De Flexitariër gelooft dat je met groenten, granen, kruiden, vruchten, bloemen, wieren, noten en zaden heel fijne maaltijden kunt samenstellen. Smaakt een gerecht echter beter met wat bouillon, vis of een eitje erbij dan doet de Flexitariër daar niet moeilijk over. De Flexitariër houdt niet van dogma’s in het eten. De Flexitariër is een samenwerking tussen fotograaf Andrei Tchernikov en receptontwikkelaar Fiona Ivanov.
Geroosterde champignons in knoflook-tahindressing
veganistische borrelhap, 4 personen
250 g champignons, schoongeborsteld
1 klein teentje knoflook, gepeld
2 el citroensap
2 el tahin (sesampasta)
2 el tamari (zoute sojasaus)
4 el sesamolie
vijzel
grillpan
Verhit de grillpan of bbq tot gloeiend heet. Leg de rauwe champignons (zonder dat er olie op zit) op de grillpan en grill ze 2-4 minuten, keer halverwege. Wrijf intussen de knoflook fijn in de vijzel (zorg dat je de knoflook niet met het metaal van een mes in aanraking laat komen, dat verandert de smaak) met het citroensap, de tahin, tamari en sesamolie. Schep de hete gegrilde champignons om met de knoflookdressing en laat enige uren intrekken. Lekker met een glas ijskoude wodka.
Reacties (2)
Tuurlijk: het BBQ- seizoen is weer begonnen. Lekker snackje, eens wat anders dan 0,5 kg vlees met van die gitzwarte kank..rasterstrepen
Ik kan niet wachten.
Paddestoelen altijd +1.