GroenLinks: Kandidatenlijst GroenLinks klaar voor progressieve koers
GroenLinks presenteerde vandaag de lijst met verkiesbare kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen in het Geldmuseum in Utrecht. De kandidatencommissie kiest voor een lijst die vernieuwend, sociaal en groen is. Van een bankier tot aan een vakbondsbestuurder. Volgens Marijke Vos, voorzitter van de kandidatencommissie, is het een ideale mix van ervaring en interessante nieuwkomers uit het maatschappelijk middenveld en het bedrijfsleven. “Een prachtige groep kandidaten voor een hervormingspartij die klaar is om een progressieve koers te varen.” De volgorde van de concept-kandidatenlijst wordt door de leden tijdens het GroenLinks-congres op 18 april in Vredenburg Leidsche Rijn in Utrecht vastgesteld.
lees verder
Reacties (9)
Eerste reactie van Ineke van Gent ut Grunn op Twitter:
Mooie lijst van #groenlinks! En al die mensen die het mij vragen; JA ik wil graag in de top tien. Ben nog niet verslagen! Kop d’r veur ;-)
Ze hebben Ineke al vaker laag proberen te zetten, maar ze is nogal een vechter…
En het congres zal wel niet zomaar mee kunnen gaan in bepaalde keuzes bovenin.
Sta mij toe als diehard SP-er wel alle GroenLinksers hier op te roepen vooral op Linda Voortman te stemmen: jullie kunnen een stuk slechter doen.
Sta mij toe als diehard GPP-er alle GroenLinksers hier op te roepen vooral op Niels van den Berge te stemmen: jullie kunnen een stuk slechter doen.
Niet zo lang geleden zag ik Ineke van Gent tegenover Ger Koopmans zitten bij P&W. Man man man, wat werd die vent afgeslacht.
Het is wel een beetje vreemd dat Van Gent eerst dispensatie moet vragen om door te gaan vanwege de ervaring en dan zo laag wordt gezet dat Halsema alsnog het enige lid met meet dan één termijn dreigt te worden.
Maar het is vooral de hoge plaats van Greenpeacevoorzitter Liesbeth van Tongeren die me als GL-lid en biochemicus zorgen baart, zeker gezien het op het eerste gezicht ontbreken van verdere betawetenschappers op de lijst. Straks gaat GL één op één de extremistische standpunten van Greenpeace over bijvoorbeeld genetische modificatie overnemen.
Greenpeace heeft als businessmodel een soort van conservatief anti-programma. Ze volgen nieuwe ontwikkelingen steevast vanuit een bijzonder sceptische invalshoek. Daar is overigens niks mis mee, maar er wringt wel iets bij die hoge plaats van Liesbeth van Tongeren. GL is tenslotte een uiterst progressieve partij met visie maar Greenpeace is op een heel aantal vlakken eerder conservatief ingesteld.
Van Tongeren zal zich dan toch ook moeten ontdoen van het soms strak zittende keurslijf van Greenpeace. Ik ben benieuwd hoe Van Tongeren dit zelf ziet.
Nou … CNV, Oxfam Novib, Greenpeace, Theoloog … Soort CDA 2.0