Ayaan ziet niets in plannen Wilders

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Ayaan ziet niets in plannen Wilders

want “hij lost niets op”, Ayaan in Links Complot?? (tip: Pedro)

0

Reacties (11)

#1 pedro

Ik heb nu al medelijden met Ayaan vanwege de wagonladingen stront, die over haar heen gegooid zullen worden.

Misschien valt het nog wel mee, want hierbij is het vrij lastig om links of de islam te gaan bashen.

#2 VBB

Het is overigens wel behoorlijk selectief quoten wat diverse media doen.

Ik zag haar gisteren op TV zeggen dat de aanwezigheid van Wilders goed is; omdat hij een stem geeft aan de onvrede en gevoelens van onbehagen die ‘meer islam’ in NL bij veel mensen veroorzaakt. Ook is ze zelf niet mals als het gaat om kritiek op de islam.

Deze kanten van haar verhaal zou je ook kunnen quoten, zonder aan te halen dat ze tevens denkt dat Wilders geen oplossingen biedt, en er onstaat alweer een ander beeld.

Dat stukje op nu.nl was in ieder geval verre van volledig.

#3 Rob

Hirsi Ali is voor mij het vleesgeworden rechtse keiharde maar ook redelijke perspectief. Overal waar ik Wilders te ver vind gaan, is Hirsi Ali milder. Bij haar proef ik nog de echte liberaal.

#4 Mark

@VBB: goed punt, ik meende idd ook ergens anders hele andere dingen gelezen te hebben, maar herinner me niet meer waar, en toen kwam ik deze link tegen

iemand een link naar andere uitspraken?

#5 Kropotkin

Hirsi Ali is consequent, 2 jaar geleden zei ze al ongeveer hetzelfde.

Ze is wel (onbedoeld) een mooie verbinding tussen multiculti links en hardcore rechts. Ze wordt door beiden uitgekotst.

AHA for MP.

#6 pedro

@2: het herhalen van haar reeds bekende standpunten is geen nieuws, en op nu.nl zie ik daar wel degelijk een verwijzing naar staan: “Als de drie grote partijen met antwoorden komen en een front vormen tegen de radicale islam, dan verliest Wilders de verkiezingen. Maar ik zie het niet gebeuren”. Itt tot Wilders keert Hirsi Ali zich steeds alleen maar tegen de radicale islam.

Je hebt wel gelijk (als wat je zegt waar is), dat de media daar best iets over hadden mogen vermelden. Ik snap alleen niet, waarom je hier die nuance aan wil brengen en die nuance in een andere link juist bestrijdt.

#7 Kropotkin
#8 Mark

Het is voor zover ik zie geen selectief quoten, het ene is een interview in VARA magazine, andere een stuk van haar hand in NRC.

@7: met dat “goed” bedoelt ze het kanaliseren van woede, niet het bieden van oplossing (mag ik dan op basis andere link aannemen). Het stuk in De Pers eindigt dan ook wederom met “plannen Wilders onuitvoerbaar”

#9 VBB

@6: Je zou me inderdaad kunnen betichten van een enigszins dubbele moraal in deze; niets menselijks is me vreemd, klaarblijkelijk.

Al is het wel zo dat een nuancering / aanvulling bij de uitspraken van Hirshi Ali wat makkelijker te doen is dan in het criminele Marokkanen verhaal; zonder er direct een wetenschappelijke verhandeling van te hoeven maken.

Bij het Hirshi Ali verhaal zouden 2 aanvullende zinnen volstaan om een completer beeld neer te zetten.

Bij het Marokkanen verhaal zou i.p.v. 1/3 misschien beter ongeveer 1/3 hebben kunnen staan; dan was het wat genuanceerder geweest:)

Ik ben meestal niet zo van overdreven nuanceren – in dit topic vond ik echter dat heel makkelijk een iets beter / vollediger beeld neergezet had kunnen worden.

In het Marokkanen verhaal gaat over schuiven met percentages; toch iets anders.

Dus: bij deze geef ik mijn schuld toe (maar slechts een klein beetje..:))

#10 Mark

@VBB; wat Ayaan betreft heb je gelijk. Dank voor de correctie en Kropotkin voor de link.

Wat betreft Marokkanen niet: noem het bv. verdachten ipv dieven. En hier en ook wel op Sargasso wordt echt wel regelmatig aandacht besteed aan het probleem. Steeph opent zelfs door te zeggen dat hij niet ontkent dat er een probleem is.

#11 pedro

@9: hulde. We hebben vaak heel verschillende ideeën, maar je bent iig eerlijk (en dat waardeer ik het meest in mensen) en niet bang om af en toe iets toe te geven.

En je huidige nuance tussen de 2 verhalen kan ik ook goed volgen, al zou ik zeggen, dat boeven het andere verhaal ongeveer 1/5 of 1/6 had moeten staan, dan was het nog genuanceerder geweest (maar daar wil ik hier en nu niet over discussiëren). En je aanvulling hier in deze thread is terecht (zie reactie nr 6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*