PvdA: spanningen op rechts blootleggen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (6)

#1 Teun

””Het stuk waar de Telegraaf uit citeert was een van de scenario’s en mogelijke strategieën die zijn besproken”, vervolgt de PvdA-zegsvrouw. “De strijdbaarheid die uit het artikel spreekt kunnen we zonder meer bevestigen.” Ze wil niet zeggen hoe het stuk naar buiten is gekomen.”
Lijkt me een goede move. Politiek op inhoud bedrijven heeft toch geen zin. Dan loop je alleen maar het risico om te worden weggezet als ‘slap’ als je genuanceerd denkt en ‘windvaan’ als je het waagt tot voortschrijdend in zicht te komen.

Ze [VVD-Kamerlid Jeanine Hennis-Plasschaert] noemt de omschrijvingen van SP, GroenLinks en D66 bovendien een mes in de rug van die partijen en vindt het weinig verrassend dat de PvdA opportuniteit op het moment suprême verkiest boven geloofwaardigheid.
Huh?

#2 Erik

Als dit anderhalf A4-tje de PvdA-strategie voor de komende kabinetsperiode is, ben ik niet onder de indruk. Veel meer dan wat algemeenheden en open deuren is het niet, op z’n best is ’t een lijstje met kenmerken waaraan een strategie zou moeten voldoen.

@1: Dat mes in de rug haal ik er inderdaad ook niet uit.

#3 Teun

@2 Dat juist wel. Als ik het goed begrijp, staat er ook in dat de PvdA niet gaat proberen een links blok te vormen – terwijl SP en GL daar wel op aandringen. Wat ik niet begrijp is wat dat met opportuniteit, maar met name met geloofwaardigheid te maken heeft.

Blijkbaar ben je als PvdA-er volgens Plasschaert alleen maar geloofwaardig als je soft bent (zodat je daar vervolgens 24/7 mee om de oren geslagen kan worden) en is het opportuun om je tegenstanders op hun zwakte te bestrijden. Dat is dan wel een opportuniteit die de VVD zelf gecreeerd heeft. Volgens mij bedoelt Plasschaert trouwens opportunisme. Als ze echt opportuniteit bedoelt, dan geeft ze de PvdA groot gelijk dat ze het doen.

#4 sander_1583

hehe van janine afblijven hé.

je moet niet luisteren maar kijken

#5 Erik

@3: Dat een SP en GroenLinks dat blok graag willen is één ding, maar zie niet in waarom het dan verraad zou zijn van de PvdA dat niet ook te willen.

Opportunisme is PvdA, CDA en VVD inderdaad alledrie niet vreemd (de PVv ook niet trouwens).

#6 Bismarck

Ach, de progressieven zouden makkelijk de VVD over de knie kunnen leggen bij liberale wetgeving, als het gedoogsteun-akkoord met de SGP inderdaad doorgaat en al die VVD-ers tegen hun overtuiging moeten gaan stemmen als het bv. over koopzondagen of medische vraagstukken gaat.

Daarnaast zal de PVV ook zijn problemen hebben met de principiële houding van de SGP inzake vrijheid van onderwijs (lees overheidsfinanciering van religieuze indoctrinatie).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*