HRW: ‘Israël schendt oorlogsrecht’

Reacties (7)

#1 frankw

Noodzakelijke melding, maar dat geldt al sinds de eerste aanval die Israël op Gaza heeft gehouden. Een Serial Offender and Serial Denier dat Israël. Ik ben voor het plaatsen van alle Israëlische ministers op een internationale terreurlijst.

#2 Tzoimbo

Als HRW dat zegt, wil dat zeggen dat de Amerikaanse regering dat denkt. HRW zit altijd op de lijn van de Amerikaanse diplomatie. In die zin zegt het wel wat.

#3 Bolke

@2: Het enige wat dat zegt is dat we HRW dan niet meer al te serieus hoeven te nemen aangezien de VS het ook niet zo nauw neemt met het oorlogsrecht (drones anyone?)

#4 Sigi

@2 @3
“Human Rights Watch has serious concerns that some if not many US targeted killings may violate international law and Obama’s own policies including his assertion that the US strikes only when it has “near-certainty” that no civilians will be harmed. In examinations of seven US targeted killing operations by drones and other weapons systems since 2009 in Yemen that had killed and wounded civilians, we found clear violations of international humanitarian law—the laws of war—in two attacks.”

#5 Olav

@4: Ik wil best van je aannemen dat dat een officieel citaat is van HRW, maar zet dan ook even de link naar de bron erbij. Wel zo netjes.

#6 Sigi

@5
Omdat ik soms best wel “netjes” wil zijn:

http://www.hrw.org/news/2014/03/24/truth-about-united-states-drone-program

4e alinea

#7 Olav

@6: Dank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*