja, het is wel degelijk merkwaardig dat Corbyn zich hier niets van aantrekt.

#48 Lutine

@39

Mijn inziens zijn ze met dezelfde motieven behept als Geert Wilders. Enerzijds vind ik DENK dus geen aanwinst. Anderzijds, als autochtonen segregatie mogen aanmoedigen zoals Wilders doet, waarom mag DENK dat dan niet? Sylvana Simons vind het kennelijk geen probleem. Wel, dat is een keuze en dat zegt mss wat over haar?

#49 Lutine

@47

Corbyn is aangeschoten wild. Dat speelt de Tories weer in de kaart, want die zitten ook met een levensgroot (leiderschaps) probleem. En dan komt het wel uit als de concurrent onderling ruzie maakt.

Wordt ongetwijfeld vervolgt, iedere dag weer een cliffhanger.

#50 Folkward

@Lutine @Bookie
Het is geen geheim dat DENK zich (voornamelijk) richt op allochtonen, en dat ze segregatie aanmoedigen lijkt me al helemaal onzin. Etnisch profileren in dezen is onzin.

De frame van DENK is dat er op een aantal partijlijsten mensen staan die daar voornamelijk staan om allochtone kiezers te trekken. Prima, maar dan moeten die mensen wel die kiezers vertegenwoordigen. Die filmpjes en de hoofdelijke stemming zijn om aan te tonen dat -in het geval van de Armeense genocide- de volksvertegenwoordigers van Turkse afkomst op dat punt niet een deel van de kiezers met een Turkse achtergrond vertegenwoordigen (wat alleen een issue is als die kiezers dat belangrijk zouden vinden). In het geval van het vrijaf voor het Suikerfeest lijkt het me dat DENK aandacht vraagt voor de oneerlijkheid dat er op christelijke feestdagen wel vrijaf is, en op islamitische feestdagen niet. Dat ondersteunt toch het beeld dat de acceptatie van mensen met een andere culture achtergrond in Nederland nu gering is.

#51 Lutine

@50

Je gaat er kennelijk al van uit dat Turkse kiezers per definitie niks van de Armeense genocide willen weten. Dat is mss nog wel waar ook en best verontrustend. Des te meer reden om geen olie op het genocidevuur te gooien lijkt mij.

Wat die feestdagen betreft: mijn zegen heeft men als er een erkende feestdag komt die islamitisch is. Dan leveren we er gewoon hemelvaartsdag of 2e pinksterdag voor in. Maar in Nederland werkt het beter als je daar andere partijen in probeert mee te krijgen. (de christelijken hoef je alvast niet te vragen)

#52 su

@47 De partijleider wordt ook gekozen, en vooralsnog wijzen polls erop dat Corbyn zijn steun nog behoudt.

A snap survey of Guardian readers, started on Monday, suggested that Jeremy Corbyn still enjoys a large amount of support among party members in spite of reservations about his performance since becoming leader.

It comes as grassroots organisations such as Momentum and some of the biggest unions have started preparing for a new leadership campaign in defence of Jeremy Corbyn after an overwhelming vote of no confidence from Labour MPs.

Read more here about the survey, to which more than 4,000 people responded, 88% of them Labour members. It’s not scientific but does offer a large pool of opinions.

Even allowing for the likelihood that a disproportionate number of Corbyn supporters would have responded, there is much anger at the sniping against him by the parliamentary Labour party since the day he became leader.

The survey, conducted by the Guardian community team, asked readers a series of questions including whether they had voted for Corbyn last year, whether they planned to vote for him again, how they felt about his performance, and how they voted in last week’s European referendum.

Almost 90% of those who responded voted remain in the referendum in line with Labour’s position.

Of the respondents, 81% voted for Corbyn last year. Of those who voted for him last year, 95% continue to support him as party leader and said they were intending to vote for him again.

#53 Cerridwen

Ja, Corbyn is gekozen door 500.000 partijleden. Maar de andere MPs hebben een eigen mandaat van de kiezers, en dat zijn er heel wat meer: 9 miljoen. Een partij leiden terwijl de meerderheid van je collega’s geen vertrouwensen in je heeft is waanzin, ook al vinden partijleden je nog zo tof.

#54 Arjan Fernhout

@53: Ja, het lagerhuis is dus een soort Brussel in het klein.

#56 Cerridwen

@54: Ik heb werkelijk geen flauw idee hoe je dit precies bedoelt.

#57 su

@53

Maar de andere MPs hebben een eigen mandaat van de kiezers, en dat zijn er heel wat meer: 9 miljoen.

Ze hebben zich ook gecommiteerd aan de partijlijn. Als Corbyn nogmaals het mandaat krijgt zullen ze moeten inbinden of afscheiden.

#58 frankw

Inmiddels 28 doden in Istanbul. Verdrietig.

#59 Arjan Fernhout

@56: Simpel. Ik ga wat verder dan jouw administratieve benadering. Eenmaal gekozen, doen vertegenwoordigers wat anders dan ze in hun “constituancy’ beloofd hebben. In zoverre, dat men zich uit “noodzaak” aansluiten bij ideologisch/economische dogma’s die niet veel te maken hebben met hun eerdere beloftes. Democratie behoeft een horizon. Vandaar mijn voorkeur voor een Europa van regio’s ipv naties. Ook EP-leden zouden ook controleerbaar moeten zijn vanuit hun eigen regio. En andere ideeen …

#60 Lutine

http://www.volkskrant.nl/economie/tata-steel-pompt-geld-in-hoogovens~a4329488/

Werkgelegenheid in Ijmuiden is weer een tijdje gegarandeerd.

Op dit moment wordt het bedrijf in IJmuiden ontvlochten van het verlieslijdende Britse deel van Tata Steel, het voormalige British Steel. Voor dat deel worden op dit moment kopers gezocht, wat stroef verloopt. ‚En de Brexit heeft de vooruitzichten nog onduidelijker gemaakt’, zo zegt Moens.

En mogelijk geeft de Brexit BS het laatste zetje de afgrond in.
Maar dat had evenzogoed misschien gebeurd.

#61 knelistonie

@50 die vraag op het laatst is maar net zo krachtig als je jezelf wil voorspiegelen. Een dag.

Maar, ‘Ook is er vaak één dag verschil tussen de soennieten en sjiieten, waarbij de sjiieten meestal een dag later beginnen met het Suikerfeest.’ (wikipedia)

#62 Cerridwen

@59: Enerzijds is dat onwaar, anderzijds is dat logisch.

Het is onwaar, want het verkiezingsprogramma blijkt in de meeste landen een goede voorspeller van het beleid dat daarna gevoerd wordt. En het is logisch, want niet alle beloftes die gedaan worden in verkiezingsprogramma’s zijn even realistisch, zoals nu ook maar weer is gebleken.

Hier twee artikelen over verkiezingsbeloften:
http://www.vox.com/2015/11/27/9801800/politicians-keep-campaign-promises
http://stukroodvlees.nl/verkiezingsbeloftes-wat-heb-je-eraan/

#63 JANC

@49: Aangeschoten wild, mede dankzij de media die hem afschilderen als “loonie”, als dracula, als – nou zo’n beetje alles wat slecht is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*