Gedeelde smart in Oregon

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

In een gedeelte van een van Amerika’s progressiefste staten is het huwelijk verboden. Niet alleen voor homo’s maar ook voor hetero’s.

Omdat in de wet staat dat ze iedereen gelijk moeten behandelen en ze geen zin hebben om als bezetenen homo’s te gaan trouwen -dat was overigens eerst wel het plan, maar in de hele VS worden hierover inmiddels al rechtszaken gevoerd- besloot men die gelijkheid het maar eens op geheel eigen wijze te bereiken. Een lovenswaardige actie.

CNN: Oregon county bans all marriage

gevonden via Shapeamp

0

Reacties (6)

#1 caprio

De Christenen in de VS worden weer eens enorm gediscrimineerd en benadeeld, en dat terwijl Mike Newdow voor het Hooggerechtshof zijn zaak bepleit om de woorden ‘under god’ uit de ‘eed van trouw’ te krijgen. Misschien weten veel lezers van Sargasso dit niet, maar in de VS staan alle kindjes in de openbare scholen voor aanvang van de klas op, en met de handjes op het tere hartje, spreken ze en masse met de stem van de luidspreker mee, de woorden: ” I Pledge Allegiance to the flag of the United States of America
and to the Republic for which it stands, one Nation under God,
indivisible, with liberty and justice for all.”

Newdow, wiens dochtertje onder voogdij staat van haar moeder, een Wedergeboren Christen nota bene, steunt de verdediging. De vraag is vooral of Newdow schade lijdt, immers hij heeft geen voogdij over zijn dochter, die de eed elke dag trouw uitspreekt. Mooi land toch.

  • Volgende discussie
#2 Grobbo

Het is interessant om te zien hoe op dit moment (en niet alleen in de VS) de theoretische rechten van de burgers worden getoetst aan de vaak minder theoretische werkelijkheid.

Dat zou in retrospect wel eens een van de grote thema’s van de huidige tijd kunnen blijken. Hoever mag je privacy schenden in de strijd tegen terrorisme? Mag je mensen rechten ontzeggen op basis van hun afkomst, of zijn we wel allemaal gelijkwaardig?

Ik denk dat dat een goed proces is dat duidelijk zal maken wat realistisch is en wat niet. En uiteraard gebeurt alles in de VS groter en opvallender dan in Europa, maar ook hier is de vraag: Hoever kun je democratie oprekken?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 caprio

Ja lekker is dat, toen de jaren 70 ouders zich realiseerden dat hun dochters sexueel rijp werden was het opeens afgelopen met vrijheid blijheid, en nu mogen we van diezelfde generatie die 6 lange studiejaren lag te snuiven, te neuken, de revolutie lag te discussieren in het cafe, rock’n’roll uitvond, overal de burger het voor het zeggen wilde geven, ons opeens bezighouden met normen en waarden, en geld er een zero-tolerance beleid. Macht en ouderdom corrumperen! Weg met de oude lullen en kutten! Morgen meteen iedereen onder de 35 hun collegas en bazen negeren, leraren negeren, de dochter van de baas neuken en aan de drank en crack zetten.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 NoName

” I Pledge Allegiance to the flag of the United States of America
and to the Republic for which it stands, one Nation under God,
indivisible, with liberty and justice for all.”

Ach, in andere landen doen ze dit ook.

Voor hun, Grote Leider,God/Allah,Führer.

Hoe heet dat ook alweer……..

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Badchimp

Wat Oregon doet lijkt op het eerste gezicht wel symphatiek, maar is het bij nadere beschouwing niet. Je kunt met een beroep op het gelijkheidsbeginsel nooit rechten ontnemen, alleen maar rechten toekennen. Als je het onterecht vindt dat homo’s niet mogen trouwen, moet je hetero’s niet verbieden te trouwen, maar homo’s ook laten trouwen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 Grobbo

Hoezo niet? Er gaat niemand dood, en het zal mensen aan het denken zetten die anders alleen maar vinden dat homo’s niet maar zij wel mogen trouwen.

Zie verder het stukje over alle andere staten waar ze dus wél voor die andere oplossing hebben gekozen.

  • Vorige discussie