Hard-wired for healing

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dé belofte voor de toekomst is regeneratietherapie. Alzheimer, Parkinson, hartkwalen, geamputeerde ledematen of versleten organen zullen hiermee kunnen worden aangepakt.
De onderzoekers richten voornamelijk zich op het gebruik van stamcellen die de mogelijkheid hebben uit te groeien tot elke andere cel in je lichaam. Tot op heden haalde men die stamcellen uit embryo’s, maar onderzoekers denken dat ook volwassen stamcellen uit bijvoorbeeld ruggemerg te oogsten zijn.

Er zijn echter ook aanwijzingen dat de oplossing wel eens in een proteïne of een combinatie daarvan met cellen te zijn. Dat komt goed uit, want stamcel-onderzoek met embryo’s is in de VS sinds 2001 verboden onder invloed van conservatieve invloeden.

Mensen als Michael J Fox (parkinson) en Christopher Reeves (verlamd vanaf de nek) maken zich sterk voor meer onderzoek:

“This research should not be treated as a political football. It’s a potential breakthrough that could have a huge impact on people’s lives,”

Businessweek bespreekt in een uitgebreid artikel de stand van zaken en licht een aantal mogelijke therapieën toe, van fruitvlieg-embryo-stamcellen tot gentherapie.

Repairing The Engines Of Life

0

Reacties (1)

#1 Carlos

Ricky Martin mag wel oppassen voor Koos Alberts!