Acht (8!!) jaar cel voor spuiten graffiti

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Acht (8!!) jaar cel voor spuiten graffiti

Kan iemand die rechter opsluiten?

0

Reacties (21)

#1 Ultrabas

Goedzo! Strengere straffen helpen! Achter tralies met dit soort geboefte!

/geenstijlmodus uit

#2 Ultrabas

Hee, dat was eigenlijk best lekker, zo’n cynisch-reactionaire reactie neerzetten. Volgens mij begin ik een beetje te begrijpen wat al die misantropen daar drijft.

#3 zmmmc

Het is toch vooral die verbazing die me blijft verbazen. In China, Taiwan of Noord-Korea is zo’n aanpak heel normaal, daar hoor ik nooit wat over. De nieuwswaardigheid van dit feitje lijkt me voornamelijk gebaseerd op een alom aanwezig zwaar vertekend beeld van de VS.

#4 zmmmc

Waar ik Taiwan zei bedoelde ik Singapore (denkend aan het kauwgom-verbod). Stop de tijd! Tring!

#5 Teun

Tja, dat krijg je als rechters gekozen worden.

Wel verschrikkelijk flauw dat ze dan los gaat tegen iemand die schuld bekent en berouw toont. Misschien dat ze binnenkort herkozen moet worden en dat ze met de camera’s in de rechtszaal dacht even een PR-momentje te benutten.

#6 Teun

… en ik kan het toch niet laten even een Godwinnetje te droppen: Het deed me in eerste aanleg hier aan denken.

#7 Joost

@3: Omdat je zulke dingen in die landen verwacht. De VS is geen land met een achterlijk systeem. Hoewel…

#8 Bismarck

@6: Geloof het of niet, dat was precies ook mijn eerste gedachte bij die beelden. Akelig gewoon (dat en de draconische straf natuurlijk).

@3/4: Noord-Korea, China en Singapore staan bekend als niet-democratische landen, de VS wil graag op voorstaan “the greatest democaracy on earth” te zijn. Zo’n land mag je, nee moet je aanspreken op dit soort nazi-praktijken.

#9 Rob

Één maand in de cel was al teveel geweest.

#10 Teun

@9Nou… maar wat misschien ook nog wel relevant is om op te merken is dat hij (slechts) $7000 schade heeft berokkend. 8jaar zitten voor $7000 schade; is er niet zoiets als ‘proportionaliteit’ als het om de strafmaat gaat – zelfs in de VS?

#11 sander

de straf is 2 jaar. en dat vind ik passend.

#12 Bismarck

@11: De rechter sprak wel degelijk 8 jaar onvoorwaardelijk uit. De twee jaar (+2 jaar community service) was in hoger beroep. Er moet wel bij gezegd worden dat hij niet alleen voor graffiti, maar ook voor het bezit van wiet werd veroordeeld. Desondanks zit er een steekje bij je los als je denkt dat 2 jaar (laat staan 8) gepast is.

#13 Jonas

Iemand anders zijn bezit onderspuiten, goed dat de rechter een onderscheid maakt tussen de luie overlast veroorzakende have nots, en de haves, die ten allen tijde beschermd moeten worden tegen het gespuis en het tuig uit de richel. Verantwoordelijkheid moeten ze leren, met hun poten van andermans spullen afblijven, niet teveel kinderen verwekken, werken zonder zeuren, geen uitkering zondermeer geven, in Nederland zijn we de kostenverspillende linkse hobbies meer dan zat!

#14 Arnoud

@13: in het topic over de Amerikaanse Tea Party vond je het prima en logisch dat mensen met een uitkering hun tijd stopten in een (rechtse) politieke partij in plaats van werk zoeken. Een beetje hypocriet, vind je niet?

Hoezo is een uitkering geven aan mensen zonder werk trouwens een linkse hobby? In Nederland is er consensus van links naar rechts, inclusief PVV, dat uitkeringen nodig zijn voor mensen die geen werk kunnen vinden.

#15 Rob

@Arnoud Zou het sarcasme zijn?

#16 Joost

@15: De mogelijkheid bestaat, hoewel je dat op de internets nooit weet, natuurlijk :-)

#17 Rob

@Joost Sommige zaken klinken zo onwaarschijnlijk dat ze wel waar moeten zijn :)

#18 Jonas

@14. Niet gezegd dat ze hun tijd moeten stoppen in een (rechtse) politieke partij. Mij gaat het om het feit dat je werkeloos en politiek rechts georiënteerd kan zijn.

Bij de uitkeringen heb ik het woord ‘zondermeer’ geschreven, dus op voorwaarden. Lijkt me vrij normaal bij het verstrekken van uitkeringen.

#19 zmmmc

@Bismarck, #8: De VS is als westerse democratie inderdaad een buitenbeentje tussen de andere buitenproportioneel zwaar straffende landen, maar blijkbaar heeft de staatsvorm er dus niet zo heel veel mee van doen. De wil van het volk hoeft natuurlijk ook niet rationeel, proportioneel of ook maar enigzins zinnig te zijn. Als er iets is wat je niet beschermt tegen dit soort dwaasheden, is het wel een democratie:P

Mij verbaast het in ieder geval niet echt. Business as usual.

#20 wout

En terecht, graffiti is tegenwoordig zo bourgeois. Verveelde rijkeluisjongetjes vechtend tegen het systeem, wetende dat ze later toch goed terecht zullen komen.

Laat ze maar eens voelen wat de onderlaag is.

#21 pedro

Enigszins off topic: bij de roep om hardere straffen vraag ik me wel eens af, of dat dezelfde mensen zijn, die steen en been klagen als de verkeersboetes verhoogd worden. Is dat al eens onderzocht?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*