Pasta met bloemkool, saffraan en pistache
flexitarisch hoofdgerecht, 4 personen
1 bloemkool
enkele draadjes saffraan
3-4 el olijfolie
2 teentjes knoflook, gesneden
3 zoute ansjovisjes uit blik
300 g pasta
100 g gepelde pistachenoten
Snijd de bloemkool in piepkleine roosjes. Week de saffraan in enkele eetlepels water. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de knoflook, neem de knoflook eruit en bak in de overgebleven olie ansjovis en de bloemkool al omscheppende 15-20 minuten. Voeg na 10 minuten het saffraanwater toe, breng op smaak met zout en versgemalen peper en dek de wok af. Kook intussen de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing en giet af. Schep de gebakken knoflook en bloemkool door de pasta en bestrooi met de pistachenoten.
Reacties (3)
Of misschien met spekjes (in plaats van ansjovis).
Voor de zoute bite maakt dat niet uit Bm, wel iets van geraspte parmezan eroverheen?
Maar ik zat even met Piepklein. Hoe groot is dat dan? Altijd moeite de juiste hoeveelheden af te meten als met dit soort termen wordt gesmeten, net als b.v. snufje, toefje, wolkje…
Of mijn (pro)portie blijkt in de praktijk af te wijken van de norm, kan ook…
“Piepklein” zoals te zien op de foto?